23 / 07 / 2024

teknoloji devleri sebze üretimi

teknoloji devleri sebze üretimi

Teknolojinin devleri sebze üretimine girdi. Hükümetin büyük destek verdiği yeni trendin asıl hedefinin bir yandan ülkedeki gıda fiyatlarını düşürmek diğer yandan da ülkenin tarım sektörünün sürdürülebilir olmasını sağlamak olduğu belirtiliyor.

Otomobil piyasasını eden şok gelişme! 160 yeni elektrikli model geliyor!

Küresel teknoloji devleri otomobil piyasasına giriyor ve dört sene içinde 160 yeni elektrikli araç modeli dünya yollarına çıkıyor. 2030’a kadar ise Google, Huawei ve Apple’ın da bu furyaya katılacağı hatta Apple’ın sürücüsüz elektrikli araç pazarının liderleri olacağı öngörülüyor!..

480 milyar dolar kaybettiler

Bloomberg Milyarderler Endeksi raporuna göre aralarında Mark Zuckerberg, Bill Gates ve Larry Ellison’un da yer aldığı dünyanın en büyük teknoloji devleri, geçen perşembe günü itibariyle bu sene toplamda 480 milyar dolar kayıp yaşadı.

Forbes'in zenginleri fakirleşti! Peki yeni en zengin kim?

Teknoloji devleri Tesla ve SpaceX'in CEO'su  Elon Musk, Forbes 400 sıralamasında ilk kez birinci sıraya çıktı. Diğer yandan bu yıl global sıkıntı kendini Forbes'te de gösterdi ve listedeki zenginlerin toplam geliri 14 yıl sonra ilk kez azaldı.

ABD'li teknoloji devleri gelirlerini artırdı!

ABD'li teknoloji devleri Apple, Amazon, Facebook, Twitter ve Google'ın ana kuruluşu Alphabet, bu yılın temmuz-eylül döneminde gelirlerini artırdı.

Teknoloji devleri asırlık şirketlerin yerlerini alıyor!

Asırlık şirketlerin yerini, 5-10 yıllık geçmişi olan teknoloji devleri alıyor. Ekonominin dumansız milyar dolarlık fabrikaları yükseliyor...

Konya'ya meyve sebze hali ve entegre lojistik merkezi inşa edilecek!

Hal Yasası’nda bir kez daha değişikliğe gidiliyor. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen 1 milyon 200 bin dekar alana teknoloji yoğun yaş meyve sebze hali ve entegre lojistik merkezi inşa edilecek.

Tayvanlı yatırımcılar, Türkiye'de 3 yıl içinde fabrika kuracak!

Teknolojinin anavatanı olarak bilinen Tayvan, Türkiye pazarındaki yatırımlarını büyütmeye karar verdi. Bu kapsamda çalışmalara başlayan teknoloji devleri 3 yıl içerisinde fabrika kurmayı hedefliyor.

Akıllı Belediyecilik Zirvesi ne zaman başlıyor?

Akıllı Belediyecilik Zirvesi 14-15 Mayıs'ta yapılacak Dünyanın teknoloji devleri ile yerel yöneticiler, Akıllı Belediyecilik Zirvesi'nde buluşuyor. Zirveye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katılacak.

Akıllı Belediyecilik Zirvesi Bursa'da yapılacak!

Dünyanın teknoloji devleri ile yerel yöneticiler Akıllı Belediyecilik Zirvesi’nde buluşuyor. Zirve, yurtiçi ve yurtdışından yüzlerce yerel yönetici ile yerli ve yabancı teknoloji firmalarının temsilcilerini bir araya getirecek.

Akıllı Belediyecilik Zirvesi ne zaman?

Dünyanın teknoloji devleri ile yerel yöneticiler, Bursa'da Akıllı Belediyecilik Zirvesi'nde 13 - 15 Mayıs günlerinde bir araya gelecekler. Balkanlardan iş adamları ve şirketlerin boy göstereceği zirve, Balkan Ticaret Fuarı'nda gerçekleştirilecek.

Akıllı Belediyecilik Zirvesi'nde şehir teknolojileri tanıtılacak!

Dünyanın teknoloji devleri ile yerel yöneticiler Akıllı Belediyecilik Zirvesi'nde buluşuyor. Zirve, yurt içi ve yurt dışından yüzlerce yerel yönetici ile yerli ve yabancı teknoloji firmalarının temsilcilerini bir araya getirecek.

Akıllı Belediyecilik Zirvesi 13–15 Mayıs'ta!

Dünyanın teknoloji devleri ile yerel yöneticiler Akıllı Belediyecilik Zirvesi’nde buluşuyor. Zirve, yurt içi ve yurt dışından yüzlerce yerel yönetici ile yerli ve yabancı teknoloji firmalarının temsilcilerini bir araya getirecek.

Çamaşır makinası modelleri 2015!

En zor ev işlerinin başında çamaşır yıkamak geliyor. Hayatı kolaylaştırmaya yönelik adımlar atan teknoloji devleri, çamaşır yıkamanın zorluk derecesini giderek azaltıyor. Buna son örnek çamaşır makineleri ise son dönemlerde gelmeye başladı.

teknoloji devleri sebze üretimi Haberi

teknoloji devleri sebze üretimi


Japonya ve dünyanın önde gelen teknoloji şirketleri Panasonic, Fujitsu, Toshiba ve Sharp başta kıvırcık salata olmak üzere sebze üretimine girdi. Hükümetin büyük destek verdiği yeni trendin asıl hedefinin bir yandan ülkedeki gıda fiyatlarını düşürmek diğer yandan da ülkenin tarım sektörünün sürdürülebilir olmasını sağlamak olduğu belirtiliyor. Oluşturulan yeni politikaya uygun olarak şu sıralar daha önce hassas elektronik cihazların üretildiği pek çok tesis ultra modern tarım alanlarına dönüştürülmüş durumda. Sadece bu amaca hizmet etmesi için Fujitsu ülke çapında daha şimdiden 380 dijital tarım tesisi kurdu. 127 milyon kişinin yaşadığı Japonya’da toplam 15 milyon insanın potasyum alerjisi olduğu belirtiliyor. Bu durumu dikkate alan şirketler kıvırcık salata ve ıspanak gibi sebzelerde bulunan pek çok alerjik mineralleri arındırarak üretim...