16 / 05 / 2024

Demir ve demir dışı metaller sektörünün ihracatı 9 ayda 11 milyara ulaştı!

Demir ve demir dışı metaller sektörünün ihracatı 9 ayda 11 milyara ulaştı!

Demir ve demir dışı metaller sektörünün ihracatı Ocak-Eylül ayları arasında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26 artarak 11,1 milyar dolara ulaştı.



Demir ve demir dışı metaller sektörünün ihracatı 9 ayda 11 milyara ulaştı!

Sektörün en fazla ihracat yaptığı bölge AB olurken, AB ülkelerine ihracat, eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,24 artarak 629 milyon dolar oldu. Yine bu dönemde sektörün en çok ihracat yaptığı ülkeler arasında 164 milyon dolar ile Almanya ilk sırada yer aldı.

EN ÇOK İHRACAT ALMANYA'YA GERÇEKLEŞTİ

Ocak-Eylül 2022'de de en fazla ihracat 1,6 milyar dolar ile Almanya'ya yapıldı. 2'inci sıradaki İtalya'ya 843 milyon dolar, 3'üncü sırada yer alan ABD'ye de 714 milyon dolar ihracat gerçekleştirildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen İDDMİB Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu, demir ve demir dışı sektörü olarak ihracatta yükselişe devam ettiklerini ifade etti.

Tecdelioğlu, sektörün ihracat hedeflerine ulaşması amacıyla yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ettiğini aktararak, "Sektör olarak bu dönemde de ihracatımızda yükseliş ivmemizi sürdürdük. İhracat noktasında gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız ile sektörümüzü bir üst noktaya taşımakta kararlıyız. İDDMİB olarak çalışmalarımıza son sürat devam edeceğiz. Hem sektörümüze hem de Türkiye ekonomisine katkı sunmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Demir fiyatlarına bugün zam geldi mi? Demir fiyatları ne kadar? 10 Ekim 2022 demir fiyat listesi

Fitch'ten kritik uyarı: 'İngiltere derin resesyona giriyor' 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön