12 / 05 / 2024

Otomobil piyasasını eden şok gelişme! 160 yeni elektrikli model geliyor!

Otomobil piyasasını eden şok gelişme! 160 yeni elektrikli model geliyor!

Küresel teknoloji devleri otomobil piyasasına giriyor ve dört sene içinde 160 yeni elektrikli araç modeli dünya yollarına çıkıyor. 2030’a kadar ise Google, Huawei ve Apple’ın da bu furyaya katılacağı hatta Apple’ın sürücüsüz elektrikli araç pazarının liderleri olacağı öngörülüyor!..



Küresel otomobil pazarında çok önemli gelişmeler yaşanıyor. 2030 senesine kadar elektrikli araç pazarına çeşitli şirketlerin ürettiği 160 yeni modelin daha gireceği, Google, Huawei ve Apple’ın bu sürücüsüz otomobil segmentinde öncü markalardan olacağı tahmin ediliyor.

Otomobil piyasasını eden şok gelişme! 160 yeni elektrikli model geliyor!

Uluslararası Vergi ve Danışmanlık şirketi KPMG tarafından bu sene 23.’sü yayımlanan 2022 Küresel Otomotiv Yöneticileri Anketi, küresel otomotiv sektörünün geleceğini gözler önüne serdi.

Her 10 yöneticiden 8'inin elektrikli araçların daha da yaygınlaşacağını tahmin ettiği ankette, gelecek dört yıl içinde küresel pazara 160 yeni elektrikli araç modelinin daha geleceği öngörülüyor.

Ankete katılan yöneticilerin çoğu Apple'ın otomobil pazarına gireceğini ve 2030 yılına kadar elektrikli araç pazarındaki liderlerden biri olacağını düşünürken, 2030 yılında elektrikli araç pazarında lider olması beklenen ilk üç marka sırasıyla Tesla, Audi ve BMW olarak sıralanıyor.


Geri Dön