05 / 05 / 2024

teknik lise imar onayı ısparta

teknik lise imar onayı ısparta

TOBB ve ITSO işbirliğinde İsparta'ya yapılması planlanan teknik ve endüstri meslek lisesi için Belediye Meclisi, Gül Petek Sanayi Sitesindeki 9 bin m2'lik alana onay verdi..

Atatürk Havalimanı'nın bitişiğindeki konut ve ticaret alanlar için kritik karar: Mahkeme imar planını durdurdu!

Atatürk Havalimanı’nın bitişiğindeki İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde 27 bin metrekarelik alanın konut ve ticaret imarına açılmasıyla ilgili mahkemeden karar geldi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Esenler ilçesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesine ( Teknopark ) ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 17.12.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

İmar Teknik Gayrimenkul Geliştirme Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

İmar Teknik Gayrimenkul Geliştirme Yatırım Anonim Şirketi Üsküdar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Kasarcı tarafından kuruldu.

Turgutlu’ya nazım imar planı müjdesi!

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planma Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Zekai Görgülü “Çalışmalarımız sonunda Turgutlu’ya nazım imar planı çıkaracağız” diye konuştu.

Büyükçekmece'nin imar planı yeniden düzenleniyor!

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Büyükşehir Belediyesi komisyonundan geçmeyen bir imar planında teknik hatanın belediye tarafından yeniden düzenlendiğini, hataların giderilmesi durumunda bu planın geçeceğini söyledi.

Silivri Danamandıra'da imar barışı konuşuldu!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve teknik ekibi mahallelerde imar barışı konusunda vatandaşları bilgilendirmeyi sürdürüyor. 

İmar Barışı masası Beykozluların hizmetinde!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilan ettiği imar barışı için Beykoz Belediyesi bünyesinde kurulan "İmar Barışı Masası", Beykozluların işlemleri için danışmanlık ve teknik destek vermeye başladı. 

Bursa Kestel'de 20 milyon TL'ye okul inşa edildi!

Hayırsever işadamı Alaattin Dağlı tarafından Bursa Kestel'e 20 milyon liraya teknik lise inşa edildi. Modern okul, 2017-2018 eğitim öğretim için hizmete açılacak.

Karabağlar Fahrettin Altay Mahallesi imar planı askıda!

İzmir Karabağlar ilçesi Fahrettin Altay Mahallesi Vergi Dairesi ve Lise Eğitim Alanı amaçlı hazırlanan imar planı askıya çıkarıldı...

Bursa İmar Çalıştayı’nda riskli binalar masaya yatırıldı!

Bursa Crowne Plaza’da gerçekleştirilen İmar Çalıştayı’nda imar müdürlüklerinde görev yapan teknik personel bir araya geldi. Toplantıda yeni çıkarılacak olan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği konusundaki görüş ve beklentiler dile getirildi.

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği masaya yatırıldı!

Osmangazi Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Bursa Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen 'İmar Çalıştayı'nda imar müdürlüklerinde görev yapan teknik personel bir araya geldi. Riskli binalar masaya yatırıldı.

Kırşehir Nasuhdede'deki eski SSK hastanesi yıkılıyor!

Kırşehir Nasuhdede Mahallesi'nde bulunan eski SSK hastanesinin yıkımına başlandı. Eski SSK hastanesinin yerine Endüstri Mesleki ve Teknik Lise'nin yapılması düşünülüyor.

Kocaeli’de 3 tematik lise açılıyor!

Milli eğitim İl Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Gebze’de yapılan “Kocaeli Mesleki ve Teknik Eğitim-Sektör İşbirliği” toplantısını değerlendirirken Dilovası’nda 1, Gebze’de 2 tematik lise açılacağını söyledi.

teknik lise imar onayı ısparta Haberi

teknik lise imar onayı ısparta

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile İsparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) işbirliğinde ilimize yapılması planlanan teknik ve endüstri meslek lisesi için Gül Petek Sanayi Sitesi içerisinde belirlenen alana Belediye Meclisi onay verdi. 


Ekim ayının son meclis toplantısında imar komisyonunun yaptığı çalışma doğrultusunda Sanayi Sitesi içerisindeki Gül Petek Sanayi Kooperatifine ait olan 9 bin metrekarelik alanda endüstri ve teknik lise yapılması oy birliği ile kabul edildi. Buna göre alanın 1/5000 ve 1/1000 uygulama planlarına işlenmesi uygun görüldü. Bu kararla birlikte yapılacak okulun yer sorunu da çözülmüş oldu. 


ÇOK BÜYÜK OLACAK


Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve Vali Vahdettin Özkan olmak üzere belediye meclis üyelerine, imar komisyonu üyelerine teşekkür etti. Boyacı, "Uzun süredir hayalini kurduğumuz proje nihayet gerçekleşecek....