05 / 07 / 2024

TCMB piyasa test

TCMB piyasa test

J.P. Morgan’ın gelişmekte olan ülkeler raporunda, " Global risk iştahına bağlı olarak TCMB birkaç kez daha piyasalar tarafından test edilecektir ” ifadelerine yer verildi

TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı: Piyasanın yıl sonu dolar beklentisi 40 TL oldu!

Merkez Bankası tarafından yayımlanan 'Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre; sene sonu enflasyon beklentisi Ocak'ta yüzde 42,04 seviyesinde gerçekleşti. Sene sonu doları/TL beklentisi ise, 40 TL oldu.

Son dakika! Merkez Bankası resmen açıkladı! Enflasyon tahmini yükseldi! Yıl sonunda dolar 30 lira olacak!

Son dakika haberine göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) piyasa katılımcıları anketi sonuçları açıklandı. Buna göre  Katılımcıların 12 ay sonraki enflasyon beklentisi yükselirken, yıl sonunda dolar 30,14 lira olacak.

Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolarda son durum! Dolar/TL bugün yükseldi mi, düştü mü? 

TCMB, piyasa beklentilerinin çok üzerinde bir faiz artırımına gitmesi piyasaları hareketlendirdi. Kararın hemen ardından dolar kuru düşüşe geçerken bugün dolar/TL ne kadar oldu? 25 Ağustos 2023 dolar/TL kuru.

TCMB faiz kararı öncesi piyasalarda dehşet verici hareketlilik! Dolar ve altında peş peşe rekor geldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı öncesi piyasalarda hareketlilik yaşandı. Dolar, 27 lirayı test ederek rekor kırdı ve euro da 30 liranın üzerine çıktı. Gram altın ise bin 700 lirayı aşarak yeni bir rekor elde etti.

Doları olanlar mutlaka baksın! Merkez Bankası'ndan açıklama: Yıl sonunda dolar kaç lira olacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi'nin sonuçları açıkladı. Buna göre; sene sonu Tüketici Fiyat Endeksi'ndeki (TÜFE) artış beklentisinin yüzde 37,77 olduğu açıklanırken sene sonu dolar beklentisi ise 23,15'e yükseldi. Peki bu ne anlama geliyor? İşte detaylar...

Merkez Bankası resmen açıkladı! Dolar tan anlamıyla bu kadar olacak! Bu rakamı gören yerinde duramayacak

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi 2023 Mart sonuçları geçtiğimiz ay belli olmuştu. Anket sonuçlarına göre Merkez Bankası dolar beklentisini açıkladı. 

Dolar duyanları buz kestirecek! Dolar yıl sonunda resmen bu kadar olacak! Rakamlar peş peşe açıklandı! 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi 2023 Mart sonuçlarında çarpıcı rakamlar yer aldı. Doların yıl sonunda göreceği rakam da resmen belli oldu. 

Merkez Bankası resmen duyurdu! Dolar tam tamına bu kadar olacak! Elinde avucunda dolar olanlar hemen dövizciye koşacak

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi 2023 Mart sonuçları belli oldu. Anket sonuçlarına kadar Merkez Bankası doların tam tamına ne kadar olacağını açıkladı. 

Merkez Bankası doların ne kadar olacağını resmen açıkladı! Kafanızdan tüm rakamları silin! Dolar tam kadar olacak

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi Mart ayı sonuçlarını açıkladı. Dolar tam olarak bu kadar olacak! Kafanızdan tüm rakamları silin! 

Dolar kaç TL olacak? Enflasyon yükselecek mi? Merkez Bankası yayınladı! İşte piyasa anketi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Şubat ayına ilişkin piyasa katılımcıları anketini yayımladı. Açıklanan verilere göre dolar, faiz ve enflasyon tahmini belli oldu. İşte, 2023 Şubat ayı Piyasa anketi ile enflasyon tahmini...

Merkez Bankası resmen açıkladı! Dolar tam bu kadar olacak! Elinde dolar olanlar hemen baksın

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi ocak ayı istatistiklerine göre yıl sonunda doların ne kadar olacağı resmen açıklandı.  Dolar tam bu kadar olacak! Elinde dolar olanlar hemen baksın.

TCMB'den bankalara son dakika uyarısı! Döviz işlemlerinde büyük şok! 

TCMB bankalara döviz işlemlerini piyasa saatlerine çekmesi için yazılı uyarı yaparak, tedbir alınabileceğini belirtti. İşte TCMB'nin o uyarısı ve tüm detaylar...

Merkez Bankası'nın anketi yayınlandı! İşte dolar ve enflasyon beklentisi

Son dakika haberine göre, TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre, yıl sonu TÜFE artış beklentisi yüzde 64,59, yıl sonu dolar/TL beklentisi 18,89’a çıktı.

TCMB piyasa test Haberi

TCMB piyasa test


J.P. Morgan’ın gelişmekte olan ülkeler raporunda Merkez Bankası’nın (TCMB) kredibilitesini, inatçı bir şekilde yüksek kalmaya devam eden enflasyonun yaraladığı belirtilirken bankanın kredibilitesini tekrar kazanmak ve piyasayı stabil hale getirmek için çabalarını arttırdığı kaydedildi. Raporda, Merkez Bankası’nın kredibilitesini tekrar kazanmak ve piyasadaki volatiliteyi azaltmak için çaba gösterdiğine vurgu yapılırken, önümüzdeki dönemde bankanın birkaç kez daha piyasalarca test edileceği bildirildi. 


Raporun Türkiye bölümünde makro veriler ve TCMB politikaları değerlendirildi. Raporda, enflasyon konusunda şu ifadelere yer verildi: "Yüzde 9,5’e yükselen enflasyon, TCMB’nin yüzde 5’lik hedefini neredeyse ikiye katlamış durumda. Önümüzdeki dört ayda enflasyonun yüzde 9.5 düzeyinde kalması ve yıl bazında yüzde 9,4 olması bekleniyor. Hava koşullarındaki iyileşmeye bağlı olarak gıda fiyatlarının gerilemesi ve Türk Lirası’nda sert değer kaybı görülmemesi haline önümüzdeki yıl sonunda...