29 / 04 / 2024

Demir ve demir dışı metaller sektörünün ihracatı 9 ayda 11 milyara ulaştı!

Demir ve demir dışı metaller sektörünün ihracatı 9 ayda 11 milyara ulaştı!

Demir ve demir dışı metaller sektörünün ihracatı Ocak-Eylül ayları arasında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26 artarak 11,1 milyar dolara ulaştı.



İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) açıklamasına göre, demir ve demir dışı metaller sektörünün ihracatı eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 3,6 artarak 1,1 milyar dolar oldu.

Demir ve demir dışı metaller sektörünün ihracatı 9 ayda 11 milyara ulaştı!

Sektörün 9 aylık ihracatı da 2021 yılının aynı dönemine göre yüzde 26 artarak 11,1 milyar dolara ulaştı.

Sektörün Türkiye'nin toplam aylık ihracatı içerisindeki payı ise yüzde 6 oldu.

Alt sektör ihracatında een çok dış satım 825 milyon dolar ile alüminyum ürün grubunda gerçekleşti. Alüminyum sektörünü 329 milyon dolar ile demir çelik mamulleri, 132 milyon dolar ile bakır ürün ile 230 milyon dolar ile metaller grupları takip etti.

Demir ve demir dışı metaller sektörünün en çok ihracat yaptığı ülke olan Almanya'ya, geçen ay en çok dış satımı alüminyum çubuk & profiller ürün grubu yaptı. Alüminyum çubuk & profiller ürün grubunun ihracatı yüzde 72 artışla 496 milyon dolar olarak kaydedildi. İşte sektöre ilişkin merak edilen diğer detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön