29 / 04 / 2024

TAV, Medine projesiyle New York'ta birincilik ödülü aldı!

TAV, Medine projesiyle New York'ta birincilik ödülü aldı!

TAV İnşaat’ın Medine’de inşaa ettiği Prens Muhammed Bin Abdülaziz Havalimanı Projesi, Engineering News Record (ENR) tarafından New York’ta düzenlenen Küresel İnşaat Zirvesi’nde havalimanı inşaatı kategorisinde dünyanın en iyisi seçildi.



New York’ta düzenlenen törende ödülü TAV İnşaat adına şirketin Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Kaur aldı. Cumhur Kaur, bugüne kadar Türkiye ve Körfez Bölgesi başta olmak üzere kontrat bedeli 17,2 milyar dolara ulaşan proje üstlendiklerini ifade etti. 


5300 kişi çalıştı

ENR dergisinin her yıl açıkladığı sıralamada havalimanı inşaatı kategorisinde ilk sırada yer aldıklarını aktaran Kaur, “Kutsal Topraklar’da gerçekleştirdiğimiz ve Suudi Arabistan’ın ilk havalimanı özelleştirmesi olan Medine Havalimanı projesinin bizim için ayrı bir önemi var. Uluslararası ekip çalışması, iş sağlığı ve güvenliği, tasarımsal işlevsellik ve kalite, inovasyon ve sektöre katkı gibi önemli kriterlerde yarışarak bu ödüle ulaştık. 34 farklı milliyetten 5 bin 300 çalışanımızla birlikte bunu başardık, emeği geçen herkese teşekkür ederim” değerlendirmesinde bulundu.  Medine Havalimanı, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından LEED Altın ile sertifikalandırılan Avrupa ve Orta Doğu’daki ilk, dünyada ise sekizinci havalimanı olma özelliğini taşıyor. TAV, ortakları Al Rajhi Grubu ve Saudi Oger’le birlikte kazandığı ihale çerçevesinde Haziran 2012’de, Medine Havalimanı’nın işletmesini üstlenerek yeni terminalin yapımına başladı.153 bin metrekare olan terminal binasında 32 yolcu köprüsü bulunuyor. TAV sözleşme kapsamında ayrıca terminale ilaveten 26 ek bina, 2 pist, 3 paralel taksi yolu inşaatlarını da tamamladı. Havalimanı, taahhüt edilen süreden önce, geçtiğimiz Temmuz ayında Suudi Kralı tarafından hizmete açıldı. 


Yeniçağ


Geri Dön