16 / 05 / 2024

Almanya’ya ihracatta rekor kırıldı, bakın en fazla hangi ürün satıldı!

Almanya’ya ihracatta rekor kırıldı, bakın en fazla hangi ürün satıldı!

Geçtiğimiz sene Türkiye’nin Almanya’ya yaptığı ihracatta tarihi rekor kırıldı. Peki 2022’de Türkiye’den Almanya’ya ne kadarlık ihracat yapıldı ve en çok hangi ürün satıldı?



EN FAZLA İHRACAT OTOMOTİV SEKTÖRÜNDEN

2022 senesinde Almanya'ya fazla ihracatı 4 milyar 390 milyon dolarla otomotiv endüstrisi gerçekleştirdi.

Bu sektörü, 3 milyar 635 milyon dolarla hazır giyim ve konfeksiyon, 2 milyar 11 milyon dolarla demir ve demir dışı metaller, 1 milyar 362 milyon dolarla elektrik ve elektronik, 1 milyar 309 milyon dolarla kimyevi maddeler ve mamulleri takip etti.

Almanya’ya ihracatta rekor kırıldı, bakın en fazla hangi ürün satıldı!

Diğer yandan Almanya’ya en ihracat gerçekleştiren sektör 6 milyon 750 bin dolarla gemi yat ve hizmetleri olurken, bunu 8 milyon 103 bin dolarla diğer sanayi ürünleri, 11 milyon 718 bin dolarla süs bitkileri ve mamulleri, 12 milyon 246 bin dolarla tütün, 41 milyon 49 bin dolarla zeytin ve zeytinyağı sektörleri izledi.

Diğer taraftan Almanya'ya değer bazında en fazla ihracat artışını 414 milyon 677 bin dolarla demir ve demir dışı metaller sektörünün gerçekleştirdiği açıklandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön