28 / 04 / 2024

Tekirdağ'da tarihi evler restore ediliyor!

Tekirdağ'da tarihi evler restore ediliyor!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde bulunan tarihi binaları restore ederek kültür varlığını korumaya devam ediyor. 



Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi şehirde tarihi yapıları restore ederek şehrin kültür envanterini artırmaya devam ediyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda  Şarköy ilçesinde sürdürülen restorasyon çalışmalarında tarihi yapıları yeniden canlandırıyor. 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Şarköy ilçesi Uçmakdere mahallesinde bulunan Taş Bina'nın restore işlemlerine başladı. Güzelköy mahallesinde bulunan tarihi cami, çeşme ve hamamın ise restorasyon çalışmaları devam ediyor. Ayrıca Çorlu ilçesinde bulunan Tarihi Çukur Çeşme'nin restorasyonu tamamlanarak hizmete açıldı. 

Tekirdağ da tarihi evler restore ediliyor!

BAŞKAN ALBAYRAK: "TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZİ GELECEK KUŞAKLARA AKTARIYORUZ" 

Çalışmalarla ilgili konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ'ın medeniyetler şehri olduğunun bilinci ile hareket ediyor, gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile kültürel ve tarihi değerlerimizi şehrimize kazandırarak gelecek kuşaklara aktarıyoruz. Geçmişini bilmeyen geleceğe yürüyemez, geçmiş ve gelecek birlikte yürüyecek prensibinden yola çıkarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun." dedi.

Tekirdağ'da 2.4 milyona restore edilen Şarköy-Güzelköy Camisi Mart'ta açılacak!


Geri Dön