21 / 07 / 2024

Teknopark ürün ihracatı

Teknopark ürün ihracatı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, teknoparklara 2004'ten bu yana 711 milyon lira tutarında hibe desteği sağlandığını açıkladı. 

2023'ün ilk yarısında 4 milyar dolarlık mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı yapıldı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı bu yılın ocak-haziran döneminde 4 milyar dolar şeklinde gerçekleşti.

Türk otomotiv sektörünün yan sanayi ihracatı 7 milyar doları aştı!

Türkiye'den 2023 yılının 6 aylık döneminde 7 milyar 172 milyon 556 bin dolarlık otomotiv yan sanayi ürünü ihracatı gerçekleştirdi.

Çelik sektörünün ihracat kaybı yüzde 50’yi bulabilir! Sektörden son dakika talebi geldi! 

Çelik sektörünün ihracat kaybında artış yaşanıyor. Yüzde 50 ihracat kaybıyla yılı kapatmaya hazırlanan sektör, enerjide fiyatların rekabet edilebilir seviyelere gelmesi talebinde bulundu. 

Türkiye, yüksek teknolojili ürün ihracatında payını yükseltiyor!

Ülkelerin gelişimi ve refahının artması için en önemli unsurların başında ihracat gelirken, yüksek teknolojili ürün ihracatı ise bunu gerçekleştirebilen ülkeyi gelirde adeta ‘uçuruyor’.  Özellikle Çin, ABD, Almanya gibi ülkelerin bu anlamdaki başarısı ise ispat niteliğinde.   Peki Türkiye geçen y

Almanya’ya ihracatta rekor kırıldı, bakın en fazla hangi ürün satıldı!

Geçtiğimiz sene Türkiye’nin Almanya’ya yaptığı ihracatta tarihi rekor kırıldı. Peki 2022’de Türkiye’den Almanya’ya ne kadarlık ihracat yapıldı ve en çok hangi ürün satıldı?

Altında 9 sene sonra bir ilk yaşanıyor! İsviçre'den Türkiye'ye altın ihracatı rekor kırdı

Altın ihracatında 9 senenin ardından bir ilk yaşanıyor. İsviçre'nin Türkiye'ye altın ihracatı Nisan 2013'ten bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı.

Demir ve demir dışı metaller sektörünün ihracatı 9 ayda 11 milyara ulaştı!

Demir ve demir dışı metaller sektörünün ihracatı Ocak-Eylül ayları arasında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26 artarak 11,1 milyar dolara ulaştı.

Türkiye'ye altın ihracatı son 9 yılın zirvesinde

Ağustos ayında Haziran 2013 yılından bu yana İsviçre'den Türkiye'ye altın ihracatının görülen en yüksek seviyeye yükseldiği belirtildi. Bugün altının ons fiyatı önceki kapanışının 0,3 altında 1674 dolardan işlem gördü.

Türk Çimento sektörünün ihracat hedefi 1,7 milyar dolar!

Çimentoda dünyanın en büyük ihracatçısı, Avrupa’da ise en büyük üreticisi olan Türkiye, sektörün en büyük buluşmalarından biri olan çimento endüstrisi konferansı INTERCEM’e ev sahipliği yaptı. Sektörün yıl sonu ihraç hedefinin 1,7 milyar dolar olduğu açıklandı.

Ticaret Bakanlığı resmen duyurdu! Artık bu iki ürün de rastgele ihraç edilemeyecek

Ticaret Bakanlığı, ihracatında kayıt şartı getirdiği iki ürünü daha duyurdu. Bu ürünler Kaolin ve diğer kaolinli killer ile Diğer killer oldu. Bu ürünler bazı seramiklerin ve porselenlerin yapımında kullanılıyor.

Türk yapı malzemeleri sektöründen ilk 9 ayda 23 milyar dolarlık ihracat!

Türkiye’nin en fazla cari fazla veren sektörlerinden biri olan ve 219 ülkeye ürün satışı gerçekleştiren yapı malzemeleri sektörü ihracatta yükselişini sürdürüyor. Sektörün ihracat rakamı Ocak-Eylül döneminde, 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 50 oranında arttı ve 23 milyar dolar oldu. 

İhracatta 8 sektörün en büyük alıcısı Almanya!

Avrupa'nın lokomotif ülkesi Almanya, yılın 8 ayında Türk ihracatçıların en çok ürün sattığı ülke olurken, bu ülkeye ihracat 2019'un ocak-ağustos dönemine göre yüzde 10,3 azalarak 8 milyar 838 milyon 334 bin dolar olarak gerçekleşti.

İnşaat sektörünün karnesi!

Capital 500 listesinde birçok inşaat firması yer aldı. İnşaat sektörünün önde gelen şirketlerinin sektör karneleri açıklandı. Sektör karnesi verilerinde ciro, özsermaye, ihracat, toplam aktif gibi bilgilere yer verildi...

Teknopark ürün ihracatı Haberi

Teknopark ürün ihracatı

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü,  2004 yılından bu yana teknoparklara 711 milyon lira tutarında hibe desteği sağlandığını belirterek, "Toplam desteğin 250 milyon liraya karşılık gelen önemli kısmı, son iki yılda verildi." dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü bakanlığın Teknoloji Geliştirme Bölgelerine (Teknopark) yönelik yürüttüğü faaliyetlere ilişkin, açıklamalarda bulundu.

Özlü, teknoparkların gelecek 10 yılda Türkiye'nin yüksek teknolojili ürün ihracatı oranının, yüzde 15'ler seviyesine çıkarılmasında büyük önem arz ettiğine işaret etti.


"51 ile 77 teknopark kuruldu"


Teknoparklara, son yıllarda sağlanan desteklerdeki artışa dikkati çeken Özlü, "Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, teknoparklara, bugünkü değerlerle, 2004 yılından bugüne kadar toplam 711 milyon lira tutarında hibe desteği sağlandı. Toplam desteğin 250 milyon liraya karşılık gelen önemli...