28 / 04 / 2024

Bakan Bolat: Müteahhitlik sektörünün BAE'deki iş hacmi 13 milyar dolara ulaştı!

Bakan Bolat: Müteahhitlik sektörünün BAE'deki iş hacmi 13 milyar dolara ulaştı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk firmalarının Birleşik Arap Emirlikleri'nde  350 milyon doların üzerinde yatırım yaptığını belirtti. Ayrıca Bolat, müteahhitlik sektörünün BAE'de iş hacminin ise 13 milyar dolara ulaştığını açıkladı.



Ticaret Bakanı Ömer Bolat, müteahhitlik sektörünün Birleşik Arap Emirlikleri'nde 141 projeye imza atarak yaklaşık 13 milyar dolarlık bir iş hacmi gerçekleştirdiğini söyleyerek her iki ülkede de karşılıklı yatırım avantajları olduğuna vurgu yaptı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki ticaret hacminin geçen sene 10 milyar doları aşmasının sevinç verici olduğunu söyledi.

MÜTEAHHİTLİKTE 13 MİLYAR DOLARLIK İŞ HACMİ

2024 yılının ilk 9 ayında ise ticaret hacmi 14 milyar dolara ulaştığının bilgisini veren Bakan Bolat, bu durumun 15 milyar dolarlık 5 yıllık hedefin 2 senede aşıldığı anlamına geldiğini söyledi. Öte yandan Bolat, Türk firmalarının BAE'de 350 milyon doların üzerinde yatırım yaptığını ve müteahhitlik sektörünün 141 projeyi tamamlayarak 13 milyar dolarlık bir iş hacmi oluşturduğu da kaydetti.

Bolat, programda, iki kardeş ülke arasında bugünlerde çok güzel üç buluşmayı gerçekleştirdiklerini ifade ederek "1'incisi Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümünü gururla idrak ediyoruz. 2'ncisi Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki resmi ilişkilerin başlaması üzerinden tam 50 sene geçti. 50'nci dönümünü idrak ediyoruz. 3'üncüsü de Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında bakanlar, özel sektör iş dünyası düzeyinde çok kapsamlı temaslar, toplantılar, verimli görüşler gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

 Bakan Bolat: Müteahhitlik sektörünün BAE deki iş hacmi 13 milyar dolara ulaştı!

"HEDEFİMİZ 5 YILDA 15 MİLYAR DOLARLIK TİCARETE ULAŞMAK"

Bolat, bu yılın iki ülke ilişkilerinde dönüm noktası olduğuna vurgu yaparak, Mart ayında Türkiye ile BAE arasında kapsamlı ekonomik ortaklık anlaşması imzalandığını ve çok hızlı bir şekilde 5,5 ayda, 1 Eylül'de yürürlüğe girdiğini anımsattı. Bakan Bolat, "İki ülke arasında geçen sene 10 milyar dolarlık ticaret hacmimizi sevinçle karşılarken bu sene 9 ayda 14 milyar doları geçmiş durumdayız" dedi. Bolat, bundan sonraki hedefin 5 sene içinde 15 milyar dolarlık ticarete ulaşmak olduğunun altını çizdi. 

 Bakan Bolat: Müteahhitlik sektörünün BAE deki iş hacmi 13 milyar dolara ulaştı!

MÜTEAHHİTLİK ŞİRKETLERİNİN BAE'DE 2030 VİZYONU

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Türkiye'de 7,8 milyar dolarlık ortaklık ve yatırıma imza attığına dikkati çeken Bolat, finanstan lojistiğe, e-ticarette varıncaya kadar pek çok sektör ortaklıklarına girişmiş vaziyetteler" dedi.

Bunun yanında Türk firmalarının da Birleşik Arap Emirlikleri'nde 350 milyon doların üzerinde yatırımlar gerçekleştirdiğine dikkati çeken Bakan Bolat, "Müteahhitlik sektörümüz Birleşik Arap Emirlikleri'nin 141 projesini tamamlayarak yaklaşık 13 milyar dolarlık bir iş hacmi gerçekleştirdi" şeklinde konuştu.

Her iki ülkede de karşılıklı yatırım fırsatların olduğu bilgisini veren Bakan Bolat, yatırımcıların Birleşik Arap Emirlikleri'nin ekonomisinde petrolden başka diğer alanlarda da çeşitlendirme çalışmaları kapsamında yakından ilgilendiklerini söyleyerek, "Müteahhitlik şirketlerimizin Birleşik Arap Emirlikleri'nin 2030 Vizyon Projeleri'nde rekabetçi fiyatlar ile yapacakları çok kaliteli işler var." diye belirtti.

Hurda fiyatları yerinde durmuyor! Hurdaya büyük zam geldi! 31 Ekim 2023 hurda fiyat listesi

Emlak Konut GYO'dan Malatya Battalgazi'ye 1.000 yeni konut!

Konutta yeşil binalar bütçe dostu olacak: Yakın gelecekte yeşil bina olmayan projelerin değeri azalacak! 


Geri Dön