03 / 05 / 2024

tekirdağ miras yolu projesi

tekirdağ miras yolu projesi

Tekirdağ’daki ‘Miras Yolu’ projesi kapsamında bölgedeki tarihi beş köy restore edilerek turizme açılacak.

Ölen kişinin mirası nasıl pay edilir? Mirasçı kendi payını satabilir mi?

Miras, vefat eden bir kişinin yakınlarına bıraktığı para ya da servet olarak tanımlanır. Bu miras kalıtım yolu ile gelen herhangi bir özellik de miras olarak değerlendirilir. İşte bu konuya dair vatandaşların kafasını karıştıran sorular!

Mirastan kalan hissemi satabilir miyim? Miras kalan evin kardeşlerden birine devredilmesi için ne yapılmalıdır?

Miras yolu ile geçen ev, arsa ya da bu tarz mülklere dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte mirasçıların sorduğu o sorular!

Mirasın mahkeme kararı ile satışı nasıl yapılır?

Miras, birine, ölen bir yakınından kalan mal mülktür. Miras yolu ile vatandaşlara konut, arsa ya da dükkan kalabilir. Bu mülklere dair vatandaşlar hangi işlemleri yapabilir? İşte detaylar!

Mirastan kalan hissemi satabilir miyim? Mirasçı hissesini başkasına satabilir mi?

Miras yolu ile kalan hisseler çoğu zaman kişilerin ellerini ayaklarına dolaştırıyor. Nedeni ise miras yoluyla kalan hisselerde nasıl bir yol izleneceği bilinmediğinden dolayı bir kargaşa oluşuyor. İşte bu konuya dair merak edilenler!

Paylaşılamayan miras nasıl satılır?

Miras yolu ile kişilere geçen mallar bazen sorunlara neden olabilir. Örneğin paylaşılmayan miraslar. Bu durumla karşılaşan kişiler neler yapmalıdır? İşte merak edilenler!

Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı? Hisseli tapu devredilebilir mi?

Miras yolu ile geçen hisseli tapular pek çok kişinin aklını kurcalamaktadır. Bundan dolayı da sorular “Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı?” şeklindeki sorular sıkça sorulmaktadır. İşte detaylar!

Miras bırakan kişi sağ iken mallarını paylaştırdığı anlaşılırsa diğer mirasçılar ne yapabilir?

Miras yolu ile belli bir miktarda meblağ ve gayrimenkuller kişilere kalabilir. Bu konuda vatandaşlar bazı noktaların aydınlatılmasını bekliyor. İşte detaylar!

Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır? Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?

Hisseli tapuya sahip ülkemizde pek çok kişi bulunmaktadır. Genellikle miras yolu ile geçen bu tapuların üzerinde yapılmak istenen işlemler diğer tapu türlerine göre farklılık gösterir.

Hisseli tapuya sahip olabilirsiniz! Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Hisseli tapu genellikle miras yolu ile mirasçılara bırakılmaktadır. Bazı vatandaşlar hisseli tapuya sahip olduklarını bilmeyebilir. Peki Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte detaylar!

Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli arsa, kardeşler ve akrabalara miras yolu ile geçebilir. Böyle bir durumda kişiler hangi işlemleri yapacaklarını eğer bilmiyorsa araştırmalara başlarlar. İşte hisseli arsaya dair sorulan soruların ayrıntıları!

Hisseli tapu tek tapu olur mu?

Hisseli tapuya sahip ülkemizde pek çok kişi bulunmaktadır. Hisseli tapu genellikle miras yolu ile vatandaşlara geçmektedir. Bir tapunun birden fazla sahibi olabilir. Buna hisseli tapu denilmektedir. Peki “Hisseli tapu tek tapu olur mu?” İşte detaylar!

Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapuya pek çok insan sahiptir. Genellikle miras yolu ile kalan gayrimenkuller, hisseli tapuya sahip olabilir. Peki Hisseli tapu ayırma nasıl olur? İşte yanıtı!

Miras tapu bozulur mu?

Tapu işlemlerine dair bazı hususlar merak ediliyor. Özellikle miras yolu ile kalan gayrimenkuller için. Bu konu nezdinde “Miras tapu bozulur mu?” sorusu sık sık sorulmaktadır. İşte detaylar!

tekirdağ miras yolu projesi Haberi

tekirdağ miras yolu projesi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ‘Miras Yolu’ projesi ile kültürel bir dönüşüm başlattı. Proje kapsamında tarihi ve kültürel değeri olan birbirine yakın 5 köyde yer alan tescilli yapılar restore ediliyor. İstanbul’a 2 saatlik mesafede Safranbolu, Beypazarı, Cumalıkızık gibi yeni bir turizm destinasyonu oluşturuluyor. Tarihi evleri, endemik bitki örtüsü, koyları ile dikkat çeken bölge, Trakya’nın incisi olmaya aday gösteriliyor. Bir ‘mübadele müzesi’nin de hayata geçirileceği proje bölgesini Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile gezdik.


ANFORALARI İLE MEŞHURDU

Geçmişi milattan önce 2000’lere kadar giden Helenistik ve Bizans döneminde en parlak dönemlerini yaşayan Uçmakdere’den Melen’e kadar uzanan yaklaşık 10 kilometrelik güzergah ‘Miras Yolu’ olarak kentsel sit alanı ilan edildi. Rumlarla Türklerin mübadele yıllarına kadar beraber yaşadıkları köylerde ağırlıklı olarak bağcılık, tütün ve ipekböceği yetiştiriciliği yapılıyordu....