09 / 05 / 2024

Önemli!  Ev sahibi- kiracı arasında yeni dönem başlıyor!

Önemli!  Ev sahibi- kiracı arasında yeni dönem başlıyor!

Ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan son dönemin en yakıcı sorunu kira artışlarından apartman aidatlarına yaşanabilecek tüm  anlaşmazlıklarda yeni uygulama geçerli olacak. Yeni dönemin belirleyicisi olacak arabulucular başka hangi konulara bakacak?



KİRA KADAR FAHİŞ AİDATLAR DA CAN YAKIYOR

Son dönemde kiraların, çalışan kesimin aldığı maaşları bazı semtlerde katlayacak kadar fırlaması pek çok vatandaşı çözümsüz bırakırken, en az kiralar kadar bir başka acil sorun da apartman ve sitelerin aidat fiyatlarındaki hızlı yükseliş oluyor.

Aidatlara itiraz hakkı bulunuyor ancak önceki uygulamada bu konunun çözüme kavuşturulması uzun zaman alan ve Sulh mahkemesine gidilmesini gerektiren bir süreç olduğu için pek çok kişi çözümsüz kalıyordu.

Bu konuda megakent İstanbul'da özellikle Ataşehir, Sarıyer, Bakırköy, Bahçeşehir gibi bölgelerde sitelerde talep edilen aidat fiyatları astronomik rakamlara ulaşırken, aidat olarak 3 bin TL’den 5 bin TL’ye kadar inanması güç fiyatlandırmalar vatandaşı isyan ettiriyor.  

 Önemli!  Ev sahibi- kiracı arasında yeni dönem başlıyor!

Yeni yargı paketinin çıkmasının ardından, bu tür aidat anlaşmazlıkları da arabulucular kanalıyla çözülebilecek.

HACİZE DE YENİ DÜZENLEME GELDİ

Bunun yanı sıra, kat malikleri komşu şikayetleri,  kiracıların verdiği hasar, depozitonun geri alınması, gibi bu alandaki pek çok konuda çözüm mercii olacak.

 Önemli!  Ev sahibi- kiracı arasında yeni dönem başlıyor!

Bu kapsamda haciz uygulamalarına yönelik de düzenleme getirildi ve buna göre artık ev eşyası haczi yapılamayacak.  Evdeki temel eşyalardan  buzdolabı, televizyon ya da ailenin çocuğunun bilgisayarı ya da kişilerin özel eşyaları haciz işlemine konu edilemeyecek.

Buna ek olarak alacağı aşan miktarda eşya haczi yapılamayacak.

Çalışmaya devam edecek EYT'lilerin alacağı asgari ücret de yükselecek!

‘Para kazanmak için bu kadarı da yapılmaz’ dedirten hile! Vatandaşa sucuk diye ot yedirmişler!

EYT’den emeklilik için başvuranlar 1,5 milyon kişiyi buldu!


Geri Dön