28 / 04 / 2024

Kahramanmaraş'taki afet konutlarının kıştan önce tamamlanması hedefleniyor!

Kahramanmaraş'taki afet konutlarının kıştan önce tamamlanması hedefleniyor!

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen ve 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerinden ardından Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde toplamda 3 bin 477 konutun yapımı devam ediyor. Söz konusu konutların kış aylarından önce tamamlanması planlanıyor...



6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve resmen asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden en fazla etkilenmiş olan yerleşim birimleri arasında bulunan Kahramanmaraş ilinin Dulkadiroğlu ilçesinde yer alan 2 mahallede, çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından afetzedeler için toplamda 3 bin 477 konut inşa ediliyor.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, pek çoğunun kaba inşaatının tamamlanmış olduğu bölgede ekipler çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Paylaşılan detaylara göre, Dulkadiroğlu Belediye Bakanı Necati Okay, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada söz konusu felaketin yaralarını sarmanın gayreti içinde çalışmalarına aralıksız olarak devam ettiklerini kaydetti. 

Kahramanmaraş taki afet konutlarının kıştan önce tamamlanması hedefleniyor!

Verilen bilgilere göre Dulkadiroğlu Belediye Bakanı Necati Okay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ağyar ve Karataş mahallelerinde konutları yerle bir olan vatandaşlar için başlatılmış olan toplu konut inşaatlarının hızla devam ettiğini kaydederek, Ağyar Mahallesi'nde 2 bin 60, Karataş Mahallesi'nde de toplamda  bin 417 konut inşa edileceğini kaydetti.

Dulkadiroğlu Belediye Bakanı Necati Okay yaptığı açıklamada evlerin söz verildiği gibi yaz sonuna yetiştirilmesi için gece gündüz çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Yaptığı açıklamada afetzedelerin her türlü ayrıntı düşünülerek modern yöntemlerle inşa edilen evlerine güven içinde yerleştirileceğine değinen Dulkadiroğlu Belediye Bakanı Okay açıklamasında söz konusu bu konutların belli bir aşamaya geldiğini ve örnek dairelerin bittiğini söyleyerek, "Belli bloklarımız tamamlanma aşamasında. İnşallah yeni inşa edilecek olan evlerle ve yerinde yapılacak olan kentsel dönüşümlerle kent merkezinde Trabzon Caddesi'nde, Azerbaycan Bulvarı'nda yeniden yerinde yapılacak olan dönüşümlerle yeniden kentimizin hem ticari kapasitesini eski günlerine hem de depremden zarar gören mahallelerimizi eski günlerine kavuşturmanın çabası içerisindeyiz. Kahramanmaraş'ı yeniden eski günlerine yoğun bir gayretle çok kısa zamanda kavuşturacağız."

Kahramanmaraş taki afet konutlarının kıştan önce tamamlanması hedefleniyor!

"Kardeşlerimizin derdine bu konutlarımız derman olacak"

 

Yaptığı açıklamada hedeflerinin depremzede vatandaşların söz konusu evlere kış aylarından önce yerleştirilmesi olduğuna değinen Dulkadiroğlu Belediye Bakanı Okay, bu doğrultuda gece gündüz 24 saat esasına göre çalıştıklarını belirtti.

Dulkadiroğlu Belediye Bakanı Okay yaptığı açıklamada ekiplerin konutları söz verilen tarihte teslim edebilmek amacıyla gereken tüm fedakarlığı gösterdiğine değinerek, "Eğer böyle yoğun bir çalışma olmazsa söz konusu bu konutların kış aylarına kadar yetiştirilmesi zor. Fakat kışa yetiştirme hedefini yerine getirmek için biz bu bölgede 7/24 yoğun bir biçimde Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız çalışıyor. İnşallah kardeşlerimizin derdine bu evlerimiz derman olacak." dedi.

Malatya'nın kalbi tarihi Bakırcılar Çarşısı'nın temeli atıldı!

Kısa çalışma ödeneği resmen 7 Ağustos'a kadar uzatıldı: Deprem bölgesinde son dakika kararı!

SON DAKİKA! Deprem oldu! Acil bakın!


Geri Dön