04 / 05 / 2024

tatil mevsim şartları

tatil mevsim şartları

Şah inn Paradise Tatil köyü Genel Müdürü Yusuf Yücel, soğuk havaların uzun sürmesi ile turizm tesislerinde tam doluluk yaşandığını dış pazarda yüzde 20 gibi bir azalma olduğunu dile getirdi

SON DAKİKA! İstanbul Şile'de hava şartlarından dolayı okullar tatil edildi...

İstanbul'da etkili olan olumsuz hava şartları nedeni ile Şile'de 20 Kasım Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği açıklandı. İşte haberin detayları...

İstanbul’da okullar tatil mi? Okullar ne zamana kadar tatil? Okullar ne zaman açılacak?

İstanbul’da beklenen Aybar Kar Fırtınası nedeniyle valilik okullarla ilgili flaş bir karara imza attı. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, beklenen olumsuz hava şartları nedeniyle merak edilen, ‘’İstanbul’da okullar tatil mi?’’ sorusuyla ilgili net kararı verdi.

İnşaat sektöründe faaliyet ve beklentiler arttı!

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Şubat 2021 sonuçlarına göre, Kovid-19 kısıtlamalarına ve sert mevsim şartlarına rağmen inşaat malzemeleri sanayisinde faaliyetlerdeki yükselişle birlikte erken bir geri dönüş oldu.

Edremit'te göl çekilince tapulu araziler ortaya çıktı!

Van Gölü sularının mevsim şartlarına bağlı çekilmesiyle, Edremit ilçesindeki bazı vatandaşların tapulu arazileri ile önceden batmış iki tekne ortaya çıktı.

The Mandarins Acıbadem tatil modunda yaşam sunacak!

The Mandarins Acıbadem, sahip olduğu özellikleri sayesinde 5 yıldızlı yaşam konforu sunacak. Mayıs 2018’de konut sahiplerine teslim edilecek proje, konut sahiplerini açık ve kapalı havuzu ile şehrin stresinden arındırırken 4 mevsim tatil keyfi yaşatacak.

Turizm alanlarında yapılaşma şartları!

Konaklama amacıyla kullanılan, otel, motel, tatil köyü, pansiyon, kamping, apart otel ve hostel gibi turizm tesislerinin bulunduğu alanlar oluyor. Peki, turizm alanlarında yapılaşma şartları nelerdir?

Viranşehir ve Ceylanpınar'ın yolları yenileniyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Viranşehir ve Ceylanpınar ilçelerindeki kırsal mahallelerdeki stabilize yol, sathi asfaltlama, büz boru, reglaj, beton yol, Rotmix yama asfalt ve beton parke çalışmalarını mevsim şartlarına bağlı olarak devam ediyor.

Şanlıurfa'daki yol çalışmaları hız kesmiyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kırsal mahallelerdeki stabilize yol, sathi asfaltlama ve reglaj çalışmalarını mevsim şartlarına bağlı olarak sürdürüyor.

Manisa'nın yolları yeni yüzüne kavuşuyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ahmetli’de Dibekdere Mahallesi’ni karayoluna bağlayan güzergâhta, bakım onarım ve yama çalışmalarını sürdürdü. Kış mevsimi öncesinde yol, mevsim şartlarına uygun hale getirildi.

Şanlıurfa Haliliye'deki iki mahallede yeni yollar açılıyor!

Haliliye Belediyesi, trafik ağını genişletmeye yönelik sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Sırrın ve Karşıyaka mahallelerinde yeni yollar açıyor. Fen İşleri Müdürlüğü, mevsim şartlarının düzelmesiyle birlikte ilçedeki yol ağını genişletmeye yönelik çalışmala

Erzurum'da şehrin altyapısı yenileniyor!

Mevsim şartlarına aldırış etmeden altyapıda hummalı bir çalışma sergileyen ESKİ Genel Müdürlüğü, 1 yılda şehir merkezi ve ilçelerde 104 milyon liralık kaynakla muhteşem bir değişim ve dönüşüme imza attı.

Erzurum Büyükşehir'den 2 bin 447 ton asfalt!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinin yanı sıra ilçelere de aynı anda hizmet götürüyor. Mevsim şartlarının elverdiği esnada asfalt çalışmasına yoğunluk veren Büyükşehir’in ekipleri, Olur ilçesinde de yol bakım ve onarımı yaptı.

Devre tatil sözleşmesi geçerlilik şartları!

Devre tatil sözleşmesi, Bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda gecelik konaklama imkanı veriyor. Peki, devre tatil sözleşmesi geçerlilik şartları nelerdir?

tatil mevsim şartları Haberi

tatil mevsim şartları

Alternatif turizmde sektör lideri Şah inn Paradise Tatil Köyü’nün Genel Müdürü Yusuf Yücel, 2012’nin turizm açısından altın yıl olduğunu söyledi. Kışın uzun sürmesi ve havanın mevsim şartlarına göre daha soğuk geçmesinin iç pazarı hareketlendirdiğini belirten Yücel sözlerine şöyle devam etti:


Havaların soğuk olmasından sıkılan birçok kişi, sıcaklıklar artar artmaz soluğu turistik tesislerde aldı. Temmuz ortasına kadar birçok tesiste yüzde 100 doluluk yaşanıyor. Uzun süren soğuk havalar neticesinde nisan ve mayıs ayında talep çok azdı ve birçok tesis zarara uğradı. Durgun geçen ölü sezon sonrasında bu doluluk mutluluk verici.



Dış pazarda 2011 yılına oranla yüzde 20 bir azalma olduğunu ifade eden Yusuf Yücel, “Yurtdışından Türkiye’ye gelecek kişileri çeken en büyük unsur cazip fiyatlar. Fakat iç pazardaki hareketlilik fiyatlara da yansıdı ve yüzde 10-15...