18 / 05 / 2024

Teknik müşavirlik kuruluşları

Teknik müşavirlik kuruluşları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ruhsat ve yapı kullanma izin belgesi alınmasına ilişkin süreci hızlandırıyor

Kamu kurum ve kuruluşlarında işçi alımı ile ilgili yönetmelikte değişikliğe gidildi...

Kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alınmasında uygulanacak olan usul ve esasların kaydedildiği hükümleri düzenleyen yönetmelikte değişiklik yapıldığı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Tan Teknik Müşavirlik Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tan Teknik Müşavirlik Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ezgi Karaçiftci tarafından kuruldu.

Tuna İstanbul Mühendislik Müşavirlik Yapı Proje Limited Şirketi kuruldu!

Tuna İstanbul Mühendislik Müşavirlik Yapı Proje Limited Şirketi bugün Avcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Ünal Tuna tarafından kuruldu.

Merkez Bankası faiz artıracak mı? İşte dünyaca ünlü kuruluşların yorumları!

Merkez Bankası'nın faiz kararı merakla beklenirken yerli ve yabancı finans kuruluşları da tahminlerde bulunuyor. Kuruluşların tahminleri ağırlıklı olarak Merkez Bankası'nın 100 baz puan indirime gideceği yönünde oldu.

Erdoğan'dan müjde üstüne müjde! Borçlar silindi!

Erdoğan " Vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımıza olan borçlarının cezalarını kaldırıyoruz" dedi.

Mz Müşavirlik Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mz Müşavirlik Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Malik Zahid Aymak tarafından kuruldu.

Türk müteahhitler Ukrayna'da savaşın yaralarını saracak! 

Altyapı Bakan Yardımcıları Anna Yurchenko ve Mustafa-Masi Nayyem başkanlığındaki Ukrayna Heyeti, Türkiye Müteahhitler Birliği’nin (TMB) ev sahipliğinde Türk müteahhitlik ve teknik müşavirlik firmalarıyla görüştü. TMB Başkanı Eren, Türk müteahhitlerin, Ukrayna'nın yeniden inşası konusunda en doğru te

Kamu kuruluşlarına 30 bin personel alınacak! Alımlar ilkokul mezunları arasından yapılacak! İşte detaylar!

Kamu kuruluşlarında çalışmak isteyenlere müjde! Kamu kuruluşlarına 30 bin personel alınacak. İşte merak edilen detaylar!

Maddi yardım yapan kurum ve kuruluşlar hangileridir 2022?

Maddi yardım yapan kurum ve kuruluşlar vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. İşte merak edilen detaylar!

2021 Yılı Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı 4 Ocak'ta!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) ev sahipliğini üstlendiği “2021 Yılı Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme” Toplantısı 4 Ocak tarihinde Türkiye Müteahhitler Birliği'nde gerçekleşecek. 

Ünallar Mühendislik Müşavirlik Yapı Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Ünallar Mühendislik Müşavirlik Yapı Taahhüt Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Ünal tarafından kuruldu.

Denge Proje Mühendislik Müşavirlik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Denge Proje Mühendislik Müşavirlik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Fatma Hamarat tarafından kuruldu.

Megaton Mühendislik Müşavirlik Taahhüt Jeoteknik İnşaat G.Menkul Tur.İth.İhr.San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Megaton Mühendislik Müşavirlik Taahhüt Jeoteknik İnşaat G.Menkul Tur.İth.İhr.San.Ve Tic.Ltd.Şti. bugün Avcılar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Çiğdem Özcan, Ekin Tolga Özcan ve Olcay Özcan ortaklığında kuruldu.

Teknik müşavirlik kuruluşları Haberi

Teknik müşavirlik kuruluşları

Yapı denetim firmaları teknik müşavirlik kuruluşlarına dönüştürülecek. Yeni düzenlemeyle, yapı sahibi tarafından yürütülen yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni alma sorumluluğu teknik müşavirlik kuruluşlarına verilecek. İmar ve Yapı Denetimi Kanunu'nda yapılacak değişikliğin ardından yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni alınmasına ilişkin süreler kısalarak beş iş gününe inecek. Düzenlemeyle, gereksiz bilgi ve belge isteme zorunluluğu da kaldırılıyor. Denetimde zafiyet olmaması için proje hazırlayan müşavirlik kuruluşlarının hazırladıkları projeleri başka kuruluşlar denetleyecek. Yeni sistem, teknik müşavirlik kuruluşlarının yapı denetim firmalarının dönüştürülmesiyle oluşturulacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, mühendislik sektörü bakımından Türkiye'nin dünyada ikinci sıraya yerleştiğini ancak oyun kurucu olmadığımızı söyledi. Bayraktar, "Şartnameleri, sözleşmeleri, projeleri, tasarımları biz yapmıyoruz. Dünyanın 100-120 devletinde mühendislik ve teknik müşavirlik ofisleri var. 30...