02 / 05 / 2024

Tayland Ayutthaya

Tayland Ayutthaya

Tayland'ın Ayutthaya kentinde yer alan asma köprü koptu...

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı. Rusların en çok emlak satın aldığı ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland, Güney Kıbrıs ve İspanya oldu. 

Theoz Gayrimenkul Ve Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Theoz Gayrimenkul Ve Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Şişli'de Tayland Özgür Tandoğan tarafından kuruldu.

OPPO Reno7 Z 5G piyasaya sürüldü! İşte özellikleri…

Türkiye’ye de yakın zamanda gelmesi beklenen OPPO Reno7 Z 5G Tayland'da piyasaya sürüldü. Şubat ayında düzenlenen bir etkinlikle tanıtılan OPPO Reno7 Z 5G modelinde 128 GB hafıza bulunuyor…

Kripto paralarda büyük çöküş uyarısı! Mart ayının sonunda...

Eskiden Tayland Merkez Bankası‘nda direktör görevini üstlenen bir müdür, yakın zamanda yaşanabilecek kripto çöküşüne ilişkin uyarılarda bulundu.

Tayland kripto para karlarına vergi getiriyor!

Tayland, bütçe açığını kapamak için 30 seneden uzun zamandır ilk defa hisse senedi alım-satımına vergi getirmek için düğmeye bastı. Böylelikle gündemden düşmeyen kripto para karları da belli bir oranda vergilendirilmiş olacak.

Taylandlı dev şirket kripto parayla ödeme denemelerine başladı!

Tayland'da perakende satış sektöründe hizmet sunan dev firma, çalışanlarına kendi mağazalarında kullanması için kendi kripto parasını dağıttı. Kripto paraların ilerleyen zamanlarda müşterilere de arz edileceğine dikkat çekildi.

ABD'li Mimar Steve Areen 9 bin dolara hobbit evi yaptı!

ABD'li gezgin mimar Steve Areen, ziyaret ettiği Tayland'da 6 haftada  9 bin dolar para harcayarak sıfırdan bir ev inşa etti.  Yapı için aircrete isimli bir malzeme kullanan Areen'in evi hobbit evlerine benzetildi...

Tesco Tayland Malezya'daki birimlerini 10.6 milyar dolara sattı!

İngiltere'nin en büyük perakendecisi Tesco Tayland Malezya'daki birimlerini 10.6 milyar dolar karşılığında  CP Grubu'na satmak için anlaştı...

S&P: Koronavirüs Asya- Pasifik piyasalarından 211 milyar dolar silebilir!

Standard & Poor’s'dan (S&P) yapılan açıklamada Avustralya, Hong Kong, Singapur, Japonya, Güney Kore ve Tayland’ın bu yıl ya resesyona gireceği ya da resesyona çok yakın düşük bir büyüme göstereceği de duyuruldu.

Adana Şehir Hastanesi Tayland’a örnek oldu!

Adana Şehir Hastanesi, Japonya’nın en büyük yatırım ve ticaret şirketlerinden Sojitz, Tayland’da Kamu Özel İş Birliği modeli (PPP) kapsamında hayata geçecek yeni proje için örnek oldu.

Yarım evler barınma sorununa çözüm olur mu?

Artan kentsel nüfusun barınma ihtiyaçları üzerine ortaya çıkan "yarım evler" Şili, Güney Afrika, Tayland, Gana ve Meksika'da kullanılıyor...

Bangkok’a Türk metrosu!

Ankaralı Bozankaya firmasının ürettiği metro vagonları 2018 yılında Tayland başkenti Bangkok’ta yolcu taşımaya başlayacak.

Yaşar İpek, Tayland'da cami yaptırıyor!

Ünlü şarkıcı Yaşar İpek, geçtiğimiz günlerde birkaç arkadaşı ile birlikte gittiği Tayland tatilinde karşısına tesadüfen bir cami çıkınca duygusal anlar yaşadı. İpek, Naka Adası'ndaki Müslüman köylülere, adada bulunan, tentelerden inşa edilmiş caminin yenilenmesi için yardım etti.

Tayland Ayutthaya Haberi

Tayland Ayutthaya


    Tayland'da yer alan asma köprünün çökmesi üzerine polis yetkilisi Jitkasem Sonkham, birkaç motosikletlinin antik başkent Ayutthaya'da bulunan asma köprüden geçerken Pasak nehrine düştüğünü söyledi. 

     Jitkasem, köprünün birkaç yıl önce yayalar ve küçük araçların geçmesi için yapıldığını ancak iyi korunamadığını ifade...