29 / 04 / 2024

tav atatürk havalimanları

tav atatürk havalimanları

Suudi Arabistan Sivil Havacılık Otoritesi GACA Başkanı Süleyman Al Hamdan ve beraberindeki heyet, TAV Havalimanları ev sahipliğinde Atatürk ve Esenboğa havalimanlarında incelemelerde bulundu.

Atatürk Havalimanı'na yapılacak Millet Bahçesi'nin adı ne olacak? Bakan Kurum'dan açıklama

Türkiye'nin en eski havalimanlarından biri olan Atatürk Havalimanı uluslararası uçuşlara kapatıldı. Havalimanı arazisine Millet Bahçesi yapılacak. Pazar günü temel atma töreni yapılacak Millet Bahçesi'nin isminin ne olacağı sorusunu Bakan Murat Kurum cevapladı.

Atatürk Havalimanı için TAV’a ne kadar tazminat ödenecek?

Ticari uçuşlara kapatılan Atatürk Havalimanı'nın işletme hakkını 3 Ocak 2021'e kadar elinde bulunduran TAV Havalimanları Holding'e devlet 389 milyon Euro (2.6 milyar TL) tazminat ödeyecek.

Atatürk Havalimanı'nın kar kaybı bakanlık tarafından ödenecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan İstanbul Havalimanı’nın hizmete açılması ile, sözleşme süresi bitmeden kapatılan Atatürk Havalimanı nedeni ile TAV’a “yabancı ortağı bulunduğu” gerekçesi ile kâr kaybının ödeneceğini belirtildi...

Atatürk Havalimanı'nda bakım ve onarım çalışmaları başladı!

Ticari uçuşlara kapanan Atatürk Havalimanında TAV Havalimanları ile DHMİ Genel Müdürlüğü arasındaki devir teslim işlemleri bitti. DHMİ'ye teslim edilen mevcut terminal binasında bakım onarım çalışmaları başladı.

TAV, Atatürk Havalimanı'nın boşluğunu nasıl dolduracak?

İstanbul Havaalanı, bu ay tam kapasiteyle faaliyete geçti. Bu taşınmayla TAV Havalimanları Holding en önemli amiral gemisini olan Atatürk Havalimanı'nı kaybetti. Atatürk Havalimanı’nın yerini nasıl dolduracağının cevabı şirketin geleceğini de belirleyecek.

Fatih Altaylı'nın kapanan Atatürk Havalimanı izlenimleri!

Habertürk'ten Fatih Altaylı sessizliğe gömülen Atatürk Havalimanı'nın son durumunu inceledi, TAV CEO'su Sani Şener'den Atatürk Havalimanı'ndaki son durumu ve yapılabilecekleri dinledi...

Atatürk Havalimanı dünyanın en iyi 3. havalimanı seçildi!

TAV Havalimanları tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı, İspanya merkezli seyahat sitesi eDreams'in açıkladığı dünyanın en iyi havalimanları listesinde üçüncü sıraya yerleşti. 

Atatürk Havalimanı genişletme çalışmalarının ilk etabı tamamlandı!

TAV Havalimanları, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü ile imzaladığı sözleşme kapsamında Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalini genişletmek için projenin ilk etabı tamamlandı.

Suudi havacılık heyeti Atatürk ve Esenboğa havalimanlarını inceledi!

Suudi Arabistan Sivil Havacılık Otoritesi GACA Başkanı Süleyman Al Hamdan ve beraberindeki heyet, TAV Havalimanları ev sahipliğinde Atatürk ve Esenboğa havalimanlarında incelemelerde bulundu.

Selamlique Cafe Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde hizmete açıldı!

Banu Yentur ve Caroline Koç'un sahibi olduğu Selamlique Cafe, TAV'ın iştiraki olan BTA ile işbirliği yaparak, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde hizmete vermeye başladı.

Atatürk Havalimanı dünyanın en büyük 11. havalimanı oldu!

Uluslararası Havalimanları Konseyi (Airports Council International-ACI) tarafından hazırlanan rapora göre, İstanbul Atatürk Havalimanı 61,8 milyon yolcu ile iki sıra yükselerek Frankfurt Havalimanı’nı geçti.

Atatürk Havalimanı'na çevreye duyarlı terminal binası!

Atatürk Havalimanı’nda kapasite büyütme çalışmaları kapsamında TAV Havalimanları tarafından yapımı gerçekleştirilen ek terminal inşaatı devam ediyor. Ek terminal binasının Eylül öncesi hizmete girmesi öngörülüyor.

Atatürk Havalimanı Avrupa 4’üncüsü!

ACI Avrupa 2015 yılı Nisan ayı yolcu trafik raporu açıklandı. Rapora göre İstanbul Atatürk Havalimanı; 25 milyon ve üstü yolcu kapasiteli havalimanları arasında en hızlı yolcu artışı gösteren havalimanları arasında 4’üncü Sırada yer aldı.

tav atatürk havalimanları Haberi

tav atatürk havalimanları

İstanbul Atatürk Havalimanı'nı ziyaret eden heyet, TAV tarafından yürütülen operasyonları yerinde inceledi. 


Ziyarete Suudi Arabistan Sivil Havacılık Otoritesi GACA Başkanı Hamdan, GACA Başkan Yardımcısı Tarık Abdülcabbar, Al Rajhi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İbrahim Al Rajhi ve beraberindeki heyet katıldı. 


Esenboğa Havalimanı'nda dün incelemelerde bulunan heyet, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ı ziyaret etti ve kurum yetkilileriyle görüştü. 


Süleyman Al Hamdan, Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, burada olmaktan çok mutlu olduklarını belirterek, "Ortağımız TAV bu ziyareti ayarladı. Onlarla son iki yıldır çalışıyoruz ve çok iyi ilişkilerimiz var. TAV Suudi Arabistan'daki havalimanlarından birini devraldı ve bu bizim özelleştirme projelerimizden ilki oldu. Dün Ankara'daydık ve resmi yetkililerle görüşmeler yaptık, sayın Bakan'ı ziyaret ettik. Dr. Sani Şener ve Dr. İbrahim Al Rajhi'ye bu program...