28 / 04 / 2024

Toplu taşımaya bir kez daha zam geldi: İşte yeni tarife

Toplu taşımaya bir kez daha zam geldi: İşte yeni tarife

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, minibüsler, dolmuşlar, tramvaylar ve otobüsler için kullanılan 'eskart'ların fiyatlarına zam yapıldı. İşte detaylar...



Eskişehir'de akaryakıt fiyatlarındaki artışların ardından toplu ulaşım ücretlerine de zam geldi. Temmuz ayında yapılan zam sonrasında, toplu taşıma ücretlerine yeni bir düzenleme getirilerek yüzde 25 oranında zam yapıldı.

BÜYÜKŞEHİR’DEN DUYURU


Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kent içi toplu taşıma ücretlerine zam yapılacağını duyurdu ve gerekçelerini açıkladı. Belediyenin yaptığı duyuruda, 23 Ekim 2023 Pazartesi itibariyle toplu taşıma ücretlerine artış yapılacağı belirtildi. Yapılan açıklamada, bu kararın temel nedenlerinin, sanayi elektriğindeki yüzde 20 artış, işletim giderlerindeki sürekli artışlar, doğalgaz ve son ÖTV güncellemesi, akaryakıt fiyatlarının artışı, personel maliyetlerindeki yüzde 111'lik artış, döviz kurlarının sürekli yükselmesi ve yedek parça maliyetlerinin artması olduğu ifade edildi. Yeni tarifeye göre tam Eskart 15 TL, indirimli Eskart 7.50 TL olacak. Ayrıca, dolmuş, minibüs, personel ve öğrenci servis ücretleri de yeniden belirlendi. Dolmuş ve minibüs ücretleri 15 TL olarak uygulanacak.

OKUL SERVİS ÜCRETLERİ DE ZAMLANDI

Okul servis ücretleri, belirli mesafelere göre farklı şekilde belirlendi. Bu kapsamda, 0-3 km mesafede 990 TL, 0-6 km mesafede 1055 TL, 0-10 km mesafede 1100 TL, 0-15 km mesafede 1170 TL ve her 15 kilometre sonrası için ek olarak 40 TL ücret alınacak. 

Ayrıca, servislerde rehber personel ücreti öğrenci başına 275 TL olarak belirlendi. Personel servisleri için ise otobüslerde 17 kişi üstü için gündüz mesaisinde 955 TL ve gece mesaisinde 1160 TL ödenecek. 1-17 kişi arası minibüslerde gündüz tarifesi 720 TL ve gece mesaisi 865 TL olarak belirlendi. Mesafe 10 kilometreyi aştığında ise her ek kilometre için 40 TL ek ücret alınacak. Bu fiyat güncellemeleri 1 Kasım tarihi itibariyle yürürlüğe girecek.

Akaryakıt fiyatlarındaki sürekli artışlar ve ekonomik faktörler toplu ulaşım ücretlerinin revize edilmesine neden olmuş durumda. Eskişehir halkının bu yeni düzenlemelere nasıl tepki vereceği ise merak konusu.

O tarihe dikkat! Gram altın 2 bin TL olacak

Son dakika! EYT'de tehlike çanları çalmaya başladı! İş dünyası alarma geçti!

Son dakika! 3.8 şiddetinde deprem oldu

 


Geri Dön