29 / 04 / 2024

Türkiye'nin ihracat hacmi 225 milyar dolara ulaştı

Türkiye'nin ihracat hacmi 225 milyar dolara ulaştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "20 sene önce 30 milyar dolarlık ticaret hacmi olan Türkiye'nin ihracat hacmi 225 milyar dolara ulaşmış durumda" ifadelerini kullandı.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Muğla'ya gitti. Programına Milas ilçesinden başlamış olan Karaismailoğlu, Beçin Mahallesi'ndeki bir kahvehanede halkla bir araya geldi. Karaismailoğlu 20 sene önce Türkiye'de 8 milyon aracın bulunduğunu ifade ederek, "Türkiye'de şu anda ise 26 milyon araca sorunsuz bir şekilde hizmet eden bir sistem var. Aynı şekilde hava ve deniz yollarında 20 senelik yapılan, topyekun yapılan mücadelenin sonucunda vatandaşımızın hayatına konfor, güvenlik sağladık. 20 sene önce 30 milyar dolarlık ticaret hacmi olan Türkiye'nin ihracat hacmi 225 milyar dolara çıktı. Bu sene 250 milyar dolara çıkacak ihracat hacmi, gelecek yıllarda 500 milyar dolara çıkacak" diye konuştu.

Türkiye nin ihracat hacmi 225 milyar dolara ulaştı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön