18 / 05 / 2024

tekirdağ risk analizleri

tekirdağ risk analizleri

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kent genelinde 1999 senesi öncesinde inşa edilen binaların depreme dayanıklılığını test etmeye başladı.

Tekirdağ Büyükşehir kentsel dönüşüm konutlarının yapımı için ihaleye çıkıyor! 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı kentsel dönüşüm konutları kapsamında 4 normal katlı 2 adet binanın yapımı için ihaleye çıkıyor.

Tekirdağ’daki binaların yüzde 60'ı 2000 yılı öncesi yapıldı, büyük bir kısmı risk içerisinde!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Tekirdağ'da 200 bin binamız var. 200 bin binamızı incelediğiniz zaman yüzde 60 binamız 2000 yılı öncesi yapılmış yapılar. Yani 99 yönetmeliği sonrası yapılmış yapılar. Bu yapıların da büyük bir kısmı risk içerisinde" dedi.

Tekirdağ Kentsel İyileştirme Başkanlığı'nın çalışmaları değerlendirildi!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, yıl sonu değerlendirmeleri kapsamında düzenlen brifing toplantısında, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığının 2016 yılında yaptığı çalışmalar hakkında genel bilgi aldı.

Tekirdağ Saray'da Yerleşime Uygunluk Çalışmaları tamamlandı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı tarafından Saray ilçesi Beyazköy Mahallesinde İmar Planları öncesi başlatılan Yerleşime Uygunluk Çalışmaları tamamlandı.

Tekirdağ'da Kentsel Dönüşüm Mater Planı toplantısı gerçekleşti!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem ve Risk Yönetimi Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından yaptırılan Süleymanpaşa ilçesi Kentsel Dönüşüm Mater Planı ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Tekirdağ'da kentsel dönüşüm görüşüldü!

Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesi Kentsel Dönüşüm Mater Planı ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem ve Risk Yönetimi Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlendi.

Tekirdağ'da kentsel dönüşüm master planı konuşuldu!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı tarafından Kentsel Dönüşüm Master Planı kapsamında değerlendirme toplantısı yapıldı.

Tekirdağ'da Afet Acil Durum Yönetimi Toplantısı yapıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi ortak hizmet projesi kapsamında Afet Acil Durum Yönetimi Stratejik Planı 4. toplantısı Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığında gerçekleştirildi.

Tekirdağ'ın kentsel dönüşüm master planı hazırlanıyor!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel iyileştirme Dairesi Başkanı Yener: "Süleymanpaşa ilçesinin, 6 bin 500 hektarlık arazisinde kentsel dönüşüm master plant çalışmalarına başladık " dedi.

Tekirdağ'daki metruk binalar tehlike saçıyor!

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa’da yıkılmaya yüz tutmuş metruk binalar tehlike saçıyor. binalar, geceleri madde bağımlılarının mekanı haline gelirken, binalardan sarkan tahta parçaları büyük risk taşıyor.

Risk değerlendirmesi kaç yılda bir yenilenecektir?

İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliğine göre, risk analizleri bir defaya mahsus yapılmıyor; değerlendirme raporunun yenilenmesi gerekiyor. Peki risk değerlendirmesi kaç yılda bir yenilenecektir?

Emlak Konut GYO, Risk Yönetimi Komite üyelerini seçti!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Risk Yönetimi Komitesi Bağımsız Yönetim Kurulu Başkanlığına Veysel Ekmen'i getirdi...

Apartmanlarda risk değerlendirmesi nasıl yapılır?

Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'na göre 1 Ocak 2013'ten itibaren apartmanlarda risk değerlendirmesi yaptırmak zorunlu. Ancak izleyeceğiniz adımları ve ne kadar para harcayacağınızı bilmiyorsunuz. İşte apartmanlarda risk değerlendirmesi nasıl yapılır?

tekirdağ risk analizleri Haberi

tekirdağ risk analizleri

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi dahilinde pilot çalışma bölgesi olarak tespit edilen Altınova Mahallesi'ndeki 14,5 hektarlık alanda yer alan yapıların deprem dayanıklılık testi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı ekipleri ile İnşaat Mühendisleri Odası Tekirdağ Şubesi ekipleri tarafından kısa süre içerisinde yapılacak.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; 6 Ocak 2021 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararınca Altınova Mahallesi'ndeki 14,5 hektarlık alan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı olarak ilan edildi. Bu çalışmalar dahilinde bölgede denetim ve inceleme çalışmalarına devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı, İnşaat Mühendisleri Odası Tekirdağ Şubesi ile yapılan iş birliği ile proje alanı içerisinde yer alan yapılarda deprem dayanıklılık testi...