29 / 07 / 2024

teknoloji turizmi

teknoloji turizmi

Multimedya teknolojisiyle birlikte dijital dünyaya olan merak, bu alanda yeni bir turizm alanı açtı. İnsanlar artık tatil dönemlerinde teknoloji müzelerini, inovasyon merkezlerini gezer oldu.

Teknoloji turizmi büyük ilgi görüyor!

Multimedya teknolojisiyle birlikte dijital dünyaya olan merak, bu alanda yeni bir turizm alanı açtı. İnsanlar artık tatil dönemlerinde teknoloji müzelerini, inovasyon merkezlerini gezer oldu.

Teknoloji geliştirme bölgeleri uygulama yönetmeliği!

Teknoloji geliştirme bölgeleri uygulama yönetmeliği 12 Mart 2014 tarihinde 28939 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanununun uygulanmasına ilişkin diğer usul ve esasları düzenliyor...

Teknoloji geliştirme bölgeleri kanunu tam metni!

4691 sayılı Teknoloji geliştirme bölgeleri kanunu, teknoloji geliştirme bölgelerinin kuruluşu ile ilgili esasları kapsıyor. İşte 24454 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Teknoloji geliştirme bölgeleri kanunu tam metni...

Teknoloji geliştirme bölgesi nedir?

Ülke sanayiinin uluslararası rekabet edebilir ve ihracata yönelik bir yapıya kavuşturulması maksadıyla teknolojik bilgi üretmek için kurulan teknoloji geliştirme bölgesi nedir? Teknoloji geliştirme bölgesi nasıl kurulur?

Akşehir turizmi gelişecek

Konya'da yer alan Akşehir'in turizmi gelişecek. KONYA İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından, Akşehir'deki turizmin gelişmesi amacıyla bir istişare toplantısı düzenlendi.

Beyşehir'de karavan turizmi!

Karaburun Plajı, mesire alanları, inanç turizmi ve yayla turizmi açısından şanslı bir ilçe olan Beyşehir'e karavanlarıyla gelerek konaklayan veya turlarla gelen turistler seyrine doyum olmayan gün batımını izleyerek keyifli zaman geçiriyorlar.

Rize'de şelale turizmi ilgi görüyor!

Rize'de şelale turizmi ilgi görüyor. Suyun döküldüğü kayalıklarda oluşan ve de doğal jakuziyi andıran göletlere girerek serinleyen turistler, yemyeşil doğanın ve de manzaranın tadını çıkardı.

Cumhurbaşkanı seçimleri turizmi olumsuz etkiledi!

Yaklaşan cumurbaşkanı seçimleri turizmi olumsuz vurdu.Cumhurbaşkanı seçimlerinin yapılacağı hafta sonlarında turizm tesislerine gelen talepte büyük düşüş olduğu, bazı tatilcilerin rezervasyonlarını iptal ettikleri bildirildi.

FTI Wacker Ingenieure Teknoloji Merkezi Anonim Şirketi kuruldu!

FTI Wacker Ingenieure Teknoloji Merkezi Anonim Şirketi, 400 bin TL'lik sermaye bedeli ile 1 Ağustos 'ta Çatalca, Çakıl Mahallesi, Şehit Teğmen Tamer Aydın Sokak'ta kuruldu.

Burhan Sili: Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi ile turizmi çeşitlendireceğiz!

Burhan Sili turizmi çeşitlendirme çalışmaları kapsamında çok önemli bir projeye imza attıklarını söyledi. Sili "Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi, BAKA'nın 2014 mali destek programı kapsamında hibe desteği kazanmıştır.

Arinovas Teknoloji Geliştirme Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arinovas Teknoloji Geliştirme Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Senem Arıkan tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 24 Temmuz'da Şişli, Teşvikiye Mahallesi, Valikonağı Caddesi'nde kuruldu.

Ecosaver Teknoloji Limited Şirketi kuruldu!

Ecosaver Teknoloji Limited Şirketi, Fetullah Dinçer, İsmail Dökümcü, Nils Af Winklerfelt tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 23 Temmuz'da Metroport İş Merkezi, Kat:3'te kuruldu.

EİD İnşaat Güney Irak'ta teknoloji ağırlıklı projeler üretecek!

EİD İnşaat, önümüzdeki dönemde Güney Irak'ta gerçekleştireceği projelerle bölgeye teknoloji getirmeyi hedefliyor. Başkan Yardımcısı Bora Can Yıldız, özellikle petrol boru hatları, petrol tankları alanında devam eden işleri bulunduğunu söyledi.

teknoloji turizmi Haberi

teknoloji turizmi

Mobil internet hızlarının maksimum seviyeye çıkmasına paralel olarak hızla gelişen akıllı cihaz teknolojileri yediden yetmişe tüm dünyanın ilgisini teknolojiye çekti. Özellikle son beş yılda Apple, Facebook, Tvvitter gibi teknoloji devlerinin merkez ofislerinin yer aldığı başta Silikon Vadisi olmak üzere, teknoloji müzeleri ve inovasyon merkezlerine olan merak da bu alanda yeni bir turizm kapısı da açmış oldu. Örneğin Güney Kore Suwon'da bulunan Samsung İnovasyon Müzesi (SİM) ve Seul'de yer alan Samsung dlight, dünyanın farklı yerlerinden yılda 700 bin civarında ziyaretçiyi konuk etmeye başladı. 


İlk elden deneyim 

Bu merkezler, ziyaretçilere Samsung Electronics'e ve güncel teknoloji endüstrisine daha yakından bakmanın yanı sıra şirketin tüketicilere sunduğu yenilikçi ürünleri ilk elden deneyimleme fırsatı sunacak şekilde tasarlandı. 


Rehber eşliğinde tur 

Ziyaretçiler, önceden kayıt yaptırarak inovasyon müzesinin tamamını rehberli turlarla...