27 / 04 / 2024

Önemli!  Ev sahibi- kiracı arasında yeni dönem başlıyor!

Önemli!  Ev sahibi- kiracı arasında yeni dönem başlıyor!

Ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan son dönemin en yakıcı sorunu kira artışlarından apartman aidatlarına yaşanabilecek tüm  anlaşmazlıklarda yeni uygulama geçerli olacak. Yeni dönemin belirleyicisi olacak arabulucular başka hangi konulara bakacak?



 

Yabancıların vatandaşlık için ev satın almalarının yoğunlaşması, ardından yıkıcı Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisiyle kiralardaki astronomik artış, son dönemde ev sahibi – kiracı ilişkilerinin en yakıcı problemi haline geldi. Yeni dönemde kira miktarı dahil ev kiralamaya yönelik tüm anlaşmazlıklar arabulucu vasıtasıyla çözüme kavuşturulacak.

Çeşitli değişiklikler içeren ve TBMM’de kabul edilerek yürürlüğe giren 7. Yargı Paketinin getirdiği yeni düzenleme ile, artık  ev sahibi ve kiracılar arasındaki yaşanabilecek çeşitli anlaşmazlıklar,  arabulucuda çözüme kavuşturulacak.

Önemli!  Ev sahibi- kiracı arasında yeni dönem başlıyor!

Bu kapsamda gayrimenkul ilişkilerinden kaynaklı yalnızca kira tespit davaları değil, tahliye işlemleri, kira uyarlama davaları bu şekilde  çözümlenecek.

Kiralardaki astronomik artış ve bunun beraberinde getirdiği pek çok sorun vatandaşların en yakıcı sorunlarından biri haline geldi. TBMM'de kabul edilen 7. Yargı paketi uyarınca bu tür anlaşmazlıklar artık arabuluculuk mekanizması vasıtasıyla bertaraf edilecek.


Geri Dön