02 / 10 / 2024

Tefevvüz nedir

Tefevvüz nedir

Teferruğ ve Tefevvüz ne demektir? Satın alınan bir taşınmazın tapuda devir işleminin yapılmasına ne deniyor? Bir ihalede bir taşınmazın belli bir bedel karşılığında bir kimsenin üzerinde kalmasına ne deniyor?

YouTube 2 yeni özelliği test ediyor!

YouTube yeni özelliği olan sabit ses ve 2x hız özellikleri için test süreci başladı. Peki, sabit ses ve 2x hız nedir ne işe yarar? İşte detaylar...

Hız delisi BMW i7'nin özellikleri ve fiyatı nedir? İşte amiral gemisi BMW İ7 2023 07 Şubat fiyat listesi 

4,1 saniyede 60 mil hıza ulaşacağınız adeta hızı iliklerinizde hissedeceğiniz BMW İ7 hızı kadar konforu ile de ön plana çıkıyor. Bir sedan için harika yol tutuşa sahip BMW i7 modeli ile elektrikli araç piyasasında el ile gösteriliyor. peki  BMW i7'nin özellikleri ve fiyatı nedir? İşte 2023 Şubat ayı

PTT KPSS şartsız 55 bin personel alım şartları nedir? PTT 2023'te personel alımı yapacak mı?

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT)'nin 55 bin personel alımı yapacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Peki, PTT KPSS şartsız 55 bin personel alım şartları nedir? PTT 2023'te personel alımı yapacak mı? İşte detaylar...

Sinpaş Kızılbük GYO nedir? İşte detaylar!

Sinpaş Kızılbük GYO, gayrimenkul alanında araştırılan konular arasında yer almaktadır. Peki Sinpaş Kızılbük GYO nedir? İşte detaylar…

İvazsız intikal nedir? İvazsız intikal ne anlama geliyor?

Tapu işlemlerinde sık sık karşılaşılan işlemlerden biri olan ivazsız intikalin ne olduğu merak ediliyor. İvazsız intikal nedir? İvazsız intikal ne anlama geliyor? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte tüm detaylar...

Binası yıkılacak olan kiracının hakları neler?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kiracı olduğum bina için mal sahipleri müteahhit ile anlaşmışlar. Mal sahibi ‘Daireyi 90 gün içinde boşaltmalısınız’ diye mesaj çekti. Kiracı olarak hakkımız nedir? Ne yapmamız gerekir?' sorusunu cevapladı.

Kovid-19 döneminde kat malikleri toplantısı yapılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper '148 daireli sitenin yönetim kurulundayım. 2021 yılı Ocak ayında pandemi nedeniyle toplantıyı yapmamız mümkün mü? İstanbul Valiliği’ne yazı İle sordum ama şimdiye kadar yazılı bir cevap gelmedi. Bu konuda sizin görüşünüz nedir?' sorusunu cevapladı.

Kira sözleşmesi bittikten sonra kiracı tahliye edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kira sözleşmesi 15 Mart 2020’de sona eren işyerinde kiralayanla 9 Haziran’da kirayı anlaştık. Kira sözleşmesi yapmadık. Aynı gün noterden ‘1 hafta içinde dükkanı boşaltın’ diye ihbarname yolladı. Haklarımız nedir?' sorusunu yanıtladı.

Kiracının hakları nelerdir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Ev sahibi evi satacağını söyleyerek 3 ay sonra bitecek sözleşmemiz sonunda evden çıkmamızı istiyor. Bu konuda kiracı olarak haklarımız nedir? ‘Evden çıkmıyoruz’ dersek ev sahibinin hakları nelerdir?' sorusunu yanıtladı.

Miras kalan evin kullanımı nasıl olur?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Dedemin üzerine bir ev var. Dedem öldükten sonra annem mirasçı oluyor. 7 sene önce annem de vefat etti. Teyzem dedemin üzerine olan evde 8 senedir kira vermeden oturuyor. Bizim bunda hakkımız nedir, hakkımızı alabilir miyiz?' sorusunu yanıtladı.

Kira artışı ne zaman yapılır? 

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '1 yıllık kontrat ile ev kiraladık. Kontratta kira artışıyla ilgili oran ve miktar yazmıyor. 1 yıl sonunda kontrat kağıt üstünde yenilenmedi.Ev sahibi telefonla zam yaptı.Bizim haklarımız nedir?' sorusunu yanıtladı.

Kat maliklerinin hakları nelerdir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Binamızın dış cephesinin boyanması için kat malikleri toplantısında karar alındı. Daha sonra bir olağanüstü kat malikleri kurul kararı daha alındı bu defa karar mantolama yönünde idi. Bu durumda kat maliki olarak bizim haklarımız nedir?' sorusunu yanıtladı

Yapının bulunduğu arsanın yüzölçümü nedir?

İmar barışı başvurularında yapının bulunduğu arsanın yüzölçümü gibi bazı bilgilerin yapı sahiplerince hesaplanarak belirtilmesi gerekiyor. Peki, yapının bulunduğu arsanın yüzölçümü nedir? Nasıl hesaplanır?

Tefevvüz nedir Haberi

Tefevvüz nedir

Teferruğ nedir?

Teferruğ, satın alınan bir taşınmazın tapuda devir işleminin yapılması olarak tanımlanıyor.


Tefevvüz nedir?

Tefevvüz ise bir ihalede bir taşınmazın belli bir bedel karşılığında bir kimsenin üzerinde kalması olarak ifade ediliyor.


Milli Emlak Genel Müdürlüğünün internet sayfasında yer alan bilgilere göre, mali hukukumuzda teferruğ ve tefevvüz kelimeleri genellikle aynı anlamda kullanılıyor.


Hazine açısından Teferruğ ve Tefevvüz, bir taşınmaz malın Hazinenin mülkiyetine geçmesi anlamını taşır.


Genel olarak Devlet ihtiyaç duyduğu takdirde mal edinir. Ancak bazı hallerde kanundan doğan zorunlu bir edinim vardır. Teferruğun amacı devletin bir alacağının tahsilinin sağlanması veya devlete ait bir malın ucuza satılmasının önlenmesi ve Hazine haklarının korunmasıdır.


Hazinenin teferruğ suretiyle mal edinme yolları üç ayrı durumda söz konusudur:


- 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanuna tabi alacakların tahsili nedeniyle teferruğ,


- 2004...