29 / 04 / 2024

Almanya’ya ihracatta rekor kırıldı, bakın en fazla hangi ürün satıldı!

Almanya’ya ihracatta rekor kırıldı, bakın en fazla hangi ürün satıldı!

Geçtiğimiz sene Türkiye’nin Almanya’ya yaptığı ihracatta tarihi rekor kırıldı. Peki 2022’de Türkiye’den Almanya’ya ne kadarlık ihracat yapıldı ve en çok hangi ürün satıldı?



Türkiye'nin en fazla dış satım gerçekleştirdiği ülke Almanya’ya 2022 senesinde yapılan ihracat rekor kırdı.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye’nin ihracatta rekorlar kırdığı en önemli ticaret ortağı Almanya olurken, 7 bin 600 civarında şirketle Almanya, Türkiye'de en fazla yabancı şirkete sahip ülkeler arasında bulunuyor.

 Almanya’ya ihracatta rekor kırıldı, bakın en fazla hangi ürün satıldı!

Türkiye ile karşılıklı yüksek ticaret hacmine sahip bir ülke olan Almanya, bunun yanı sıra en fazla yatırım hacmine sahip ülkeler arasında da yer alıyor.

Açıklanan rakamlara göre, Türkiye’nin Almanya'ya ihracatı, geçen yıl 18 milyar 910 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek rakamını gördü.

Türkiye'den Almanya’ya yapılan ihracat, 2022'de önceki yıla göre yüzde 6,9 artarak 18 milyar 910 milyon dolara yükseldi ve tüm zamanların en yüksek rakamına ulaşmış oldu.

Bu ülkeyi, 14 milyar 362 milyon dolarla ABD, 12 milyar 250 milyon dolarla Birleşik Krallık, 11 milyar 231 milyon dolarla İtalya ve 10 milyar 477 milyon dolarla Irak izledi.

Bu dönemde ABD’ye yapılan ihracatımız yüzde 11,8, İtalya'ya yüzde 5,3 ve Irak'a yüzde 16,4 arttı, Birleşik Krallık'a yüzde 7,2 azaldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön