15 / 05 / 2024

tekirdağ arıtma tesisi projeleri

tekirdağ arıtma tesisi projeleri

Tekirdağ, çarpık sanayisini planlı sanayiye dönüştürmek için düğmeye bastı. Bu amaçla Ergene Havzası'nda hayata geçirilecek olan 5 arıtma tesisi, 8 adet OSB'nin ihtiyacına cevap verecek.

Tekirdağ Ergene OSB Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi ihale edilecek!

Tekirdağ Ergene 1 Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, Tekirdağ Ergene 1 Organize Sanayi Bölgesi Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi'nin yapım işini ihale edecek. İşin bedeli 7 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

Batı Atık Su İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nde çalışmalar başladı!

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (TESKİ) İller Bankası işbirliği ile yürüttüğü Batı Atık Su İleri Biyolojik Arıtma Tesisi projesinde fore kazık çalışması başladı.

Tekirdağ Batı Atıksu Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından Karadeniz Mahallesi'nde yapılacak Batı Atıksu Arıtma Tesisi temel atma törenine katıldı.

Batı Atık Su Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

Tekirdağ'ın temiz denize kavuşması amacıyla yürütülen en büyük projelerden biri olan Batı Atık Su Arıtma Tesisi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Tekirdağ Batı Atıksu Arıtma Tesisi’nin temeli atıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Süleymanpaşa ilçesi Karadeniz Mahallesi’ne yaptırılacak olan Batı Atıksu Arıtma Tesisi için temel atma töreni düzenlendi

Tekirdağ Batı Atıksu Arıtma Tesisi için temel atıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Süleymanpaşa ilçesi Karadeniz Mahallesi’ne yaptırılacak olan Batı Atıksu Arıtma Tesisi için temel atma töreni düzenlendi.

Batı Atıksu Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Süleymanpaşa ilçesi Karadeniz Mahallesi’ne yaptırılacak olan Batı Atıksu Arıtma Tesisi için temel atma töreni düzenlendi.

Tekirdağ içme suyu arıtma tesisi açıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tekirdağ Su ve Kanalizasyon idaresi (TESKİ) tarafından Kumbağ Mahallesi'ne içme suyu temin etmek amacıyla yapılan Kumbağ Mahallesi İçme suyu Paket Arıtma Tesisi için önceki gün açılış töreni düzenlendi.

Tekirdağ Evsel Atık Su Arıtma Tesisi'nin açılışı gerçekleşti!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Hayrabolu ilçesinde yaptırılan İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Tesisleri ile Evsel Atık Su Arıtma Tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Tekirdağ Kumbağ'da içme suyu paket arıtma tesisi açıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Süleymanpaşa ilcesine bağlı Kumbağ Mahallesi’ne yapılan İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Tekirdağ Evsel Atık Su Arıtma Tesisi açıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKÎ) tarafından Hayrabolu'da yapımı tamamlanan İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Tesisleri ile Evsel Atık Su Arıtma Tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Süleymanpaşa atık su arıtma tesisi inşaatı sürüyor!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde yapımı devam eden Atık Su Arıtma Tesisi inşaat alanını yerinde inceledi.

İSU, Muallimköy’de arıtma tesisi yapıyor!

İSU Genel Müdürlüğü, Gebze ilçesine bağlı Muallimköy bölgesindeki yerleşim alanları ile YURTKUR öğrenci yurtlarının atıksularını arıtmak için 2 milyon 760 bin TL yatırım bedeli ile modüler atıksu arıtma tesisi inşa ediyor.

tekirdağ arıtma tesisi projeleri Haberi

tekirdağ arıtma tesisi projeleri


Tekirdağ, çarpık sanayisini planlı sanayiye dönüştürmek için düğmeye bastı. Bu amaçla Ergene Havzası'nda kurulacak olan 5 arıtma tesisi, 8 adet OSB'nin ihtiyacına cevap verecek. İhalesi yapılan tesisler, Tekirdağ'ın çevresel kimliğini de güçlendirecek. Söz konusu arıtma tesislerinden bir tanesi Velimeşe, Karaağaç, Veliköy ve Yalı boyu OSB'leri için oıtak yapılacak. 4 OSB'nin müşterek yararlanacağı arıtma mekanizması, 150 bin m3/gün kapasiteli olarak faaliyete geçecek ve OSB'lerin bünyesindeki firmaların arıtım işlemini gerçekleştirecek. 


Ortak arıtma tesisinin haricinde, Ergene 1. OSB için 60 bin, Ergene 2. OSB için 60 bin, Türkgücü OSB için 15 bin ve Muratlı OSB için ise 25 bin metreküp gün kapasiteli mekanizmalar kurulacak. Tekirdağ'ın sanayi kimliğini yenileyecek ve çarpık yapıyı düzeltecek olan tesisler, Tekirdağ'a 'Türkiye'nin en biiyükantma tesisi' sıfatını da kazandıracak. 



Kocaeli Sanayi...