15 / 05 / 2024

TAV havayolu şirketleri

TAV havayolu şirketleri

HAVALİMANI işletmeciliği alanında dünyanın önde gelen firmalarından TAV Havalimanları’nın tarihi, 1997’de İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali ihalesiyle başladı. TAV, 14 Yılda 14 havalimanına ulaştı.

Emirates, Türkiye’den kabin memuru alıyor! Dolarla maaş almak isteyenler acil bakın!

Dünyanın en büyük global havayolu şirketleri arasında yer alan Emirates, çok uluslu kabin ekibine katılaca olan adaylar için 13 Ekim 2023 tarihinde DoubleTree by Hilton Bodrum’da ve 30 Ekim 2023 tarihinde ise The Marmara Antalya’da değerlendirme günleri düzenleyecek.

İç hat uçak biletleri tavan fiyatı zamlandı! 

İç hat uçak bilet ücretlerinde daha önce tek yön için 999 Türk lirası olan tavan fiyatına zam geldi. Yeni ücret bin 150 Türk Lirası oldu. Havayolu şirketleri, yeni belirlenen tavan fiyatı üzerinden biletleri bugün itibariyle satışa çıkardı.

Uçak bilet fiyatları yükselirken, satışlar azaldı! Havayolu şirketleri iç hatlara sefer yapmak istemiyor!

Akaryakıt fiyatlarının yükselmesi, asgari ücretin artması, ham maddenin artması derken, tüm dünyada ulaşım maliyetleri artmış durumda. Vatandaşlar bu durumdan şikayetçi. Uçak bilet fiyatları da bu fiyat artışından nasibini almış durumda. İşte haberin devamı…

3. havalimanında metrekare fiyatları belli oldu!

İstanbul Yeni Havalimanı inşaatı tüm hızıyla sürerken, havalimanında yer almak isteyen şirketler için alan kiralama süreci başladı. İGA, havayolu şirketleri ile havayollarına hizmet sunan firmaların talep formlarını 18 Kasım 2016’ya kadar kabul edecek.

Havayolu şirketleri 3. havalimanını sabırsızlıkla bekliyor!

Türk havayolu şirketleri, 3. havalimanının hayata geçirilmesiyle İstanbul'un havacılık açısından konumunun daha da güçleneceğini ve Türk havacılık sektörünün öneminin daha da artacağını bildirdi.

TAV İnşaat, havalimanı inşaatında dünya birincisi!

TAV İnşaat, Engineering News Record'un her sektörde dünyanın en büyük inşaat şirketleri listesinde "Havalimanı İnşaatı" kategorisinde 1 milyar 245milyon dolar ciroyla ilk sırada yer aldı.

Bursa'nın tanıtımı için 200'ü aşkın seyahat acentesi toplanacak!

200'ü aşkın seyahat acentesi Bursa'nın tanıtımı için bir araya gelecek. Turizm sektörüne yönelik hizmet veren havayolu şirketleri, oteller ve seyahat acenteleri ile on-line işlem yapan kurum yöneticileri, 5 Aralık'ta Bursa'da toplanacak.

Bayramda seyahat çilesini ek seferler azaltacak!

Kurban Bayramı dolayısıyla şehirlerarası ulaşımda büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Bayram öncesi ve sonrasını kapsayan 5 günlük sürede seyahatleri rahatlatmak amacıyla ek seferlere başvuruldu. Havayolu şirketleri toplamda 400 ek sefer düzenledi.

Havayolu şirketleri ek sefer düzenleyecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, vatandaşların bayram süresince mağduriyet yaşamaları için trenlere ek vagonların ekleneceğini, hava yollarında da 296 ek seferin planlandığını bildirdi...

Havayolu şirketleri bayramda ek sefer düzenleyecek!

Bazı havayolu şirketleri, Kurban Bayramı öncesinde artan yolcu talebini karşılamak için ek seferler düzenleyecek. THY, Kurban Bayramı öncesi yaşanabilecek yoğunluk üzerine iç ve dış hatlarda 39 ek sefer koyacak.

Air France seferlerinin yüzde 60'ı iptal!

Air France pilotlarının üye olduğu üç sendika, şirketin, düşük maliyetli havayolu şirketleri ile rekabet etme planı yüzünden mağdur olacakları gerekçesiyle greve gitme kararı almıştı. Air France seferlerinin yüzde 60'ı iptal...

Havayolu şirketleri bayrama özel 193 ek sefer koydu!

Ramazan Bayramı'nı memleketlerinde ve tatil beldelerinde geçirmek isteyenler havayolunu tercih edince uçak biletleri günler öncesinden satıldı. Havayolu şirketleri artan talep karşısında 193 ek sefer koydu...

TGS, 30 havayolu şirketiyle yer hizmeti anlaşması yaptı!

THY ile TAV Holding'in ortak iştiraki olan Turkish Ground Services, 30 havayolu firmasıyla daha anlaşarak yer hizmeti verdiği müşteri sayısını 114'e çıkardı. TGS, 30 şirketle daha anlaşma imzaladı.

TAV havayolu şirketleri Haberi

TAV havayolu şirketleri

Dünyada “Yap-İşlet-Devret” modeliyle gerçekleştirilen projelerin ilk örneklerinden olan Atatürk Havalimanı, Tepe ve Akfen gruplarının ortaklığıyla kurulan TAV’ın başarı öyküsünün de ilk somut adımını oluşturdu. TAV Havalimanları, Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Gazipaşa-Alanya ve Milas-Bodrum havalimanlarını işletiyor. TAV Havalimanları son olarak İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yüzde 40 hissesi için Limak Grubu ile hisse satın alım sözleşmesi imzaladı. TAV yurtdışında ise Gürcistan’ın Tiflis ve Batum, Tunus’un Monastır ve Enfidha-Hammamet, Makedonya’nın Üsküp ve Ohrid, Suudi Arabistan’ın

Medine ve Hırvatistan’ın Zagreb havalimanlarını işletiyor.


Diğer Alanlar

TAV Havalimanları duty-free, yiyecek-içecek hizmetleri, yer hizmetleri, bilişim, güvenlik ve işletme hizmetleri gibi havalimanı operasyonunun diğer alanlarında da faaliyet gösteriyor. Bu çerçevede TAV Havalimanları, Letonya’nın Riga Havalimanı’nda da duty free, yiyecek içecek ve diğer ticari alanların işletmesinigerçekleştiriyor. Şirket...