27 / 04 / 2024

Kocaeli’de 3 tematik lise açılıyor!

Kocaeli’de 3 tematik lise açılıyor!

Milli eğitim İl Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Gebze’de yapılan “Kocaeli Mesleki ve Teknik Eğitim-Sektör İşbirliği” toplantısını değerlendirirken Dilovası’nda 1, Gebze’de 2 tematik lise açılacağını söyledi.



Milli eğitim İl Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Gebze’de yapılan “Kocaeli Mesleki ve Teknik Eğitim-Sektör İşbirliği” toplantısını değerlendirirken Dilovası’nda 1, Gebze’de 2 tematik lise açılacağını söyledi. Çelik, “Dilovası’nda Lojistik Meslek, Gebze’de Bilişim Meslek, Muallimköy’de Turizm ve Otelcilik Meslek Liseleri açacağız” dedi.

EĞİTİMDE SEFERBERLİK

Milli Eğitim Müdürü Fehni Rasim Çelik, “Mesleki ve Teknik Eğitim-Sektör İşbirliği” sloganı ile Gebze’den başlatılan Mesleki Eğitimde Seferberliğin sanayici, esnaf odaları ve gençler açısından yararlı geçtiğini söyledi. Çelik’in verdiği bilgiye göre sanayicinin ihtiyaç duyduğu diplomalı usta ve çıkarları yetiştirecek meslek eğitim merkezlerinin OSB’lerde de kurulması için çalışma başlatılacak.

 

İHTİSAS MESLEK LİSESİ

Mesleki ve Teknik Eğitim-Sektör İşbirliği Toplantısında yararlı ve faydalı sonuçlar çıktığını anlatan Çelik, Kocaeli’de tek alanda eğitim verecek, markalaşmış, ihtisaslaşmış 3 tematik, meslek lisesi açılacağı müjdesi verdi.

Tematik meslek liselerden Dilovası’ndaki “Lojistik Meslek Lisesi”, Gebze2deki “Bilişim Meslek Lisesi”, Muallimköy’deki “Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi” olarak eğitim verecek.

 

TEOG’DA BAŞARI ARTTI

Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, geçtiğimiz günlerde açıklanan TEOG-1 sonuçlarını değerlendirirken, “TEOG-1 sonuçlarını geçen seneki puanlarımız ve Türkiye ortalaması ile karşılaştırdığımızda Kocaeli olarak başarılıyız. Geçen sene  420 olan puanımızı bu sene 12 puan. Arttırarak 432’ye çıkardık.


410 olan Türkiye ortalaması ile karşılaştırdığımızda 22 puan fark yaptık. Şampiyon öğrenci sayısını TEOG-2’de arttıracağız” dedi.


Kocaeli Bizim Yaka

 


Geri Dön