29 / 04 / 2024

Son dakika: İzmir'de toplu taşımaya yüzde 48 zam! İşte yeni tarife...

Son dakika: İzmir'de toplu taşımaya yüzde 48 zam! İşte yeni tarife...

İzmir'de toplu ulaşım ücretlerine zam geldiği bildirildi. Peki, İzmir'de toplu taşıma ücretleri 2023 ne kadar oldu? İşte yeni tarife...



İzmir Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), toplu ulaşım ücretlerine yüzde 48 oranında zam yaptığını açıkladı. İzmir’de belediyeye ait toplu taşıma araçlarına ilk biniş ücreti 13 liraya çıktı.

T24'te yer alan detaylara göre,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi’nin yükselen akaryakıt fiyatları sebebiyle toplu ulaşım ücretlerine zam yapılaması talebi, İzmir UKOME’DE onaylandı.

UKOME tarafından alınan kararla 8,78 TL olan ilk biniş ücreti 13 TL'ye yükseldi. 3,5 TL olan ilk aktarma ücreti 6,5 TL, 2 TL olan ikinci aktarma ücreti ise 3,26 TL oldu.

Toplu ulaşımda 3 TL olan öğrenci bileti 5,14 TL'ye yükseldi. 60 yaş ilk biniş 11,50 TL, birinci aktarma 5,76 TL, ikinci aktarma 2,88 TL olarak belirlendi.

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında toplu ulaşımda ücret tarifelerinin değişimi masaya yatırıldı. İstenilen zam oranlarında anlaşmaya sağlanmadığı için toplu ulaşım zam toplantısı ağustosa ertelendi.

Son dakika: İzmir de toplu taşımaya yüzde 48 zam! İşte yeni tarife...

TOPLU TAŞIMA İÇİN NE KADAR ZAM TALEP EDİLDİ?

İBB yönetimi enflasyon, asgari ücret ve akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş sebebiyle toplu taşıma ücretlerine yüzde 57.07, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası yüzde 100, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri yüzde 40, okul servisleri için yüzde 82,İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası personel servisleri için ise yüzde 200, Dentur Avrasya yüzde 101, Turyol yüzde 65 oranından zam yapılmasını teklif etmişti.

Son günlerde Brent petrol ve dolar kurundaki dalgalı seyir akaryakıtta benzin ve motorin fiyatlarını etkiliyor. Küresel petrol fiyatları ve Dolar/TL'de yaşanan haraketliliğin akaryakıt üzerindeki etkileri devam ediyor. İşte İzmir ve İstanbul'da akaryakıt fiyatları...

Son dakika: İzmir de toplu taşımaya yüzde 48 zam! İşte yeni tarife...

İstanbul Anadolu Yakası

Benzin fiyatı: 35,99 Türk Lirası

Motorin fiyatı: 35,29 Türk Lirası

İstanbul Avrupa Yakası

Benzin fiyatı: 36,03 Türk Lirası

Motorin fiyatı: 35,35 Türk Lirası

İzmir

Benzin fiyatı: 36,56 Türk Lirası

Motorin fiyatı: 35,97 Türk Lirası

SGK duyuru aynı anda iki ayrı maaş: Hem hem eşten hem babadan emekli maaşı alınır mı?

Hizmet üretici enflasyonu haziranda yüzde 68,90 artı!

Kahramanmaraş'taki afet konutlarının kıştan önce tamamlanması hedefleniyor!


Geri Dön