17 / 05 / 2024

tedbir ihlali ceza ödeme

tedbir ihlali ceza ödeme

İzmirli Avukat Alperen Cihan Çetinkaya, Covid-19 tedbirlerinin ihlali nedeniyle verilen cezaların ödenmemesi halinde, faiz işlemeye başlayacağını söyleyerek uyarılarda bulundu. Çetinkaya, "Daha sonrasında gayrimenkul ve menkullere haciz gelecektir'' dedi.

Dev kuruluşa dudak uçuklatan ceza! Telif hakkı ihlali nedeniyle 7,2 milyon dolara mahkum edildi

Bir Çin mahkemesi, hit mobil oyun "Three Kingdoms Tactics"i geliştiren bir Alibaba Group birimine , telif hakkı ihlali nedeniyle NetEase Inc'e 7,2 milyon $ tazminat ödemesini emretti. 

Serdar İnan’ın malvarlığına tedbir konuldu!

İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından FETÖ operasyonu kapsamında suçlanan İnanlar İnşaat'ın patronu Serdar İnan'ın malvarlığına tedbir konuldu.

İzmit'teki bazı yapılara yönelik yıkım ve ceza kararları belirlendi!

Emine Zeybek başkanlığındaki encümen toplantısında yıkım ve ceza kararladı çıktı. Bu arada, İzmit’teki 21 taksi durağının da aralarında olduğu toplam 24 yerin kiralanmasıyla ilgili ihalenin de 17 Şubat’ta yapılacağını duyuruldu.

Tapuda gerçek alım satım bedelini beyan etmeyene ceza!

Emlak değeri veya kredi kullanımı halinde kullanılan kredi miktarıyla uyuşmayan tapu satışlarında ceza uygulaması yapılıyor.

Ege ve Akdeniz'deki 6 çimento fabrikasına 70 milyon 913 bin lira ceza!

Rekabet Kanunu`nu ihlal ettikleri gerekçesiyle Ege ve Akdeniz Bölgesi`ndeki 6 çimento fabrikasına toplam 70 milyon 913 bin lira ceza kesildi. Torbalı Ticaret Odası`nın Başkanı Olgun, “Bu ceza bunlara az gelir” dedi.

İnşaatta belgesiz işçi çalıştırana ceza!

İnşaat sektöründe belgeli işçi çalıştırmayana ceza dönemi başlıyor. Türkiye MYM Başkanı Özdemir, 6645 sayılı Yasa kapsamındaki işverenlere yönelik cezai müeyyidelerin 26 Mayıs’tan itibaren uygulanacağını söyledi.

Konutu geç teslim eden 2016'da daha fazla ceza ödeyecek!

Aidatsız kart sunmayan, konutu geç teslim eden, ayıplı mal üreten 2016'da daha fazla ceza verecek. Tüketici Kanunu'na aykırılıklara verilen ceza miktarları 1 Ocak'tan itibaren yüzde 5.58 artıyor.

Ceza davalarında avukatlık ücreti 2016!

Kamu davasına katılma üzerine, mahkumiyete ya da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş ise vekili bulunan katılan lehine sanığa yükletilen avukatlık ücreti ne kadar? İşte ceza davalarında avukatlık ücreti 2016..

Şifa Üniversitesi'nin ihalesine tedbir kararı!

İzmir'de Şifa Üniversitesi'nin açık artırma usulüyle yaklaşık 18 dönüm arsasını ihaleye çıkardığı gayrimenkul satışı, mahkemenin 'tedbir kararı' ile durduruldu.

Konut kredisini erken kapatan ceza ödeyecek mi?

Yeni Konut Finansman Yönetmeliği'ne göre konut kredisi borcunu vadesinden önce kapatmak isteyenler ya da ara ödeme yapmak isteyenler değişen oranlarda tazminat ödeyecek. Peki konut kredisini erken kapatan ne kadar ceza ödeyecek?

Hüseyin Rüştü Altuntaş'ın 19 milyonluk gayrimenkulüne tedbir!

İşadamı Hüseyin Rüştü Altuntaş’ın ölümünün ardından başlayan miras kavgasında mahkeme, 19 milyon TL’lik gayrimenkulle Türkiye’nin en büyük yatı ‘Su Perisi’ne tedbir koydu. 30 milyon Euro’luk yat seferden men edildi

Emlak vergisi geç ödenirse ne kadar ceza kesilir?

Verginin senede iki eşit taksit halinde ödenmesi gerekiyor. Emlak vergisi ödeme dönemleri içerisinde ödeme yapılmaması halinde vergi cezası kesiliyor. Peki, emlak vergisi geç ödenirse ne kadar ceza kesilir?

Mahkeme Ispartakule'deki tedbir kararını bozdu!

İnnovia, Apricot Garden, Koza 1 ve Koza 2 projelerinden sonra İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin tedbir koyduğu parseller üzerinde yükselen ve Hasanoğlu İnşaat'a ait olan Banu Evleri projesinde de tedbir kararı kalktı.

tedbir ihlali ceza ödeme Haberi

tedbir ihlali ceza ödeme

Coronavirüsle mücadelede Türkiye'de sosyal mesafe, maske kullanımı ya da sokağa çıkma kısıtlaması gibi çeşitli önlemler alınıyor.
 
Tüm bu önlemler karşısında kurallara uymayanlar çeşitli yaptırımlarla karşılaşıyor. İhlaller üzerine kesilen para cezalarını vatandaşların belirli zaman aralıklarında ödememesi halinde, faiz işliyor ve ödenmesi gereken meblağ yükseliyor. Cezanın ödenememesi halinde neler yaşanacağıyla ilgili konuşan Avukat Alperen Cihan Çetinkaya, "1 aylık süreçten sonra faiz işlemeye başlayacaktır. Daha sonrasında gayrimenkul ve menkullere haciz gelecektir" diye konuştu.

TCK'ya göre ise yaşanılan süreç hakkında değerlendirmelerde bulunan Avukat Çetinkaya, "TCK 195'inci maddeye göre 2 ay ile 2 yıl arasında değişen cezalar öngörülmüş. Bu konuda mahkemelerin takdir yetkisi var" dedi.

'İLK 15 GÜN İÇİNDE İNDİRİMLİ ÖDEYEBİLİRSİNİZ'

Cezaların ödenmesi için ilk 15 gün içinde başvuru yapılması durumunda indirim de uygulandığından bahseden Avukat...