18 / 05 / 2024

tbmm binası röleve çalışmaları

tbmm binası röleve çalışmaları

TBMM binasının 'eski haline' döndürülmesi için 5 yıl sürecek restorasyonun ilk adımı olan röleve çalışmaları başladı. 8 ay sürecek olan röleve çalışmasında lazer tekniği kullanılıyor..

İzmirli depremzedelerden kredi tepkisi!

İzmirli depremzedelerin kredi bekleyişi devam ediyor .İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir’e geldiğinde kredi müjdesi vermezse Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) yürüyeceklerini duyurdu.

Röleve Proje İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Röleve Proje İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kartal’da  500 bin TL sermaye bedeli  ile Cihan Yılmaz tarafından kuruldu.

TBMM kampüsü içerisine kreş binası yaptırılacak!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İşletme ve Yapım Başkanlığı tarafından TBMM kampüsü içerisine kreş yaptırılacağı duyuruldu.

Tapu ve Kadastro binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürüleceği iddiası TBMM'de!

Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürülmek üzere boşaltılmaya başlandığı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bilecik Osmaneli’nde tarihi konaklar restore edilecek!

Bilecik’in Osmaneli ilçesindeki tarihi konaklar, gönüllü üniversite öğrencilerinin röleve çalışmaları ile restore ediliyor. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, tarihi konakların öğrencilerin çalışma atölyesi olduğunu ifade etti...

Dinar 112 Acil Çağrı Merkezi binasının açılışı TBMM'de!

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesi Altmışevler Mahallesi'ndeki 112 Acil Çağrı Merkezi binasının açılışı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Köksal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Samsun'daki tarihi okul çürümeye terk edildi!

Samsun’un 19 Mayıs ilçesine bağlı Dağköy Mahallesi'nde bulunan 1932 yılında inşa edilen tarihi okul binası çürümeye terk edildi.

Aliağa Kyme Müzesi çürümeye terk edildi!

İzmir'in Aliağa ilçesinde 1999 yılında inşa edilen Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi 21 yıldır açılmayı bekliyor. Aliağa Belediyesi ve İtalya Catania Üniversitesi tarafından yaptırılan müze binası çürümeye terk edildi.

TBMM binası GYODER'in desteği ile onarılıyor!

TBMM Başkanlığı tarafından TBMM binasının onarım giderleri ile ilgili yapılan açıklamaya göre, onarım Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneğinin (GYODER) desteği, Mecliste grubu bulunan partilerin mutabakatıyla yapılıyor..

İsmail Kahraman yeni TBMM binası istedi!

MECLİS Başkanı İsmail Kahraman,57 yıllık TBMM ana binasının tadilatlara karşın artık ihtiyaçları karşılamadığını belirterek, Muhakkak ki Gazi Meclisimiz, devletimiz ve misyonumuzla mütenasip güzel bir binaya kavuşmalıdır” dedi.

TBMM binasında yapılan tamiratlara ilişkin 5 sorun TBMM'de!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a TBMM Ana Bina'da yapılan tamirat ve tadilatlara ilişkin 5 soru sordu..

TBMM binasında yapılan tamiratlara ilişkin soru önergesi hazırlandı!

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, TBMM ana binada yapılan tamirat ve tadilatlar ile ilgili iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Gök sorularını, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a iletti.

TBMM binasının yıkımında sona gelindi!

GYODER konsorsiyumu, Meclis ana binası içinde yaptığı çalışmalarda sona yaklaşırken, bahçe bölümünde bulunan eski Halkla İlişkiler A ve B bloklarının yıkımı yüzünden Meclis toz duman içinde kaldı.

tbmm binası röleve çalışmaları Haberi

tbmm binası röleve çalışmaları

1961'de hizmete açılmasının ardından pek çok 'eklenti' yapılarak anıtsal özelliği zarar gören TBMM binasının 'eski haline' döndürülmesi için 5 yıl sürecek restorasyonun ilk adımı olan röleve çalışmaları başladı. 

Yapımına 1937'de Atatürk'ün talimatıyla başlanan TBMM Ana Binası'nın inşaatı araya 2.Dünya Savaşı'nın girmesi nedeniyle ancak 1961'de tamamlanmıştı. Aradan geçen 52 yılda binada ciddi bir tadilat yapılmamasına karşın zamanla ihtiyaçların artması ile çok sayıda 'eklenti' yapıldı. 'Demokrasinin simgesi' sayılan binanın geçen yıl tescillenmesinin ardından bu yü da kalıcı bir restorasyon yapılması için düğmeye basıldı. 5 yılda tamamen elden geçirilmesi planlanan TBMM Ana Binası'nın 8 ay sürecek röleve çalışmaları sırasında orijinal planda bulunmayan, daha sonra eklenen yerler tek tek tespit edilecek. Bu teknikte orijinal olmayan yerlerin üzerine siyah kare şeklinde işaret konuluyor. Röleve çalışmasında...