28 / 04 / 2024

Mevduat faizinde şok gelişme! Faizler son 20 yılın zirvesine yerleşti!

Mevduat faizinde şok gelişme! Faizler son 20 yılın zirvesine yerleşti!

TCMB’den edinilen bilgiye göre, Mart itibarıyla 3 aya kadar vadeli olan mevduat hesaplarında faiz oranı yüzde 28.10 olarak gerçekleşti. Bu oran,  2003 yılından bu yana mevduat faizlerine ödenen en yüksek miktar.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)  kayıtlarındaki veriler değerlendirildiğinde, 3 aya kadar vadesi bulunan mevduat hesaplarında Mart ayının son haftasında faiz oranı yüzde 28,10 oldu.

Enflasyonun ve buna bağlı olarak fiyatların hızlı yükselişi milyonlarca vatandaş için can yakıcı sorun olmaya devam ederken, mevduat faizlerinde de çarpıcı bir gelişme yaşandı. Mevduat faizlerinin yükselişi devam ediyor.

Mevduat faizinde şok gelişme! Faizler son 20 yılın zirvesine yerleşti!

2003 YILINDAN BU YANA EN YÜKSEK SEVİYE

TCMB’nin verileri ise dramatik bir gelişmeyi ortaya ortaya koydu. Mevduat faizlerinin Mart ayı son haftası itibarıyla son yılda meydana gelen en yüksek seviyeyi gördüğü bildirildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön