21 / 06 / 2024

Antalya'da ulaşıma yüzde 33 zam geldi!

Antalya'da ulaşıma yüzde 33 zam geldi!

UKOME Genel Kurulu’nda alınan karar doğrultusunda Antalya kent içi ulaşım ücretlerine zam yapıldığı kaydedildi. Yapılan bu zam sonrası tam ücret 20 Türk Lirası olurken, emekli ve öğretmen 19 Türk Lirası, öğrenci 10 Türk Lirası, kredi kartı ile biniş ücreti ise 25 Türk Lirası oldu.



Antalya’da ulaşım esnafının ücretlere zam talebi sonrasında toplanan UKOME Genel Kurulu’nda toplu ulaşım ücretine yüzde 33 zam yapılması kararı verildi. Gerçekleşen bu zam sonrasında ise tam ücret 20 Türk Lirası olurken, emekli ve öğretmen 19 Türk Lirası, öğrenci 10 Türk Lirası, kredi kartı ile biniş ücreti ise 25 Türk Lirası oldu.

Buna göre, kent içi ulaşımda yeni ücret tarifesi 15 Türk Lirası olan tam ücret 20 Türk Lirası olurken, öğrenci 10 Türk Lirası, öğretmen ve emekli 19 Türk Lirası, kredi kartı ise 25 Türk Lirası olarak kaydedildi. Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, son olarak 2023 senesi Temmuz ayında ulaşım ücretine zam yapıldığını ifade ederek, "En son geçtiğimiz sene Temmuz ayında ulaşım ücretine zam yapılmıştı. UKOME’den oransal anlamda değil de tam ücreti 22 Türk Lirası, emekli ve öğretmen 21 Türk Lirası, öğrenci ücretinin ise 12 Türk Lirası, kredi kartı ile binişinde 30 lira olması yönünde talebimiz vardı" denildi.

Antalya da ulaşıma yüzde 33 zam geldi!

ŞEHİR İÇİ ULAŞIMA ZAM

ekonomim.com'da yer alan habere göre; UKOME Genel Kurulu’nda şehir içi ulaşım ücretlerine yüzde 33 oranında zam yapılması kararı alındığını yeni tarifenin ise yürürlüğe gireceği tarihin ilerleyen günlerde duyurulacağını belirten Arslan, "UKOME tam yüzde 33 oranında yapılacak zam sonrası şehir içi toplu ulaşımda tam ücretin 20 Türk Lirası, emekli ve öğretmen 19 Türk Lirası, öğrenci 10 Türk Lirası, kredi kartı ile binişin ise 25 Türk Lirası olarak uygulanmasını uygun gördüğü ifade edildi.

Şu anda yeni ücret tarifesinin uygulanacağı tarih konusunda her hangi bir karar alınmadı" ifadelerini kullandı. Kent içi ulaşımda bir otobüsün günlük ortalama 120 litre yakıt tükettiğinin altını çizen Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, "En son zaman aldığımızda yakın 37 liraydı, şu anda 42 lira civarlarında, bu da günlük 5-6 bin TL civarında değişiyor" dedi.

İstanbullular akbil yüklerken şok olacak! Fiyatlar değişti! İşte  Marmaray  ve metrobüste yeni ücretler...

İstanbul'da taksi, servis ve toplu taşımaya zam geldi!

Tren ve uçak biletlerine zam mı geliyor? Bakan Uraloğlu’ndan bilet fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması

Toplu taşımaya bir kez daha zam geldi: İşte yeni tarife

Servis ücretlerine bir zam daha geliyor: Yüzde 60'ın ardından yeni zam yolda


Geri Dön