17 / 05 / 2024

tekirdağ Kent Planlama ve Kentsel Tasarım

tekirdağ Kent Planlama ve Kentsel Tasarım

6. Yerel Yönetim Ödülleri Yarışmasında 'Kent Planlama ve Kentsel Tasarım' kategorisinde ödüle layık görülürken Belediye Başkanı Adem Dalgıç da bu kategoride yılın İl Belediye Başkanı Ödülünü aldı.

Yeni kentsel dönüşüm yasasıyla konutlara bedelsiz el konulacak mı? İstanbul Planlama Ajansı tek tek açıkladı!

İBB’ye bağlı İstanbul Planlama Ajansı'nın “Kent Gündemine Bakış” serisi kapsamında “Kentsel Dönüşüm Yasa Değişikliği: Dönüşüm Kimin İçin?” raporuna, yeni düzenleme ile ilgili detaylara yer verildi. Peki yeni kentsel dönüşüm yasası kimin için hazırlandı? İşte yasa ile ilgili detaylar...

Tekirdağ'daki binalar analiz ediliyor!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kent genelinde 1999 senesi öncesinde inşa edilen binaların depreme dayanıklılığını test etmeye başladı.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'dan imar yasası için çağrı!

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, imar yasasının değiştirilmesi gerektiğini dile getirerek  "Kent Planlama Yasası" çıkarılması gerektiğini söyledi. 

Tekirdağ'da tarihi evler restore ediliyor!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde bulunan tarihi binaları restore ederek kültür varlığını korumaya devam ediyor. 

Tekirdağ'da kentsel dönüşüm için eylem planı hazırlanıyor!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları için eylem planı toplantılarına başladı. 

Tekirdağ Büyükşehir yatırımları masaya yatırıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdiği toplantıda kent genelindeki yatırımları masaya yatırdı.

Tekirdağ'da metruk binalar yıkılıyor!

Tekirdağ kent merkezinde bulunan uyuşturucuların mesken tuttuğu metruk binalar, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkılıyor.

Çerkezköy Kent Park'ın 1. etabı açıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy ilçesinde hayata geçirilen Çerkezköy Kent Park 1. Etabı düzenlenen açılış töreni ile hizmete açıldı.

İyi bir kent planlama sürecinin 5 adımı!

İmpo İmar AŞ Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, iyi bir planlama için gözönüne bulundurulması gereken 5 adımı anlattı...

Tekirdağ Kent Park Projesi'nde çalışmalar başladı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kent Park Projesi'nde çalışmalar başladı. Projenin bu yıl içinde tamamlanıp hizmete açılması bekleniyor.

Tekirdağ'ın çevre planı masaya yatırıldı!

1/100000 ve 1/25000 ölçekli Tekirdağ Çevre Düzeni Planı toplantısı Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda Anakent Planlama A.Ş yetkilileri katılanları çevre düzeni planı hakkında bilgilendirdiler ve katılanların sorularını cevaplandırdılar.

Uğur Yüce: Şehirlerin gelişmesi için kentsel planlama şart!

Ordu Tüm emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce,“Ordu ilinin büyüyüp gelişmesi, modern ve çağdaş hijyenik yaşanabilir bir il olabilmesi için acilen kentsel planlama yapılması kaçınılmazdır. Ordu’nun idare edildiği kent planı şehrimizin kuruluş tarihinde yapılmıştır.” dedi.

Şehirlerin yeniden yapılanmasında kent kimliği korunacak mı?

Yeniden yapılanma ya da planlama "kent kimliği" korunarak mı yapılacak yoksa, her şey sil baştan mı olacak? Yoksa "silik bir imar" uygulaması ile, geçmişten gelen, az da kalsa, yok mu edilecek?

tekirdağ Kent Planlama ve Kentsel Tasarım Haberi

tekirdağ Kent Planlama ve Kentsel Tasarım

TEKİRDAĞ Belediyesi, Özel Kalem Dergisi'nin düzenlediği 6. Yerel Yönetim Ödülleri Yarışmasında 'Kent Planlama ve Kentsel Tasarım' kategorisinde ödüle layık görülürken Belediye Başkanı Adem Dalgıç da bu kategoride yılın İl Belediye Başkanı Ödülünü aldı. İstanbul Kadir Has Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Yerel Yönetimler Ödül Töreni'nde Tekirdağ Belediyesi'nin ödülünü alan Plan ve Proje Müdürü Mukadder Çetiz ödülü Başkan Dalgıç'a teslim etti. Dalgıç, "Göreve geldikten sonra kurduğumuz Plan ve Proje Müdürlüğümüzün hazırlamış olduğu kentsel tasarım projeleri ile bir kez daha Tekirdağ Belediyesi olarak ödüle layık görüldük. Tekirdağ Belediyesi proje üreten ve ürettiği projeler ülke çapında takdir gören ve ödüllendirilen konuma gelmiştir. Bu ödülde emeği geçen Plan ve Proje Müdürlüğümüzün müdürü ve çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi. Tekirdağ Belediyesi yarışmaya, 2010 yılında Koruma Amaçlı İmar Planı'nın...