04 / 05 / 2024

Tekkeköy mağaraları

Tekkeköy mağaraları

TÜRKİYE'de milattan önce 15 bin yılına dayanan ilk insan izleri, Samsun'un Tekkeköy Mağaraları'nda bulunuyor. İlkel insanların kendilerine doğal barınak yaptığı mağaralar, insanlık tarihinin tunç çağına ait çok önemli bilgilerini sunuyor.

Tekkeköy Belediyesi Samsun'da arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Samsun İli Tekkeköy Belediye Başkanlığı, Samsun Tekkeköy'de yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. İşte satışa çıkarılacak arsa ile ilgili merak edilen detaylar...

Samsun Tekkeköy'de 14 bin 504 metrekarelik arsa satılıyor! Fiyatını gören inanamadı!

Samsun Tekkeköy'de yer alan 14 bin 504 metrekarelik arsa satışa sunuluyor. İşte fiyatı ve tüm detayları...

Samsun Tekkeköy'de 14 milyon TL'ye icradan satılık fabrika binası!

T.C. Samsun İcra Dairesi, Samsun ili, Tekkeköy ilçesi, Tekkeköy Mahallesi, Organize Sanayi mevkiinde yer alan fabrika binasını 13 milyon 993 bin 400 TL'ye satıyor...

Samsun Tekkeköy'e bisiklet yolu geliyor!

Samsun Tekkeköy Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’na (TCDD) ait bölümde bisiklet yolu inşa edecek. 

Samsun Tekkeköy'deki hastane inşaatında son durum ne?

Samsun Tekkeköy'deki hastane inşaatının temeli 3 Mart 2019'da atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanenin 600 günde tamamlanacağını açıklamıştı. Ancak hastanenin inşaatının yeni başladığı öğrenildi.

Tekkeköy Devlet Hastanesi'nin inşaatı ne zaman tamamlanacak?

Samsun'un Tekkeköy ilçesindeki devlet hastanesi inşaatının ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Hancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şanlıurfa Kızılkoyun'da 2. etap yıkım çalışmalarına başlandı!

Tarihi değerleri gün yüzüne çıkartmalara başlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Haleplibahçe havzasında bulunan Kızılkoyun mağaralarının 2. etap uygulaması çerçevesinde yıkım çalışmalarına start verdi.

İsrail evlerini yıktığı Filistinlileri sığındıkları mağaralarda da rahatsız ediyor!

Filistinli genç kadın Esma Muhammed Nevaca ve onun gibi yaklaşık 250 Filistinli, evlerinin yıkılması sebebiyle sığındıkları mağaralar ve teneke evlerde dahi İsrail tehdidi altında yaşamlarını sürüyor. 

Gayrimenkul sektöründeki fiyat artışı emlakçı ve alıcıyı mağdur ediyor!

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan yaptığı açıklamada "Mal sahipleri ve müteahhitler sürekli fiyat artırımına gidiyorlar. Anlaşma yapılan fiyat üzerinden pazarlık bozuluyor. Bu durum hem emlakçıyı hem de alıcıyı mağdur ediyor." diye konuştu.

Cennet-Cehennem mağaralarına yapılan asansör ve seyir terasına tepki!

Mersin'in Silifke ilçesinde bulunan Cennet-Cehennem mağaraları için 2 yıl önce Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan 10 milyon TL'lik asansör projesi tartışmalara sebep oldu. Demir asansörün bölgenin doğal yapısına zarar verdiği belirtildi...

Siirt'teki asırlık Delikli mağaralar turizme kazandırılıyor!

Siirt'te Delikli Taş olarak bilinen Rasıl Hacar bölgesinde asırlık Delikli mağaraların yenilenmesi planlanıyor. Milli Park olarak bilinen bölgede işletmecilik yapan İshak Yargıcı, mağaraları restore ederek turizme kazandıracaklarından bahsetti.

Samsun Tekkeköy'de 17.5 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Tekkeköy Belediye Başkanlığı, Tekkeköy'de yer alan gayrimenkulü 17 milyon 539 bin 616 TL bedelle satışa çıkardı. 

TOKİ Samsun Tekkeköy 2020 başvuruları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Samsun Tekkeköy 2020 projesi bugün itibariyle satışa çıktı.

Tekkeköy mağaraları Haberi

Tekkeköy mağaraları

Paleolitik ve Kalkolitik dönem yerleşim yeri olan Tekkeköy Mağaraları, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştireceği yatırımlarla ilçenin turistik mekanlarından biri haline gelecek. Büyükşehir Belediyesi, Samsun'a 14 kilometre uzaklıkta bulunan ilçeye 7 turizm projesi kazandıracak. 



Samsun'un doğal, kültürel ve tarihi potansiyellerini gün ışığına çıkarıp tanıtarak turizme kazandırmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, Tekkeköy Turizm Eylem Planı hazırlıklarını tamamlandı. Samsun ve Çevresi Turizm Alt Yapı Birliği (SAMTAB) öncülüğünde hayata geçirilecek yatırımlara ihale sürecinin tamamlanmasıyla başlanacak. Samsun Valiliği'nin de desteklediği Tekkeköy Turizm Eylem Planı yatırımları, 2017 İşitme Engeliler Olimpiyatı 'na kadar bitirilecek. 



MÜBADELE MÜZESİ 

Şehrin en eski ve köklü tarihine sahip ilçesi Tekkeköy'de hayata geçecek projeleri açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, diğer ilçelerde olduğu gibi estetikle ilgili benzer çalışmaları Tekkeköy'de de yapacaklarını söyledi. İlçenin giriş ve çıkışlarında...