07 / 05 / 2024

tekfen azerbaycan Bakü Olimpiyat Stadı

tekfen azerbaycan Bakü Olimpiyat Stadı

Azerbaycan'ın başkenti Baku, 12-28 Haziran 2015 tarihleri arasında düzenlenecek 1. Avrupa Oyunları'na ev sahipliği yapıyor. Dev spor organizasyonunun açılış töreni, tasarım ve inşası Tekfen İnşaat tarafından yapılan Baku Olimpiyat Stadı’nda yapılacak.

Tekfen'den 218 milyon euro'luk anlaşma: Azerbaycan Merkez Bankası binasını inşa edecek!

Tekfen, 218 milyon euro'luk dev anlaşmayla Azerbaycan Merkez Bankası yönetim binasını inşa edecek. 

Tekfen, Azerbaycan Merkez Bankası'nın yönetim binasını inşa edecek! 

Azerbaycan'ın Cumhuriyet Merkezi binası Tekfen Holding tarafından inşa edilecek. Holding söz konusu inşaat içi  bildirim mektubu aldığını açıkladı.

DentGroup Bakü ve Sakarya'da klinik açacak! 

DentGroup Diş Klinikleri Azerbaycan Bakü ve Sakarya'da açılması planlanan yeni iki klinik ile toplam klinik sayısı 22’ye ulaştı.  

Tekfen Holding’den Azerbaycan’da 100 milyon dolarlık satın alma!

Tekfen Holding iştirakleri arasında yer alan TechInvestments LLC, 375 milyon ABD doları tutarında ödenmiş sermayeye sahip SOCAR Polymer Investments LLC’ye yüzde 10 hisseyle ortak olmak üzere, Bakü’da sözleşme imzaladı.

Tekfen Bakü’de 6’ıncı platformuna başlıyor!

Tekfen İnşaat’ın Azerbaycan’da, yüzde 40 oranında pay sahibi olduğu Azfen, 6’ıncı platformunu Bakü'de hayata geçiriyor.

5. Azerbaycan Uluslararası Gayrimenkul Fuarı 21 Kasım'da!

Azerbaycan’ın ilk uluslararası gayrimenkul ve yatırım fuarı RecExpo, 21-23 Kasım 2019 tarihleri arasında Bakü Expo Center da 5. kez gerçekleşecek...

Tekfen ve SOCAR’dan stratejik ortaklık!

Tekfen İnşaat tarafından inşa edilen Bakü Olimpiyat Stadı’nda oynanan Chelsea Arsenal UEFA Avrupa Ligi final maçı, yeni bir işbirliğine vesile oldu...

UEFA Avrupa Final maçı Tekfen'in yaptığı statta oynanacak!

Chelsea ve Arsenal takımlarının mücadele edeceği UEFA Avrupa Final maçı, bu akşam, Tekfen İnşaat tarafından yapılan Bakü Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

DAİB İnşaat grubundan Bakü'ye çıkarma!

DAİB İnşaat sektörü firmaları Azerbaycan Bakü’de yurtdışı ticaret heyeti ve pazarlama faaliyeti kapsamında alıcılarla buluştu.

Yeni havalimanından Bakü seferlerinin bilet satışına başlandı!

THY Genel Müdürü Ekşi, İstanbul Yeni Havalimanı'ndan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye yapılacak olan seferlerin biletlerinin satışlarına başlandığını duyurdu.

Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesinde test sürüşü yapıldı!

Ulaştırma Bakanı Arslan, Azerbaycan, Gürcistan ve Kazakistan yetkilileriyle, Bakü-Tiflis-Kars demiryolunu kullanarak Kars'tan Gürcistan'a seyahat edip, proje kapsamında ilk yolcu taşımacılığını gerçekleştirdi.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi 19 Temmuz'da görüşülecek!

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Üçlü Bakanlar Toplantısı, 19 Temmuz'da gerçekleşecek. Toplantıda, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi görüşülecek.

Bakü'de TÜRKPA hizmet binası açıldı!

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) hizmet binasının açılışı yapıldı.

tekfen azerbaycan Bakü Olimpiyat Stadı Haberi

tekfen azerbaycan Bakü Olimpiyat Stadı

Toplam 617 bin metrekare alanda, inşa edilen Baku Olimpiyat Stadı, 204 bin metrekarelik kapalı alanda 68 bin kişilik kapasiteye sahip. Projenin tasarımında, Baku’nun iki önemli tarihi sembolü, Kız Kulesi ve Sheiki Khan Sarayı’ndan esinlenilmiş. Kız Kulesi’nin silindirik formu ile Sheiki Khan Sarayı’nın vitraylarındaki özgün desenler, modern mimarlık yorumuyla stadın dairesel yapısına esin kaynağı olmuş.


“Azerbaycan” sözcüğü “Ateşin Muhafızı” anlamına geldiğinden, ülkenin sembollerinden biri olan alev şekli de stadın panellerden oluşan dış cephesinde birbirini takip eden paralel kenar şeffaf katmanlarda yansımasını bulmuş. Aynı zamanda sonsuzluğu simgeleyen ve toplam 30 bin metrekarelik LED aydınlatmalı cephe oluşturan bu geometrik ETFE paneller iyi bir yalıtım sağlarken, gün ışığının geçişine de izin veriyor. Büyük Şor Gölü’nün yakınında inşa edilen Baku Olimpiyat Stadı’nda spor alanlarının yanında...