18 / 05 / 2024

TBMM OYAK

TBMM OYAK

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarının OYAK'la (Ordu Yardımlaşma Kurumu) ilgili şikâyetleri üzerine harekete geçen TBMM, maliye müfettişlerine yaptırdığı araştırmada kuruma ilişkin çarpıcı bilgilere ulaştı

Antalya'nın ulaşım sorunu TBMM'de!

ESKİ Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan 'ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Elvan, Raylı sistem konusundaki soruları da cevaplandırdı.

TBMM'de yangın mı çıktı?

TBMM'de elektrik kesintisinden sonra devreye giren jeneratörden çıkan duman, yangın paniği yaşanmasına neden oldu. Meclis'te öğlen saatlerinde yaşanan elektrik kesintisinden sonra jeneratör devreye girdi.

TBMM'deki duman paniğe yol açtı!

TBMM'deki duman paniğe yol açtı. Yeni hizmet binasının önündeki jeneratörlerden çıkan yoğun ve siyah duman Meclis yerleşkesinde yangın paniği yaşattı. İtfaiye araçları kısa sürede jeneratörlerin olduğu yere geldi.

Samandağ çevre yolu TBMM gündeminde!

CHP Hatay Milletvekili Av. Refik ERYILMAZ; 2015 TBMM Bütçe görüşmeleri kapsamında yapılmakta olan görüşmeler esnasında Hükümeti temsilen genel kurulda bulunan Ekonomi Bakanı Nihat ZEYBEKÇİ'ye sözlü soru yöneltti.

Sinop Nükleer Santrali anlaşması TBMM'de!

Japonya ile yapılacak ve Türkiye'nin 2'nci nükleer elektrik santrali olacak Sinop'taki tesise ilişkin anlaşma, TBMM'ye geldi. Türkiye'de nükleer enerji santraline ilişkin ilk anlaşma, 12 Mayıs 2010'da Rusya ile imzalanmıştı..

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 2015 yılı bütçe görüşmelerine başladı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 2015 yılı bütçesinin geneli üzerindeki görüşmelere başlandı. Milletvekillerinin, bütçenin geneli üzerindeki görüşlerini ifade etmesinin ardından Maliye Bakanı Mehmet Şimşek eleştirilere yanıt verecek...

Anikya İznik Çini, TBMM’yi İznik çinileriyle donattı!

Anikya İznik Çini; TBMM Başkanlık konutunu, TBMM Ek Hizmet Binasını ve Halkla İlişkiler Binasını, İznik Çinileriyle donattı. Konya Karatay Medresesi’nden esinlenilerek geliştirilen desenler, Anikya İznik Çini’nin çizilmeyen sert sırlı çinilerine uyarlandı

Oyak Çimento yatırımcı bültenini yayınladı!

Oyak Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. taraından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Oyak Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. yatırımcı bültenini yayınladı.

TBMM Soma Komisyonu Eynez ocağında inceleme yapacak!

TBMM Soma Maden Faciasını Araştırma Komisyonu üyeleri, facianın yaşandığı maden ocağına girip kazanın meydana geldiği "üç trafo bölgesi"nde ilk kez inceleme yapmak üzere ilçeye geldi

Bursa'nın en büyüğü OYAK Renault!

BTSO tarafından 2013 ciroları baz alınarak yapılan araştırmaya göre, Bursa'nın en büyük sanayi şirketi 8,6 milyar lira ciro ile OYAK Renault oldu. İşte diğerleri...

OYAK, Maltepe'deki OMSAN Lojistik arsasını satıyor!

OYAK, Maltepe Gülsuyu'nda bulunan 30 bin 852 metrekare büyüklüğündeki OMSAN Lojistik arsasını satışa çıkardı. OYAK'ın OMSAN Lojistik arsası, Maltepe'de Adalar manzarasıyla dikkat çekiyor... Arsa peşin satış veya hasılat paylaşımı yoluyla satılacak.

TBMM Soma Komisyonu Eynez ocağında incelemelerde bulunacak!

TBMM Soma Komisyonu, Eynez ocağındaki kazanın olduğu noktaya inip incelemelerde bulunacak. Çalışma süresinin dolmasına bir aydan az süre kalan komisyonun üyeleri, bu inceleme için 30 Ekim Perşembe günü Soma’ya gidecek.

Denizli Çimento'nun OYAK'a devrine onay!

Denizli Çimento'nun OYAK'a devrine onay çıktı. Rekabet Kurulu, Denizli Çimento Sanayi TAŞ'nin tüm hisselerinin Ordu Yardımlaşma Kurumu ( OYAK ) tarafından devralınması işlemine izin verdi.

TBMM OYAK Haberi

TBMM OYAK

TBMM OYAK Alt Komisyonu'na sunulan raporda, OYAK'a değerinin çok altında verilen gayrimenkullerle Hazine'nin zarara uğratıldığı vurgulandı. OYAK'ın Hazine'den devraldığı gayrimenkullerle ilgili araştırmayı tamamlayan Maliye Bakanlığı uzmanları, komisyona sundukları raporda hem OYAK'a hem de Maliye'ye suçlamalarda bulundu. Rapora göre, İstanbul İkitelli'de bulunan ve Milli Savunma Bakanlığı'na (MSB) ait olan 3128 parselin OYAK'a verilmesi sürecinde Hazine zarara uğratıldı.


Zaman'ın 27 Eylül 2007 tarihinde gündeme getirdiği Çorlu'daki 12 dönümlük şehitlik arazisinin OYAK tarafından bir markete kiralanması da raporda yer aldı. OYAK'ın, Milli Savunma Bakanlığı'ndan yıllık cironun binde 3'ü karşılığında kiraladığı market binasını, özel bir firmaya yıllık cironun yüzde 2,5'i karşılığında kiraladığı, böylece cironun yüzde 2,2'lik bölümünü haksız olarak kasasına koyduğu belirlendi. Raporda, şu ifadelere yer verildi: "2003 yılında OYAK 8. Olağanüstü Genel Kurulu'nda...