27 / 04 / 2024

İstanbul'da İETT başta toplu taşıma ve taksiye devasa zam geldi! Öğrenci ve tam akbil kaç lira oldu? Hemen bakın!

İstanbul'da İETT başta toplu taşıma ve taksiye devasa zam geldi! Öğrenci ve tam akbil kaç lira oldu? Hemen bakın!

İstanbul'da İETT başta toplu taşıma ve taksiye devasa zam geldi! Öğrenci ve tam akbil kaç lira oldu? Hemen bakın! İşte ayrıntılar...



Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama sonrasında yeni asgari ücret yüzde 54,66 zamlanarak 8 bin 506 liraya yükselmişti. 2023 yılı asgari ücret zammının belli olmasıyla birlikte, birçok ürün kalemine zam gelmeye başlamıştı. Asgari ücret zammının ardından İstanbul’da toplu taşımaya gelecek zam miktarı merak ediliyordu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), 2023 yılının zamlı toplu ulaşım tarifesini belirledi. Yenikapı'daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde toplanan UKOME yetkilileri yeni tarifeleri duyurdu.

İstanbul da İETT başta toplu taşıma ve taksiye devasa zam geldi! Öğrenci ve tam akbil kaç lira oldu? Hemen bakın!

YÜZDE 42’YE KADAR ZAM TEKLİFİ GELDİ

Geçen hafta gerçekleştirilen olağan UKOME Aralık ayı toplantısı, asgari ücret belirlenmeden yapıldığı için ertelenmişti. Bugün olağanüstü olarak tekrar toplantı yapan UKOME beklenen zammı açıkladı.  Toplantıya İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar başkanlık yaparken, oturumda sunulan tarife teklifinde artan maliyetlere dikkat çekildi. Elektronik bilet, minibüs, taksi, taksi dolmuş ücretlerine yüzde 29,10 oranında, servis ücretlerine ise yüzde 19,95 oranında zam önerisi yapıldı. Takside indi-bindi ücretine ise yüzde 42 zam teklifi geldi.

İstanbul'da İETT başta toplu taşıma ve taksiye devasa zam geldi! Öğrenci ve tam akbil kaç lira oldu? Hemen bakın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön