03 / 05 / 2024

tbmm çinileri

tbmm çinileri

Anikya İznik Çini; TBMM Başkanlık konutunu, TBMM Ek Hizmet Binasını ve Halkla İlişkiler Binasını, İznik Çinileriyle donattı. Konya Karatay Medresesi’nden esinlenilerek geliştirilen desenler, Anikya İznik Çini’nin çizilmeyen sert sırlı çinilerine uyarlandı

Kocaeli'ne yapılan ulaşım yatırımları TBMM'de!

Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Kocaeli iline son 5 yıl içinde yapılan yatırımlar TBMM gündemine taşındı..

Eyüp Defterdarlık Mahallesi'ndeki bir alanın imar durumu TBMM'de!

İstanbul'un Eyüp ilçesinde Defterdarlık Mahallesi'nde bulunan Abdülvedüt türbesinin bulunduğu alanın imar durumu TBMM'de konu oldu. İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Denizli Tavas Devlet Hastanesi'nin ulaşım sorunu TBMM'de!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli Tavas Devlet Hastanesi'nin ulaşım yolundaki bir kamulaştırma sorununu TBMM gündemine taşıdı..

İzmir Kuş Cenneti'nden otoyol geçeceği iddiaları TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, İzmir Kuş Cenneti'nde doğal yaşamı ve sit alanlarını olumsuz etkileyecek projeler yapılacağı yönündeki iddiaları TBMM gündemine taşıdı..

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ilişkin 7 sorun TBMM'de!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi binasının tadilatı ve yerleşkenin satılacağı iddialar TBMM'de konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Balıkesir'de depreme karşı alınan önlemler TBMM gündeminde!

Balıkesir'de depreme karşı alınan önlemler ile denetlenmeyen ve güvenli olmayan binalar TBMM gündemine taşındı. CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İzmir Ödemiş İlkkurşun Köyü otoyol projesi TBMM'de!

İzmir Ödemiş'e bağlı İlkkurşun Köyü yakınına yapılmakta olan otoyol TBMM'de konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, otoyola ilişkin olarak 10 soru hazırladı..

İstanbul'da kamu binalarında depreme karşı alınan önlemler TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, İstanbul'da bağlı kurum ve kuruluşlara ait binalarda depreme karşı alınan önlemleri TBMM gündemine taşıdı..

TBMM'den 'yeni meclis için kampüs arandığı' iddiasına yanıt!

TBMM Başkanlığı: "Haberlerde iddia edildiği gibi TBMM Külliyesinin başka bir yere taşınmasının tartışılması ve Meclis bürokratlarının Ankara’da arsa araması kesinlikle söz konusu değildir. Haberler arsa fiyatlarının artması için spekülasyon yapma amacından başka bir şey taşımamaktadır" dedi.

Rize Müftü Mahallesi'nde istimlak edilen konutlar TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize Müftü Mahallesi'nde yapılacak bir inşaat projesinin yol bağlantısı için istimlak edilen konutlara, alternatif güzergahlara ve istimlak bedelini TBMM gündemine taşıdı..

Çok katlı yapılar TBMM'de konu oldu!

Çok katlı yapılar TBMM'de konu oldu. CHP'li Ömer Fethi Gürer, kentlerdeki çok katlı yapılara sınırlama getirilmemesine ilişkin soru önergesi hazırladı.

Yabancılara yapılan konut satışları TBMM'de konu oldu!

Yabancılara konut satışı, özellikle Suriyelilerin Kocaeli'de konut edinmesi ve istihdamları TBMM gündeminde konu oldu. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, konuya ilişkin önerge hazırladı..

Adana Ceyhan Devlet Hastanesi'nin inşaat sorunu TBMM'de!

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Adana'nın Ceydan ilçesinde yapımına başlanılan ama inşaatı durma noktasına gelen Devlet hastanesinin inşaatı TBMM'ye taşıdı.

tbmm çinileri Haberi

tbmm çinileri

Çağdaş Türk mimarisi örneklerinden birisi olan ve Çankaya Protokol Yolu’nda yer alan TBMM Başkanlık Resmi Konutu’nun İznik çinileri, Anikya İznik Çini tarafından üretildi. Temsil ve ağırlama amacıyla yeniden inşa edilen binadaki Anikya İznik çinileri, binanın dış cephesi ile Türkiye’ye gelen yabancı heyetlere verilecek resepsiyon ve kabuller için tasarlanan yemek salonları, kabul salonları, ana giriş holü ve asansörde yer alıyor. Binanın dış cephesinde yer alan turkuaz ve geometrik çiniler ise, binanın teması olan Selçuklu’yu simgeliyor. Seçilen Selçuklu motifleri, çini ve ahşap süslemelerinde birbirini tamamlayacak şekilde kullanıldı. Cumhuriyet döneminden bu yana, sivil mimaride dış cephede çok fazla kullanılmayan İznik çinileri, TBMM Başkanlık Resmi Konutu ile Türk mimarisinde yeni bir dönemi başlatıyor. Binayla ilgili diğer bir yenilik, Anikya İznik Çini tarafından geliştirilen...