13 / 05 / 2024

tekirdağ tarihi ev restorasyonu

tekirdağ tarihi ev restorasyonu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde bulunan tarihi binaları restore ederek kültür varlığını korumaya devam ediyor. 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi çok sayıda sözleşmeli personel alıyor! Son başvuru tarihi 10 Mart 2023!

Herkes başvurabiliyor! Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi çok sayıda sözleşmeli personel alacağını duyurdu. Son başvuru tarihi 10 Mart 2023 olarak belirtildi.

O ilde 2 adet 3+1 daire satılıyor! Ev sahibi olmak isteyenler bu tarihi kaçırmayın!

Mamak Belediyesi, Ankara ili, Mamak ilçesi, Ege Mahallesi'nde yer alan 2 adet 3+1 daireyi satıyor. Ev sahibi olmak isteyenler bu tarihi kaçırmayın! İşte ayrıntılar...

Ev ve araba almak isteyenler kesinlikle bu tarihi bekleyin! İslam Memiş kırmızı kodla uyardı!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, ev ve araba almak isteyenler için tarih verdi ve üstüne basa basa uyardı. Bu tarihi bekleyin...

TOKİ o illerdeki projeleri için beklenen tarihi açıkladı! Ucuz ev bekleyenler dikkat! Sakın kaçırmayın!

Dar gelirli aileleri düşük taksitlerle ev sahibi yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yeni projeleri için beklenen tarihi açıkladı. Peki TOKİ hangi illerde konut inşa edecek? İşte şehir şehir o projeler...

Cennet Mahallesi dizisindeki tarihi ev satıldı!

Türk televizyon tarihine bir dönemine damga vuran Cennet Mahallesi dizisinin çekildiği ev rekor fiyata satıldı.

Tekirdağ'da tarihi evler restore ediliyor!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde bulunan tarihi binaları restore ederek kültür varlığını korumaya devam ediyor. 

ABD’de 139 yıllık tarihi ev yeni adresine taşındı!

ABD’de 139 senelik Victoria tarzı 2 katlı ev, 400 bin dolar maliyetle 800 metre uzaklıktaki başka caddeye taşındı.

Tekirdağ'daki tarihi yapılar restore ediliyor!

Tekirdağ'da Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu romanının bir bölümünün kaleme alındığı tarihi ev ile Marmaraereğilisi ilçesindeki Konstantin Evi'nin restore edilmesi için çalışmalar başlatıldı. 

Tekirdağ'daki tarihi binalar restore ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kentteki tarihi binaları restore ediyor...

Adana Döşeme'deki tarihi ev göçüyor!

Adana Döşeme Mahallesi Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Halil Tunçsoy, “Tarihi mahallemizin mozaikleri tek tek yok oluyor” dedi.

Karacasu'da tarihi ev ve sokaklar aslına dönüyor!

Aydın Karacasu'da tarihi ev ve sokaklar aslına dönüyorAydın il Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Karacasu’daki koruma altına alınan tescilli sokaklarda incelemeler yaptı.

Hatay'ın tarihi taş evleri zamana direniyor!

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Antakya'da tarihi ev ve sokaklar yıllara meydan okuyor. Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör: "Bu evler turizme hizmet ederken bir de yöre halkının kültürünü de en güzel şekilde yansıtıyor" dedi.

Midyat'ta tarihi ev ve konaklar kafelere dönüştü!

Mardin'in Midyat ilçesinde bulunan tarihi konak ve binalar yerli ve yabancı turistlerin ilgisi nedeniyle kafe ve restoranlara dönüştü.

tekirdağ tarihi ev restorasyonu Haberi

tekirdağ tarihi ev restorasyonu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi şehirde tarihi yapıları restore ederek şehrin kültür envanterini artırmaya devam ediyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda  Şarköy ilçesinde sürdürülen restorasyon çalışmalarında tarihi yapıları yeniden canlandırıyor. 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Şarköy ilçesi Uçmakdere mahallesinde bulunan Taş Bina'nın restore işlemlerine başladı. Güzelköy mahallesinde bulunan tarihi cami, çeşme ve hamamın ise restorasyon çalışmaları devam ediyor. Ayrıca Çorlu ilçesinde bulunan Tarihi Çukur Çeşme'nin restorasyonu tamamlanarak hizmete açıldı. 

BAŞKAN ALBAYRAK: "TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZİ GELECEK KUŞAKLARA AKTARIYORUZ" 

Çalışmalarla ilgili konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ'ın medeniyetler şehri olduğunun bilinci ile hareket ediyor, gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile kültürel ve tarihi değerlerimizi şehrimize kazandırarak gelecek kuşaklara aktarıyoruz. Geçmişini bilmeyen geleceğe yürüyemez, geçmiş ve gelecek birlikte yürüyecek prensibinden yola...