07 / 07 / 2024

TCMB şirket faaliyet izni kararı

TCMB şirket faaliyet izni kararı

Merkez Bankası'nca IQ Money Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para AŞ'ye faaliyet izni verilmesi, Sipay Elektronik Para Ödeme Hizmetleri AŞ'nin ise faaliyet izni kapsamının genişletilmesine ilişkin kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

8 ayda 13 bin 792 şirket kepenk indirdi!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği verilerine göre, 2023 Ağustos'ta 1784 şirket kapandı ve böylece yılın ilk 8 ayında kapanan toplam şirket sayısı 13 bin 792 oldu. Kapanan işletmelerin 642'si toptan ve perakende ticaret, 251'i inşaat, 168'i imalat sektöründe faaliyet gösteriyordu.

Türkiye’nin en değerli 100 internet şirketi belli oldu! En değerli şirket hangisi oldu?

Türkiye’de faaliyet gösteren ve gelirlerinin tamamını internet aracılığı ile elde eden en büyük şirketler belli olurken en değerli şirket “Nesine” oldu.

Yılın ilk halka arzı gerçekleşti, borsaya hangi şirket katıldı, ne kadar talep aldı?

Borsa İstanbul’da yılın ilk halka arzı gerçekleşti ve borsaya yeni bir şirket daha katıldı. Peki bu şirket hangi sektörde faaliyet gösteriyor ve halka arza gelen talep ne kadar oldu?

Akfen GYO'nun 2020 yılı faaliyet raporu güncellendi!

Akfen GYO, TTK'nın 199.maddesi uyarınca hazırlanan Şirket Bağlılık Raporu'nun sonuç kısmı eklenmiş haliyle 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait faaliyet raporunu yayınladı.

Atakule GYO 2020 yılı yönetim kurulu yıllık faaliyet raporu!

Atakule GYO'nun 2020 hesap dönemi yönetim kurulu faaliyet raporu şirket merkezinde ortakların incelenmesine sunuldu. 

Saran Holding yeni şirket kurdu!

6 farklı sektörde faaliyet gösteren Saran Holding, yeni şirket kurdu. Doğa Turizmi Ve İnşaat Ticaret Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de kuruldu.

Halk GYO 15 milyon TL'ye yeni şirket kuracak!

Halk GYO, paylarının tamamı şirkete ait olmak üzere, gayrimenkul geliştirme alanında faaliyet gösterecek, 15 milyon TL sermayeli bir anonim şirket kurulmasına karar verdi.

TCMB'den iki şirketin faaliyet iznine ilişkin karar!

Merkez Bankası'nca IQ Money Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para AŞ'ye faaliyet izni verilmesi, Sipay Elektronik Para Ödeme Hizmetleri AŞ'nin ise faaliyet izni kapsamının genişletilmesine ilişkin kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Özbekistan'da inşaat sektöründe 824 yabancı şirket faaliyet gösteriyor!

Türkiye, Özbekistan'da yabancı sermayeyle en çok şirket kuran ülkeler listesinde 3'üncü sırada yer aldı. Özbekistan Devlet İstatistik Komitesi'nden yapılan açıklamada ülkede faaliyet gösteren 824 yabancı sermayeli işletmelerin, inşaat sektöründe faaliyet gösterdikleri belirtildi...

Legrand yeniden şirket satın alacak!

Fransa merkezli Legrand Grup, 30 yıldır Türkiye pazarında faaliyet gösteriyor. Legrand, Türkiye’deki fabrikalarına yaptığı 5.5 milyon euroluk yatırımını 1 ay önce tamamladı. Legrand’ın, bu yatırımdan sonra Türkiye’de yeniden şirket satın alma yoluna gitmesi bekleniyor...

Çin Blockchain tabanlı ev kiralama platformu başlattı!

Çin'in e-ticaret sitelerinden biri olan Alibaba'da 3,5 milyon şirket faaliyet gösteriyor. Alibaba'nın sahip olduğu Ant Financial, bir Çin Blockchain ev kiralama platformu başlattı. 

Timur Gayrimenkul 6 aylık faaliyet raporunu yayınladı!

Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım A.Ş., şirket tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Timur Gayrimenkul 6 aylık faaliyet raporunu yayınladı.

TMSF'ye devredilen şirket sayısı 879'a ulaştı!

TMSF'nin Ocak-Mart 2017 dönemine ilişkin faaliyet raporu Fon'un internet sitesinde açıklandı. Açıklamaya göre TMSF'ye devredilen şirket sayısı 879'a ulaştı.

TCMB şirket faaliyet izni kararı Haberi

TCMB şirket faaliyet izni kararı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) bugünkü Resmi Gazete'de yer alan kararlarına göre, IQ Money Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para AŞ'ye, elektronik para ihracı hizmetlerini sunmak üzere elektronik para kuruluşu olarak faaliyet izni verildi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Sipay Elektronik Para Ödeme Hizmetleri AŞ'nin faaliyet izni kapsamının genişletilmesine ilişkin karar da bugünkü Resmi Gazete'de yer...