03 / 05 / 2024

Mevduat hesaplarında şok gelişme! Vatandaş yeni yılla birlikte yeniden dövize döndü!

Mevduat hesaplarında şok gelişme! Vatandaş yeni yılla birlikte yeniden dövize döndü!

2021 senesinin aralık ayından bu yana Kur Korumalı Mevduat (KKM) ile ile döviz mevduat hesaplarının pabucu dama atılırken, yeni yılla birlikte ibre yavaş yavaş yeniden döviz mevduat hesaplarına kaymaya başladığı belirlendi.



TCMB verileri, yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı oranlarında ibrenin dövize kaymaya başladığını ortaya koydu. Verileri göre, vatandaş, 2022 senesinin son haftalarındaki satıştan, 2023’ün ilk haftasında alımla başladı.

Çok uzun bir zamandır Kur Korumalı Mevduat ile döviz mevduat hesaplarının pabucu dama atılırken, yeni yılla birlikte ibre kaymaya başladı.

Mevduat hesaplarında şok gelişme! Vatandaş yeni yılla birlikte yeniden dövize döndü!

Türk halkının yeni yılla birlikte yeniden dövize rağbet göstermeye başladığı ortaya çıktı.

Verilen rakamlara göre, yurt içindeki yerleşiklerin parite etkisinden arındırılmış olarak döviz mevduatı 3 milyar 235 milyon dolar artış gösterdi. Veriler, gerçek kişilere ait döviz mevduatının, parite etkisinden arındırılmış olarak 679 milyon dolar yükseldiğini ortaya koydu.

2021 senesinin aralık ayından bu yana Kur Korumalı Mevduat (KKM) ile ile döviz mevduat hesaplarının pabucu dama atılırken, yeni yılla birlikte ibre yavaş yavaş yeniden döviz mevduat hesaplarına kaymaya başladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön