08 / 07 / 2024

TBMM ihaleleri

TBMM ihaleleri

TBMM ve bağlı kuruluşlarının yaptığı ihaleler meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gayrimenkullerin icradan satış ihaleleri sil baştan!

TBMM Genel Kurulunda, 5'inci Yargı Paketi'ni kapsayan İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifi kabul edildi. Teklifle gayrimenkul satış ihaleleri sil baştan düzenlendi.

Hasar gören kamu binalarının güçlendirme ihaleleri TBMM'de!

24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle hasar gören kamu binaları ve bu binaların güçlendirme ihaleleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şehir hastanelerinin ihaleleri arasındaki farklılıklar TBMM'de!

Şehir hastanelerinin ihaleleri arasındaki farklılıklar TBMM'de konu oldu. CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Rize'deki istimlak krizi TBMM'de!

CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize'deki istimlak krizini TBMM gündemine taşıdı. Müftü Mahallesi'nde evlerinin kamulaştırılmasını istemeyen vatandaşlar adına konuştu.

Varlık Fonu'na devredilen Hazine arazileri TBMM'de!

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, bazı kamu kuruluşlarının ve Hazine arazilerinin Varlık Fonu'na devredilmesi hususunu TBMM gündemine taşıdı..

Başbakanlık tarafından kiralanan gayrimenkuller TBMM'de!

Başbakanlık ve Başbakan yardımcılıkları tarafından özel şahıslardan kiralanan taşınmaz ve araçlar ile bunlara ödenen kiralar TBMM'de konu oldu..

TBMM, Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulmasını görüşecek!

TBMM, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin tasarılar ile Türkiye Uzay Ajansı kurulmasına ilişkin tasarının yasalaşmasından sonra, 16 Mart perşembe gününden itibaren çalışmalarına ara verecek.

Osmangazi Köprüsü'ne ilişkin 5 sorun TBMM'de!

Osmangazi Köprüsü, TBMM'de konu oldu. Köprüye ilişkin 5 soru hazırlayan Tanal sorularının Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını istedi..

Üsküdar Yavuztürk Mahallesi'nin imar sorunu TBMM'de!

Üsküdar'a bağlı Yavuztürk mahallesinin imar sorunu meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM toplantısında konu hakkında açıklamalarda bulundu..

Bölünmüş yol yapılan iller TBMM gündeminde!

2003-2017 yılları arasında en çok ve en az bölünmüş yolun yapıldığı iller TBMM'de konu oldu. Konuya ilişkin CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan soru önergesi hazırladı..

Ayvalık Tabiat Parkı'nın imara açılacağı iddiaları TBMM'de!

Ayvalık Tabiat Parkı'nın imara açılacağı iddiaları meclis gündemine taşındı. TBMM toplantısında CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, konu hakkında açıklamalarda bulundu..

Kocaeli encümen toplantısında kiralama ihaleleri yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi haftalık encümen toplantısı Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Binası Encümen toplantı salonunda Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda kiralama ihaleleri yapıldı.

Kamu ihaleleri kaynak olmayacak!

Kamu ihaleleri, yeni çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile olası kaynak olmaktan çıkarıldı. Maddenin 2017 yılında düzenlenen yeni hali 23 Ocak 2017 tarihinde Resmi Gazetede yayımlandı.

TBMM ihaleleri Haberi

TBMM ihaleleri

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TBMM ve bağlı kuruluşlarının yaptığı ihalelere ilişkin soru önergesi hazırladı. Başarır, sorusunun Başkan Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın soruları:
1- TBMM ve bağlı kuruluşlarında 1 Ocak 2003 tarihinden bu zamana kadar Kamu İhale Kanunu'nun 21/b maddesi kapsamında kaç ihale verilmiştir? Bu ihaleler hangi firmalara hangi iş karşılığında kaç TL'ye...