01 / 05 / 2024

Demir ve demir dışı metallerde ihracat 7,4 milyar dolara ulaştı!

Demir ve demir dışı metallerde ihracat 7,4 milyar dolara ulaştı!

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre, demir ve demir dışı metaller sektörünün Ocak-Temmuz 2023 döneminde ihracatı 7,4 milyar dolara kadar ulaştı.



İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, demir ve demir dışı metaller sektörünün 2023 Temmuz ayı ihracatı bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 1,1 artış göstererek 989 milyon dolara çıktı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu sektörün ocak-temmuz dönemi ihracatı da geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 14,8 düşüş göstererek 7,4 milyar dolar şeklinde gerçekleşti. 

Yine paylaşılan detaylara göre, demir ve demir dışı sektörü genel ihracattan yüzde 6 pay aldı ve sanayi sektörleri arasında en çok ihracat yapan altıncı sektör oldu. Yine verilen detaylara göre, söz konusu sektörün, bu dönemde birim ihraç fiyatı da 4,75 dolar şeklinde oldu.

2023 Temmuz'da 142,4 milyon dolarla en çok ihracat Almanya'ya yapıldı

Yapılan açıklamada görüşleri yer alan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu, söz konusu sektörün bu yılın temmuz ayında 142,4 milyon dolarla en fazla ihracatı Almanya'ya yaptığını, 50,8 milyon dolarla ABD'nin 2., 49,7 milyon dolarla İtalya'nın 3. sırada yer aldığını kaydetti.

Demir ve demir dışı metallerde ihracat 7,4 milyar dolara ulaştı!

Yine verilen bilgilere göre, 2023 Temmuz'da söz konusu sektörün en çok ihracat yaptığı bölge olan Avrupa Birliği ülkelerine ihracatın 517,8 milyon dolar şeklinde gerçekleştiğini belirten Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu, "2023 yılının Ocak-Temmuz döneminde alt sektör ihracatında en çok ihracat 2,95 milyar dolar ile alüminyum ürün grubunda oldu. Yine açıklanan rakamlara göre, alüminyum sektörünü, 1,4 milyar dolar ile demir çelik mamulleri, 1,3 milyar dolar ile metal eşyalar ve 1,2 milyar dolar ile bakır ürün grupları izledi." dedi.

Açıklamasında uzak Ülkeler Stratejisi kapsamında ihracat pazarlarını çeşitlendireceklerine de değinen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu yeni kazandıkları pazarlara yönelik olarak yaptıklrı çalışmaların ise meyvelerini toplayacağına inandıklarını söyleyerek, "Söz konusu bu süreçte en fazla ihracat yapmış olduğumuz ve hedeflerimizi artırdığımız Avrupa Birliği ülkelerinden siparişlerin de artmasını bekliyoruz." dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu ayrıca açıklamasında Suudi Arabistan, Mısır ve Körfez ülkeleriyle diplomatik iyileştirmelerin hızlanmasıyla ihracatın canlılık kazanacağını ümit ettiklerini de belirtti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tecdelioğlu yaptığı açıklamada hedef pazarlara Alım Heyetleri ve UR-GE projeleri ile sektörel ticaret heyetleri düzenlemeye, prestijli fuarlara milli katılımlar ve info katılımlar gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyledi.

Açıklamasında daha şimdiden 2022 yılının aynı aylarına kıyasla daha fazla etkinlik yaptıklarını kaydeden Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu, ihracatın artması için yatırıma devam etmeleri gerektiğini bildiklerini belirterek, "Yatırımı, dolayısıyla büyümeyi sürdürebilmek için ihracatçının krediye ulaşmasını kolaylaştırmalıyız." dedi.

Hurda fiyatlarına bugün indirim geldi! Bakır ve demir hurda fiyatları düştü! 3 Ağustos 2023 hurda fiyat listesi

Müteahhitlere zam şoku! İnşaat demir fiyatları resmen fırladı! 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu?

Hurda fiyatlarına büyük zam geldi! Rekor göründü! Hurda fiyatları ne kadar oldu? 1 Ağustos 2023 hurda fiyat listesi 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön