07 / 05 / 2024

tav 2018 rotası

tav 2018 rotası

TAV Havalimanları Holding/ üçüncü havalimanı ihalesini kaybettikten sonra stratejisinde önemli bir değişikliğe gitti. Yurt dışında fırsat penceresini genişletti servis şirketleriyle büyüme hızını artırdı. TAV, 2018'de fırsatları değerlendirme anlamında daha iştahlı.

TAV net karını 255 milyon avroya yükseltti!

Türkiye'nin havalimanı işletmeciliğinde küresel dünya markası TAV, 1,2 milyar avro ciro elde ederken net kârını 255 milyon avro'ya yükseltti. TAV, 2018 yılında 152 milyon yolcuya hizmet verdi.  

TAV Holding rotasını yurtdışına çevirdi!

TAV Holding, 6 Nisan'da İstanbul Atatürk Havalimanı'nın kapanacak olması nedeniyle rotasını yurtdışına çevirdi. Şirketin CEO'su Sani Şener, "5-6 tane havalimanı ihalesini takip ediyoruz. Bunların bir ya da ikisini alırsak İstanbul'un kaybını kapatacağız" diyor.

TAV Havalimanları Türkiye'nin en saygın şirketi seçildi!

TAV Havalimanları, Institutional Investor tarafından düzenlenen EMEA 2018 anketinin sonuçlarına göre Türkiye'nin en saygın şirketi oldu. Ankete göre, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener de "Türkiye'nin en iyi CEO"su seçildi.

Alanya Tavşandamı Devlet Bahçeli Yaşam Alanı açılıyor!

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in vizyon projeleri arasındaki Alanya Tavşandamı Devlet Bahçeli Yaşam Alanı, 23 Nisan 2018 Pazartesi günü saat 16.30’da açılacak.

TAV 2017 Olağan Genel Kurul Toplantısı 26 Mart'ta!

TAV Havalimanları Holding 2017 Olağan Genel Kurul Toplantısı 26 Mart 2018 Pazartesi günü yapılacak. 

Sani Şener: İkinci TAV'ı yaratacağız!

TAV Havalimanları Holding/ üçüncü havalimanı ihalesini kaybettikten sonra stratejisinde önemli bir değişikliğe gitti. Yurt dışında fırsat penceresini genişletti servis şirketleriyle büyüme hızını artırdı. TAV, 2018'de fırsatları değerlendirme anlamında daha iştahlı.

TAV, 2018'de yurt dışında atağa geçecek

2018'de yurt dışında atağa geçecek olan TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, 2018 öngörülerini paylaştı.

TAV Havalimanları rotasını Nijerya ve Fildişi'ne çevirdi!

Türk firmalarının gözdesi haline gelen Afrika'ya yatırımlar başladı. TAV rotasını Nijerya ve Fildişi'ne kaydırırken MNG Holding eğitim, tarım, enerji ve sağlık alanlarında yatırım yapmak için Nijerya'da görüşmelere başladı

Limak Grubu'nun yeni pazar rotasında Afrika var!

Yatırımlarıyla GAP bölgesine büyük katkı sağlayan Limak Grubu, 2018 yılı hedefiyle çimento alanında Türkiye’nin bir numarası olmak için yoluna hızla devam ediyor. Limak Grubu'nun yeni pazar rotasında ise Afrika var.

TAV Sabiha Gökçen'deki Hintli GMR'ın paylarını almak istiyor!

TAV, Sabiha Gökçen'deki yüzde 40 payını satmak isteyen Hintli GMR ile flörtte. Ancak, üçüncü bir ortağın şirkete girmesi yerine, mevcut ortaklar Limak veya Malaysian'ın da bu hisseleri satın alabileceği konuşuluyor...

TAV Çin'de havalimanlarına eğitim verecek!

TAV Havalimanları’nın uluslararası temsilcisi TAV Aviation Minds, Çin’deki havalimanlarına eğitim verecek. TAV Aviation Minds Genel Müdürü Barış Müstecaplıoğlu: "Hedef bölgemizdeki havalimanlarının gelişimini desteklemeyi amaçlıyoruz." dedi...

TAV ilk 9 ayda 114 milyon avro net kar açıkladı!

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener: "THY ile birlikte 13 yıldır işletmesini üstlendiğimiz Atatürk Havalimanı'nı dünyanın en önemli havalimanlarından biri haline getirmekten dolayı büyük bir gurur duyuyoruz"...

Tavşanlı'ya iki yeni ilköğretim okulu geliyor!

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Tavşanlı'ya Toplu Konut İdaresi (TOKI) tarafından iki tane ilköğretim okulunun yapılacağını bildirdi. Kavuncu, ilçeye Hanımçeşme ve Moymul ilköğretim okullarını inşa edeceklerini belirtti..

tav 2018 rotası Haberi

tav 2018 rotası

İstanbul’daki yeni havalimanının 2018’de açılması bekleniyor. Bu durumda yeni havalimanının ihalesini kaybeden ve halihazırda Atatürk Havalimanı’ndaki işletmeci olan TAV Havalimanları Holding’in EBITDA’sının yüzde 50’si kaybedilmiş olacak.

İşte bu gerçek, holdingi son birkaç yıldır önemli bir değişime itti. 2013 yılma kadar sadece kendi işlettiği havalimanlarında faaliyet gösteren servis şirketlerini özgür bırakan holding, bu alanda yurt dışında hızlı bir büyüme kaydetti.

Coğrafi olarak da fırsat penceresini genişletti. Bugün gelirlerinin yüzde 39’u yurt dışından gelen TAV Havalimanları Holding, 7 ülkede 17 havalimanı işletiyor. Servis şirketlerini büyüme konusunda serbest bıraktıktan sonra da 17 ülkede 76 havalimanında faaliyetlerini sürdürüyor.

TAV Havalimanları Holding CEO’su Sani Şener, 2018’in TAV 2.0 yılı olacağını söylüyor. “İkinci TAV’ı yaratmak üzere yola çıktık” diyen Şener, gelecek 5 yıl içinde TAV’ın İstanbul’da kaybettiği EBITDA’sını...