14 / 05 / 2024

tav medine havaalanı projesi birincilik ödülü

tav medine havaalanı projesi birincilik ödülü

TAV İnşaat’ın Medine’de inşaa ettiği Prens Muhammed Bin Abdülaziz Havalimanı Projesi, Engineering News Record (ENR) tarafından New York’ta düzenlenen Küresel İnşaat Zirvesi’nde havalimanı inşaatı kategorisinde dünyanın en iyisi seçildi.

TAV, Atatürk Havalimanı'nın boşluğunu nasıl dolduracak?

İstanbul Havaalanı, bu ay tam kapasiteyle faaliyete geçti. Bu taşınmayla TAV Havalimanları Holding en önemli amiral gemisini olan Atatürk Havalimanı'nı kaybetti. Atatürk Havalimanı’nın yerini nasıl dolduracağının cevabı şirketin geleceğini de belirleyecek.

Kırgızistan'dan TAV'a yatırım daveti!

Kırgızistan Başbakanı Sapar İsakov, TAV'ı, Kırgızistan'ın Bişkek ve Oş kentlerindeki iki uluslararası havaalanının modernizasyonuna yatırım yapmaya davet etti. 

TAV, Suudi Arabistan'da 2 havalimanı daha aldı!

TAV Havalimanları, Suudi Arabistan'da Medine ve Yanbu'nun ardından Qassım ve Hail havalimanlarını da portföyüne ekledi. TAV, 2 havalimanını da geliştirecek ve 30 yıl boyunca işletecek.

TAV, Küba’da 2 havalimanı için masaya oturuyor!

TAV Havalimanları, Küba'da 2 havaalanının geliştirilmesi ve işletmesi için masaya oturuyor. Küba, 2 milyondan fazla göçmeniyle ABD'de büyük bir diasporaya sahip.

TAV’dan Suudilerle dev yatırım ortaklığı!

TAV ile Saudi Aerospace Engineering şirketi, Cidde’deki Kral Abdulaziz Uluslararası Havaalanı kapsamında 2.87 milyar riyallik (765.33 milyon dolar) tesis inşa etmeyi planladığı açıklandı.

TAV, Milas-Bodrum Havalimanı’nı 2035 sonuna kadar işletecek!

DHMİ tarafından açılan ihaleyi kazanan TAV, Milas- Bodrum havaalanın dış hatlar terminalini işletmeye başladı. TAV, Milas-Bodrum Havalimanı’nı 2035 sonuna kadar işletecek.

TAV, Milas- Bodrum havaalanın dış hatlar terminalini işletecek!

TAV Havalimanları, Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından Milas – Bodrum Havalimanı’nda iç hatların ardından dış hatlar terminalini devralarak işletmeye başladı.

TAV, Filipinler'de 5 havaalanı için ön yeterlilik aldı!

TAV Havalimanları Holding’in içinde yer aldığı konsorsiyum Filipinler’de beş bölgesel havalimanının işletim ve bakım-onarım hakkı ihalesinden yeterlilik aldı.

Tav İnşaat, Medine Projesiyle ödül aldı!

Engineering News Record (ENR) tarafından New York'ta düzenlenen Küresel İnşaat Zirvesi'nde TAV İnşaat'ın Medine'de inşa ettiği Prens Muhammed Bin Abdülaziz Havalimanı Projesi, havalimanı inşaatı kategorisinde dünyanın en iyisi seçildi.

TAV İnşaat'a en iyi proje ödülü!

New York'ta düzenlenen Küresel İnşaat Zirvesinde TAV İnşaat'ın Medine'de yaptıgı Prens Muhammed Bin Abdülaziz Havalimanı projesi, havalimanı inşaatı kategorisinde dünyanın en iyisi seçildi.

TAV, Medine projesiyle New York'ta birincilik ödülü aldı!

TAV İnşaat’ın Medine’de inşaa ettiği Prens Muhammed Bin Abdülaziz Havalimanı Projesi, Engineering News Record (ENR) tarafından New York’ta düzenlenen Küresel İnşaat Zirvesi’nde havalimanı inşaatı kategorisinde dünyanın en iyisi seçildi.

TAV İnşaat, Medine Projesi ile dünya birincisi oldu!

TAV İnşaat'ın Medine'de hayata geçirdiği Prens Muhammed Bin Abdülaziz Havalimanı Projesi, New York'ta düzenlenen törende Küresel İnşaat Zirvesinde havalimanı inşaatı kategorisinde dünyanın en iyisi seçildi.

TAV İnşaat’ın Medine’deki havalimanı dünyanın en iyisi seçildi!

Engineering News Record (ENR) tarafından New York’ta düzenlenen Küresel İnşaat Zirvesi’nde TAV İnşaat’ın Medine’de hayata geçirdiği Prens Muhammed Bin Abdülaziz Havalimanı Projesi, havalimanı inşaatı kategorisinde dünyanın en iyisi seçildi.

tav medine havaalanı projesi birincilik ödülü Haberi

tav medine havaalanı projesi birincilik ödülü

New York’ta düzenlenen törende ödülü TAV İnşaat adına şirketin Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Kaur aldı. Cumhur Kaur, bugüne kadar Türkiye ve Körfez Bölgesi başta olmak üzere kontrat bedeli 17,2 milyar dolara ulaşan proje üstlendiklerini ifade etti. 


5300 kişi çalıştı

ENR dergisinin her yıl açıkladığı sıralamada havalimanı inşaatı kategorisinde ilk sırada yer aldıklarını aktaran Kaur, “Kutsal Topraklar’da gerçekleştirdiğimiz ve Suudi Arabistan’ın ilk havalimanı özelleştirmesi olan Medine Havalimanı projesinin bizim için ayrı bir önemi var. Uluslararası ekip çalışması, iş sağlığı ve güvenliği, tasarımsal işlevsellik ve kalite, inovasyon ve sektöre katkı gibi önemli kriterlerde yarışarak bu ödüle ulaştık. 34 farklı milliyetten 5 bin 300 çalışanımızla birlikte bunu başardık, emeği geçen herkese teşekkür ederim” değerlendirmesinde bulundu.  Medine Havalimanı, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından LEED...