04 / 05 / 2024

TCDD limanları

TCDD limanları

TCDD'nin lojistik merkezlerine, limanlarına ve hattına ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Türkiye’deki demiryolu hat uzunluğunu sordu..

Global Liman, Riga ve Livorno limanlarını işletme ihalesine katılacak!

Global Liman İşletmeleri, Letonya'nın başkenti Riga limanı feribot yolcu hizmetleri operasyonlarının satın alınması için ön elemeyi geçerken, Cape Verde Cumhuriyeti limanlarının işletilmesi ihalesine katılmaktan vazgeçti.

İşte TCDD'nin yeni güzergahları!

TCDD'nin 2016 yılında yoğun bir yatırım gündemi var. Yüksek Hızlı Milli Tren Projesi ihale hazırlıkları sürüyor. İlk prototipin 2018'e yetiştirilmesi hedefleniyor. Yüksek Hızlı Tren seti ihalesi de bu yıl yapılacak...

ÖİB, TCDD'nin Amasya gayrimenkullerini özelleştiriyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, TCDD'nin Amasya Hızırpaşa Mahallesi'ndeki gayrimenkulleri özelleştiriyor. Kararlar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Beyoğlu Haliç Yat Limanları ve Kompleksi Entegre projesinin toplantısı 30 Aralık'ta!

İstanbul İli Beyoğlu İlçesi'nde yer alan Haliç Yat Limanları ve Kompleksi Entegre Projesi'nin ÇED toplantısı 30 Kasım 2015 günü yapılacak!

TCDD'den Erzurum ve Kars'ta satılık 14 gayrimenkul!

TCDD Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü, Kars Sarıkamış ve Erzurum Yakutiye'de bulunan 14 gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin ihalesi 01 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşecek.

TCDD'den 3 ilde satılık gayrimenkul!

TCDD Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü, Afyonkarahisar Çetinkaya Mahallesi, Isparta Karaağaç ve Kütahya Tavşanlı'da bulunan 3 gayrimenkulü satışa çıkardı. İlan bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Ereğli Belediyesi’ne TCDD'den arazi devri!

Konya’nın Ereğli Belediyesi ile TCDD Adana 6. Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile Ereğli Gar Müdürlüğü bünyesindeki depo ve atıl durumdaki araziler Ereğli Belediyesi’ne devredildi.

TCDD'den 7 ilde satılık 37 gayrimenkul!

TCDD Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü, Ankara, Çankırı, Karabük, Kayseri, Niğde, Zonguldak ve Yozgat'ta bulunan 37 gayrimenkulü satışa çıkardı. İhale ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

TCDD,İZBAN'ın hat kullanım bedeli ödemediğini bildirdi!

TCDD, bugüne kadar İZBAN'ın hiç hat kullanım bedeli ödemediğini, Aziz Kocaoğlu'nun "Harcadıkları 7'de biri dahi değil" yönündeki söylemin de gerçekle bağdaşmadığını açıkladı

TCDD'den Bakırköy'de kiralık hangar binası!

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü Taşınmaz İhale Komisyonu Başkanlığı tarafından İstanbul Bakırköy'de bulunan hangar binası aylık 10 bin TL'ye kapalı zarf yöntemi ile kiralanacak.

Limanlar Yönetmeliği'nde değişiklik!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, bugünkü Resmî Gazete’de Limanlar Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik yayınladı.

TCDD, Adana ve Gaziantep'teki 106 konut alanını satışta çıkarıyor!

Söz konusu gayrimenkullerin ihalesi 21-22 Ekim 2015 Çarşamba ve Perşembe günü saat 10:00 da TCDD 6. Bölge Müdürlüğü Eski Yazlık Lokali'nde, “Pazarlık Usulü” ile yapılacak

TCDD Adana ve Gaziantep'te 106 taşınmazı satışa çıkardı!

Türkiye genelinde gayrimenkul satışlarını sürdüren TCDD, Adana ve Gaziantep'te arsa, kargir ev, arsalı ahşap ev, bağ, bahçeli ev niteliklerine sahip toplam 106 taşınmazını satışa çıkardı.

TCDD limanları Haberi

TCDD limanları

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, TCDD'nin lojistik merkezlerine, limanlarına ve hattına ilişkin soru önergesi hazırladı. Akar, Türkiye’deki demiryolu hat uzunluğunu sordu.

Sorularının Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını talep eden Akar önergesinde "Ulaştırma hizmetlerinin son yıllarda önemi daha da artmış bulunmaktadır. Bu nedenle insanların seyahatlerini rahat, güvenilir ve kısa süre de yapmaları ve malların düzenli bir şekilde, en düşük maliyetle nakledilmesi ekonomik ve sosyal hayatın önde gelen hedefleri arasında yer almaktadır." dedi. Akar bu bağlamda hazırladığı 7 sorusuna yanıt aradı.

Akar'ın soruları

1. Türkiye’deki demiryolu hat uzunluğu 2018 Kasım ayı itibari ile nedir? Bu hatların yüzde kaçı tek hat, yüzde kaçı çift hatdır? Bu oranlar 2000, 2010,2017 ve 2018 yılı Kasım ayı itibari ile ne kadardır? Yük taşımacılığında...