10 / 05 / 2024

task hesabı

task hesabı

Taks hesabına göre İnşaat yapılacak alanlarda arsa üzerine yapılacak olan yapının kaç katlı olacağı arsa üzerinde ne kadar alan kaplayacağı belirleniyor. Peki bu taks hesabına dahil olmayan alanlar neler?

6 soruda devlet destekli konut hesabı!

Ev sahibi olmak isteyenler 'Konut Hesabı ve Devlet Katkısı' uygulamasını araştırmaya başladı. Yeni uygulama kapsamında son düzenlemeler yapıldı. Sizler için konu hakkında tüm detayları araştırdık...

Gençler konut hesabını sevdi!

Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2016 yılı ağustos ayında başlayan çeyiz ve konut hesabıyla ilgili son verileri açıkladı. Selçuk’un verdiği bilgiye göre, eylül ayı sonu itibarıyla 22 bin 106 genç bankalarda çeyiz hesabı, 15 bin 85 genç de konut hesabı açtı.

Konut hesabı açana 20 bin TL devlet katkısı!

Konut hesabı açan vatandaş 20 bin TL’ye kadar devlet katkısı alabilecek. Konut hesabının ayrıntılarını ve devlet katkısının şartlarını Kredi Pazarı araştırdı.

Ece Erken’e mimar şoku! Banka hesabına haciz kondu!

İç mimar Jale Barahya tarafından açılan dava sonucunda mahkeme sunucu Ece Erken'i haksız bulunca, 40 yaşındaki sunucunun banka hesabına haciz konuldu.

Konut hesabı cazip hale geldi!

Yeni evlenen çiftler konut hesabıyla 20’şer bin lira, çeyiz hesabıyla 7 bin 500’er lira devlet katkısı alabiliyor.

38 bin çeyiz ve konut hesabı var!

Evlenmeye ve ev almaya karar veren vatandaşlara devlet destek veriyor. Bu kapsamda 38 bin çeyiz ve konut hesabı bulunuyor ve bu hesaplara 133 milyon lira birikti. 

Konut hesabının cazibesi arttı!

Konut Hesabı ve Devlet Katkısı uygulamasının cazibesi arttı. 5 yılda 80 bin lira biriktirene, 20 bin lira verilecek...

Konut hesabına ilk ödeme 2019'da!

Ev sahibi olmak isteyenlere devlet desteği oranının yüzde 20'den 25'e, tutarının da 15 bin liradan 20 liraya yükseltilmesi konut hesabına olan ilgiyi artırdı. Buna göre devlet ilk katkısını 2019'da gerçekleştirecek. 

Konut hesabında 81 milyon lira birikti!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca ilk kez ev sahibi olacak vatandaşlara yönelik olarak  başlatılan "Konut Hesabı" uygulamasında 13 bin vatandaşın açtığı hesaplarda biriken para 81 milyon liraya ulaştı.

Çeyiz ve konut hesabında katkı arttı!

Evlenmek isteyenlerin çeyiz hesabı açmaları, konut almak isteyenlerinse konut hesabı açarak düzenli birikim yapmaları halinde devlet katkı sağlıyor. Çeyiz ve konut hesabında katkı arttı.

Konut hesabı ve devlet katkısı 2018!

Torba Yasa ile birlikte konut hesabı ve devlet katkısında beklenen düzenlemeler de yürürlüğe girdi. Konut devlet yardımı yüzde 25'e yükseldi..

Konut hesabı olmasaydı tasarruf açığı daha yüksek olacaktı!

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Bireysel emeklilik sistemi, konut hesabı, çeyiz hesabı... Bunlar olmasaydı tasarruf açığı çok daha yüksek olacaktı." dedi.

Konut hesabı cazip hale getirilecek!

2015 yılında uygulamaya alınan ancak yeterince ilgi görmeyen konut hesabı cazip hale getirilecek. Konut hesabı için yapılan devlet katkısı yüzde 20’den 25’e çıkarılacak. 

task hesabı Haberi

task hesabı

Taks hesabına dahil olmayan alanlar!

Taks hesabına göre İnşaat yapılacak alanlarda arsa üzerine yapılacak olan yapının kaç katlı olacağı arsa üzerinde ne kadar alan kaplayacağı belirleniyor.


Taks oranları...

Taban alanı katsayısı (TAKS), ilgili belediyeler tarafından belirleniyor; 0.10 – 0.15 – 0.40 – 0.50 – 0.60 – 0.80 arasında değişiyor.


Belirlenen TAKS oranlarının iki oran aralığında gösterilmesi halinde, verilen oranlar arasında istenilen taks rakamı seçilebiliyor. 


Taban alanının büyük olarak seçilmesi halinde kat sayısı azalıyor; taban alanının küçük olarak seçilmesi halinde ise kat sayısı artıyor.


İnşaat çalışmalarına başlanacak bir yapının arsa üzerinde ne kadar alan kaplayacağı ve kaç katlı olacağı arsanın TAKS değerleri ile hesaplanıyor. Peki bu hesaba dahil edeilmeyen alanlar neler? İşte taks hesabına dahil olmayan alanlar!


Taks hesabına dahil olmayan alanlar!

Bahçede yapılan eklenti ve müştemilatı dahil...