15 / 05 / 2024

TAV Havalimanlarının cirosu yüzde 17 arttı

TAV Havalimanlarının cirosu yüzde 17 arttı

TAV Havalimanları'nın cirosu, bu yılın ocak-haziran döneminde yıllık yüzde 17 artışla 508 milyon avroya, konsolide net karı da yüzde 4 yükselişle 88 milyon avroya ulaştı

TAV Havalimanları, yatırım için gözünü Orta Asya ve Afrika'ya dikti!

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, yeni yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Şener, “Yolcu büyümesinin olacağı yerlerle ilgileniyoruz. Gelişmiş ülkelere değil, gelişmekte olan ülkelere bakıyoruz. Orta Asya ve Afrika’ya odaklanıyoruz” dedi.

Sani Şener'den havalimanlarının kiralarına ilişkin açıklama!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar bugünkü köşesinde TAV Havalimanları Holding CEO’su Sani Şener, Levent Erden’in havalimanlarına ilişkin açıklamalarını kaleme aldı.

TAV Havalimanları'ndan 9 ay kira alınmadı mı?

Hisselerinin yüzde 46,12’sinin Fransız işletmecisi Aéroports de Paris Grubu’na ait olduğu TAV Havalimanları Holding’e, kira ayrıcalığı gündeme geldi. Bakanlık ayrıcalığı onayladı...

TAV Havalimanları'nda 2022 kira ödemeleri 2024'e ertelendi!

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener yaptığı açıklamada, "Türkiye’de işlettiğimiz tüm havalimanlarının işletme süreleri ikişer sene uzatıldı ve 2022 kira ödemeleri 2024’e ertelendi." dedi.

TAV Havalimanları, kira ödemelerini 2024 yılına erteledi!

TAV Havalimanları, DHMİ tarafından Antalya, Ankara, Gazipaşa, İzmir ve Bodrum havalimanlarının işletme hakkı sürelerinin ikişer yıl uzatıldığını ve kira ödemelerinin 2024 yılına ertelendiğini açıkladı.

Bursa Yenişehir ve Kocaeli havalimanlarının uzun zamandır kapalı olması TBMM'de!

Bursa Yenişehir ve Kocaeli havalimanlarının uzun zamandır kapalı olması meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydın, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TAV Havalimanları'ndan kira erteleme açıklaması!

TAV Havalimanları, 3'üncü çeyrek sonu finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre, TAV Havalimanları, bu yılın 9 ayında dış hatlarda 10 milyon, iç hatlarda 11 milyon yolcuya hizmet sundu. TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, konuya ilişkin konuştu.

TAV Havalimanları Holding BT altyapısına kavuştu!

Atatürk Havalimanı'nın kapanışı sonrasında genel üdürlük binasını Vadi İstanbul'daki yeni hizmet binasına taşıyan TAV Havalimanları Holding, burada kurduğu HPE'nin Şekillendirilebilir, Hiper Bütünleşik mimari ve veri depolama çözümleriyle geleceğe güvenle bakan BT altyapısına kavuştu.

TAV Havalimanları'nın Kazakistan Almatı Havalimanı görüşmeleri devam ediyor! 

TAV Havalimanları Holding, TAV'ın ve VPE Capital'in oluşturduğu konsorsiyumun, Kazakistan Almatı Uluslararası Havalimanı'nın sahibi ile potansiyel satın alma görüşmelerine devam edildiğini açıkladı...

TAV Havalimanları Holding olağan genel kurul toplantısı 23 Mart'ta!

TAV Havalimanları Holding'in 2019 yılına ait pay sahipleri olağan genel kurul toplantısı, 23 Mart 2020 tarihinde Vadistanbul Bulvar'da yapılacak...

TAV'ın kira borçlarına indirim!

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, 2019’un en önemli gelişmelerinden bir tanesinin Tunus’ta imtiyaz şartlarının yeniden yapılandırılması için sürdürdükleri çalışma hakkında değerlendirmelerde bulundu.Sani Şener, kira borçları hakkında indirim aldıkları dile getirdi.

Sani Şener: Dünyanın havalimanı projeleriyle ilgileniyoruz!

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Amerika, Afrika, Avrupa, Orta Doğu, Rusya ve Kafkaslar başta olmak üzere dünyanın her yerindeki havalimanı projeleriyle ilgilendiklerini, ihalelere davet aldıklarını söyledi.

TAV'ın Almatı Havalimanı görüşmeleri devam ediyor!

​​​​​​​TAV Havalimanları Holdin ve VPE Capital'in oluşturduğu konsorsiyum, Kazakistan Almatı Uluslararası Havalimanı'nın sahibi ile potansiyel satın alma görüşmeleri devam ediyor...

TAV Havalimanlarının cirosu yüzde 17 arttı Haberi

TAV Havalimanlarının cirosu yüzde 17 arttı

TAV Havalimanları, yılın ilk yarısında cirosunu bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artırarak 508 milyon avroya yükseltti.


TAV Havalimanları'ndan yapılan açıklamaya göre, şirketin bu yılın ocak-haziran döneminde cirosu yıllık yüzde 17 artışla 508 milyon avroya, konsolide net karı da yüzde 4 yükselişle 88 milyon avroya ulaştı. Aynı dönemde şirketin yolcu sayısı ise yüzde 8 yükseldi.


Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, bu yılın ilk yarısında hem havacılık gelirleri, hem de ticari gelirlerde artış sağladıklarını belirtti.


Şener, avro bazında Faiz Amortisman Vergi Öncesi Kar (FAVÖK) büyümesinin yüzde 21'le ciro artışının üzerinde gerçekleştiğine işaret ederek, net karlarının ise ertelenmiş vergi gibi nakit dışı kalemlere rağmen yüzde 4 yükseldiğini bildirdi.


Yılın ikinci çeyreğinde toplam 306 milyon liralık nakit temettü...