12 / 05 / 2024

Mevduat faizinde şok gelişme! Faizler son 20 yılın zirvesine yerleşti!

Mevduat faizinde şok gelişme! Faizler son 20 yılın zirvesine yerleşti!

TCMB’den edinilen bilgiye göre, Mart itibarıyla 3 aya kadar vadeli olan mevduat hesaplarında faiz oranı yüzde 28.10 olarak gerçekleşti. Bu oran,  2003 yılından bu yana mevduat faizlerine ödenen en yüksek miktar.



3 aya kadar vadeli mevduat hesaplarında faiz oranı, 24 Mart haftası itibariyle yüzde 28,10 olarak kayıtlara geçerken, böylecce  mevduat faizi 2003 yılından bu yana geldiği en yüksek seviyeye yerleşmiş oldu.

Açılan mevduat hesaplarında en yoğun dilim olan 3 aya kadar vadeli mevduat hesapları için TCMB tarafından duyurulan ortalama faiz miktarı Mart son haftasında yüzde 28,10 seviyesine tırmandı ve bu seviye ile 2003 yılından beri meydana gelen en yüksek faiz seviyesine ulaşıldı.

 Mevduat faizinde şok gelişme! Faizler son 20 yılın zirvesine yerleşti!

En fazla hesap açılan ürün paketlerinden 3 aya kadar vadeli mevduatlarda faiz oranları, 2009 yılında ilk kez tek hanelere gerilemiş, bunun ardından dalgalı bir seyir takip edilirken, bundan önceki zirve 2019 yılında yüzde 27,2  oranı ile gerçekleşmişti.

TCMB’den açıklanan son rakamlara göre,  1 aya kadar vadeli mevduatlarda faiz yüzde 17,39 seviyesine kadar tırmandı.

Mevduat faizinde şok gelişme! Faizler son 20 yılın zirvesine yerleşti!

KUR KORUMALI’DA FAİZ ÜST SINIRI KALDIRILDI

Öte yandan, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın taraf olduğu Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı uyarınca, faiz oranı bankalar ve mudiler arasında serbestçe tespit edilebilecek.

Alt limit KKM Faiz oranlarında mevcut durumda yüzde 8,5 seviyesinde olan bir haftalık repo faizi aynı şekilde korunurken, döviz dönüşümlü hesaplara verilen faiz tavanı ocak ayında TCMB tarafından ilgili mercilere gönderilen bir yazıyla kaldırılmıştı.

Nakit ihtiyacınız varsa ilaç gibi gelecek ! Akbank sıfır faizle 20 bin TL veriyor!

Önemli!  Ev sahibi- kiracı arasında yeni dönem başlıyor!

Çalışmaya devam edecek EYT'lilerin alacağı asgari ücret de yükselecek!

Para kazanmak için bu kadarı da yapılmaz’ dedirten hile! Vatandaşa sucuk diye ot yedirmişler!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön